ПАРИЖ 9

• 57 419
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
благодаря, ще изчета всичко на Роца  Mr. Green

п.п точно това от блога е на другия край на Франция, на 712 км  Crazy

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 16:11 от Josefin

# 316
Здравейте отново!Аз продължавам с питанките newsm78 newsm78 newsm78
Може ли да се наеме кола от Бове, или такси колко би ни излязло newsm78 newsm78 Защото виждам,че за децата няма отстъпка и 128 евро ни излиза трансфера в двете посоки.Колко по-скъпо ще да е с такси newsm78

# 317
  • Sofia
Не знам тарифите, но е 100км в едната посока...
По-добре се поинтересувай от трансфер. За някои дестинации съм виждала цена на Уиз за кола, не на човек. Може пък така да е по-изгодно.

# 318
  • пак на Рив Гош
Нахлувам в темата, като ще се опитам да дам отговор, защото преди два дни се върнахме от Париж. Ние бяхме на гости на французин и ни разхождаше с колата си. В Париж паркира на две места, в събота, и никъде не плати. Не знам дали е за всички улици, но близо до Айфеловата кула, от горната страна, над градинките, там паркира единия път.
А, то и ние като ходим в Париж с кола уикенда, не плащаме като паркираме, ама това не значи, че е безплатно по принцип  Whistling. От време на време ни глобяват  Wink.

Еликсирче, няма проблем, блогът ми е обществено достояние  Laughing

Жозефин, като гледам по картата, в рамките, които си дала, може да идете до:
- Руан - с катедралата, рисувана от Моне, Норманския парламент, площада, където са изгорили навремето Жана д`Арк;
- Амиен - доста по-малко туристически град, страхотна катедрала (една от най-високите готически катедрали)
- замъка Шантий (Chantilly) - страхотна колекция от картини, хубав парк и известната разбита сметана (повече позната като "крем Шантий")
- Компиен - също със замък

Ако ви се кара повечко, може даже да стигнете до крайбрежието, а ако се интересувате от история, в района има много мемориали и военни гробища от Първата световна война (покрай битките по Сома).

# 319
  • Пловдив
Благодаря сърдечно! записвам си и ще гледам в по-нормално часово време  Mr. Green

# 320
  • Пловдив
Момичета, благодаря за хубавата темичка, ще имам един ден за Дисниленд във вторник най-вероятно, цената на билета на място по-висока ли е от закупена от сайта?
Благодаря

# 321
  • Луната
Момичета, благодаря за хубавата темичка, ще имам един ден за Дисниленд във вторник най-вероятно, цената на билета на място по-висока ли е от закупена от сайта?
Благодаря

Щом си през седмицата купи оферта Мини (по-евтини са билетите за през седмицата). Има няколко сайта, в които билетите са по-евтини от тези в сайта на Дисни.

# 322
  • София
Жозефин, прекрасна идея, мисля че някой ден искам да обиколя Франция по този начин. Между другото, заминавайки си от Буве, едно симпатично мимиче ни интервюира и ни разказа по-подробно за Буве и околностите. Подари ни и списание, рекламират се хората усилено, има доста какво да се види и в този район.

Списанието разпространяват http://www.destination-beauvais-paris.co.uk/History-and-Heritage.

Може нещо да ти бъде полезно, после ще разказваш Wink)))

# 323
  • Пловдив
Гледах билетите, но поне доколкото разбрах билетите мини не важат следващата седмица, а само меджик - 55 евро за възрастен.
Благодаря

Щом си през седмицата купи оферта Мини (по-евтини са билетите за през седмицата). Има няколко сайта, в които билетите са по-евтини от тези в сайта на Дисни.

# 324
  • София
Може ли да дадете тези сайтове? Ние също ще бъдем през делничните дни.

# 325
Дали ги няма на първа страница?  newsm78   Laughing

# 326
Дали ги няма на първа страница?  newsm78   Laughing
Аз също имам това питане.Някъде из темите четох,че има сайтове,където билетите са по-евтини от официалният сайт на Дисни .Редактирах си въпроса-СИГУРНИ ли са такива билети купени от не официални сайтове

# 327
Здравейте,
върнахме се от Париж. Беше много, много хубаво. Бяхме цяла седмица там. Кацнахме на Бове.Взехме автобус до Париж. Цената е 17 евро на посока. Спира на спирка на метрото Porte Maillot. След полета не се бавете много, защото ние изтървахме първият автобус и после чакахме около 40 мин докато дойде следващият. Също така като се връщате вземете по-ранният автобус(при нас имаше задръстване). И пристигнахме 15 мин преди да затворят гейта. Бяхме наели апартамент близо до гара де лион. Много удобно разположение. Вечерта след 12 е много трудно да си намериш нещо за ядене. Имайте го предвид. Повечето ресторанти до 11 някъде им свършва кухнята. Първият ден обиколихме Монмартър, църквата Сакре Кьор, Мулен Руж, Галирията Лафает и операта Гарние. Във сряда бяхме във Версай, взехме си колички за голф - трябват ви шофьорска книжка задължително.Един час не стига да обиколиш маршрута или трябва да си много бърз, ако не се лъжа беше 34 евро на час. след това имахме Домът на инвалидите, но не стигна времето за влизане.Музея Родин, който има мн красива градина и зайчета, които са пуснати на свобода.  Четвъртък бяхме в Дисниленд. Стигна ни времето само за около 6 атракции, които бяха най-страшните така да го кажа. Ако не обичате такива преживявания, адреналин не отивайте или не се качвайте по-скоро. Има няколко атракции, които имат 360 градуса завъртане на влакчето. Правят моментни снимки и после можеш да си ги вземеш в рамка. Задължително останете до 20:00 има светлинно шоу, което просто е един път. Невероятно, красиво, неописуемо. Билетите ги взехме онлайн, за двата парка. Възползвахме се и с фаст тикетите. За един ден е невъзможно да обиколиш всичко. Петък сутринта бяхме с билети за айфеловата кула.  Вземете ги онлайн задължително, качихме се много бързо. А другите чакаха на много дълга опашка. Стъкленият под си го представях, че цeлият под е стъклен, а то само ъгълчетата. Снимахме се на Шайо,След това Триумфалната арка има стълби до горе пеш, а можеш да слезеш с асансьор. Разходка по Шанзе Лизе. Площад Конкорд. Орсе не можахме да го разгледаме, за което аз много съжалявам, но следващият път. Лувъра влязохме видяхме Мона Лиза и Венера и излязохме другите обикаляха до 22:00 вечерта, но ние нямахме сили. Казаха, че ако стоиш по 3 сек на всяка картина ще ти трябват 3 месеца. Ние излязохме и отидохме в градините на Тюлейри. Събота беше за Нотердам, Сен Шапел, ние ходихме и до арката, където има мол и офиси, намира се на последната спирка на метро 1.. Бяхме в музея Клюни, Френският колеж видяхме. В този район има много хубави ресторанти. Неделя беше за катакомбите(имаше огромна опашка и не чакахме), Площад Вож и Шатле. След това ходихме в Люксембурските градини.  Наистина са много красиви.
Ако ви спират да се подпишете, за някоя кауза недейте, ако ви продават гривнички за ръка бягайте.
За метрото си купихме седмична карта от понеделник до неделя, която искаше снимка. За музеите ползвахме parismuseumpass за 4 дни. Храната е много вкусна. Нямаше нещо, което да не опитахме. Paul са известни със закуски, сладкиши - няма да съжалявате. Lenotre имат много хубави макарони. Laduree не са нищо особено. Ходихме в Hard Rock Cafe - храната е много вкусна. Бакшиш не очакват да им оставяте, те просто не са свикнали. Всичко, за пиене е доста скъпо - 9 евро бира, 4 евро кола. около тези цени. Менютата започват от 15 евро нагоре. Метрото е много уредено и полезно няма как да се объркате.На всяка забележителност имат спирка.  За Дисниленд носете си храна, защото опашките са много големи. Ако има нещо питайте. Надявам се да съм била полезна.    bouquet

# 328
  • София
wantmenow, чудесен разказ Peace
Би ли уточнила часа, в който сте хванали автобуса за Буве на връщане. Пишеш да вземем по-ранния автобус, но уточни какво означава това като час, моля те Hug

# 329
wantmenow, чудесен разказ Peace
Би ли уточнила часа, в който сте хванали автобуса за Буве на връщане. Пишеш да вземем по-ранния автобус, но уточни какво означава това като час, моля те Hug
За всеки ден има разписание в зависимост от самолетите, които пристигат. Мисля, че някъде в сайта трябва да пише.

Общи условия

Активация на акаунт