С какво ви дразнят снахичките?

• 51 634
  • 712
  •   1
Отговори
# 270
  • Winterfell
Вкъщи готви предимно мъжа ми- преди работа, след работа, зависи коя смяна е. Аз готвя на бебето.
Той е готвач по професия.Чудя се сега пу*йо ли е, не е ли? И каква храна ядем?Ресторантска ли,домашна ли...? Пазаруваме продуктите от същия търговски обект от който зарежда заведението в което работи. Често готви същите неща като в заведението.А то, заведението е на средно ниво- предлага и обедно меню на нормални цени, има и много скъпи и засукани ястия.
 Не ми е ясно защо някои от вас си мислят, че в заведенията се готви с продукти с неясен произход, в пълна мизерия,с полуфабрикати и пр. Да, има и такива, но те си имат славата и ако някой се храни в тях, сигурна съм е наясно и го прави на собствен риск

# 271
  • при късмета

А синът ти Popкle, може спокойно събота и неделя, да наготви 2-3 манджи за да има през седмицата - като може да готви...
Мама го е научила да й се оплаква като жена му не иска да готви, и той се оплаква, какво да прави.

Много ми е чудно как тя твърди, че сина й може да готви, в същото време твърди, че не възпитавала пут**вци и сина й не бил такъв.
Идва въпроса щом сина й може да готви как се е научил и последно е ли е пут*о или не?
Нали за да се научи, все пак трябва да готви а в същото време е научен безпрекословно да го изисква от жена си като задължение.
Поредното нещо за което Популе си противоречи или откровенно лъже за пореден път

# 272

Той е готвач по професия.Чудя се сега пу*йо ли е, не е ли? И каква храна ядем?Ресторантска ли,домашна ли...? Пазаруваме продуктите от същия търговски обект от който зарежда заведението в което работи. Често готви същите неща като в заведението.
Според Популе, мъжът ти е пу...йо да, всички готвещи мъже са такива. И също според нея, в цяла София няма един читав ресторант... Rolling Eyes

# 273
  • София
...
Ако двама се обичат, те ще намерят начин да си разпределят домашните задължения, да се допълват или отменят в тях. Но единият да отказва непрекъснато да прави нещо, защото "не може", а всъщност просто защото не иска, не е редно и вероятно в един момент ще накара другия, всичкоможещия Wink, да се разбунтува и дори преосмисли връзката си. За това е напълно права Популе.
...

Абсолютно съм съгласна с подчертаното. Обаче явно си пропуснала, че Popule се дразни на снаха си, че не прави нещо, при условие, че синът ѝ не прави абсолютно същото нещо. Много лицемерен аршин е това. Така че не бих я нарекла права.

# 274
Цитат
Не ми е ясно защо някои от вас си мислят, че в заведенията се готви с продукти с неясен произход, в пълна мизерия,с полуфабрикати и пр. Да, има и такива, но те си имат славата и ако някой се храни в тях, сигурна съм е наясно и го прави на собствен риск

И аз това се чудя. При положение, че продуктите са от един и същ източник. Явно имат предвид хигиената, защото иначе и аз разлика не виждам.

# 275
Не разбирам защо с такова настървение се нахвърляте върху Популе!
- има си определени разбирания за живота и семейството жената - всички си имаме!
- тревожи се, че синът й има проблеми със стомаха - коя майка няма да се тревожи!
- знае (или поне така си мисли) първоизточника на проблемите - лошо хранене с боклучава храна.
- тя самата е привърженик на домашните манджи, убедена е, че са по-полезни. Повечето сме!
- счита, че снахата се отнася малко небрежно към здравето на уж любимия - неприятно й е!
Сигурна съм, че на всички мъжки майки тук би им било. И не само мъжки. Представете си дъщеря ви да е много натоварена в работата, да има здравословни проблеми, а на зетя да не му пука! И да й обяснява, че като не може да готви през седмицата, може в събота и неделя да наготви някалко манджи, да има за следващите дни Mr. Green

Цитат
Много ми е чудно как тя твърди, че сина й може да готви, в същото време твърди, че не възпитавала пут**вци и сина й не бил такъв.
Аз го разбирам като, че няма лошо един мъж да умее да готви, но не и да готви само мъжът в едно семейство, докато жената си кръсти ръцете.

Цитат
... че Popule се дразни на снаха си, че не прави нещо, при условие, че синът ѝ не прави абсолютно същото нещо. Много лицемерен аршин е това.
Това е при условие, че и двамата работят и са еднакво натоварени  Peace А ако снахата не работи? Според мен тя няколко пъти това намекна - снахата не работи. Може още да следва, може да търси работа или работи на половин ден и е доста по-свободна от него. Ако е така, да си седиш вкъщи и да чакаш мъжът ти да се прибере, за да те изведе на заведение или да поръчате нещо готово, наистина е доста, хм, детинско, да го кажем. Особено ако е всеки ден. Защото ако е 2-3 пъти в седмицата не вярвам да има възражения. Млади хора са, имат приятели, деца нямат още, свободни са, естествено, че няма да седят все до печката.

Забравяте основния момент в тезата на Популе - мъжът осигурява семейството с покрив над главата и добри пари, жената готви. Поне Simple Smile

# 276
  • Winterfell
Ами младо семейство са, сигурно т'ва е ключа от бараката  Laughing Може момичето да прави опити да готви, но да се проваля и да изхвърля неуспехите си скришно. Знае ли човек...
Аз като се събрах с първия си мъж не знаех една проста мусака да сготвя. Не ми се беше налагало.А и мама кога да ме научи, като работех като сервитьорка от 16 годишна? Докато се науча много храна съсипах

# 277
  • София
Скрит текст:
Не разбирам защо с такова настървение се нахвърляте върху Популе!
- има си определени разбирания за живота и семейството жената - всички си имаме!
- тревожи се, че синът й има проблеми със стомаха - коя майка няма да се тревожи!
- знае (или поне така си мисли) първоизточника на проблемите - лошо хранене с боклучава храна.
- тя самата е привърженик на домашните манджи, убедена е, че са по-полезни. Повечето сме!
- счита, че снахата се отнася малко небрежно към здравето на уж любимия - неприятно й е!
Сигурна съм, че на всички мъжки майки тук би им било. И не само мъжки. Представете си дъщеря ви да е много натоварена в работата, да има здравословни проблеми, а на зетя да не му пука! И да й обяснява, че като не може да готви през седмицата, може в събота и неделя да наготви някалко манджи, да има за следващите дни Mr. Green

Цитат
Аз го разбирам като, че няма лошо един мъж да умее да готви, но не и да готви само мъжът в едно семейство, докато жената си кръсти ръцете.

Цитат
... че Popule се дразни на снаха си, че не прави нещо, при условие, че синът ѝ не прави абсолютно същото нещо. Много лицемерен аршин е това.
Това е при условие, че и двамата работят и са еднакво натоварени  Peace А ако снахата не работи? Според мен тя няколко пъти това намекна - снахата не работи. Може още да следва, може да търси работа или работи на половин ден и е доста по-свободна от него. Ако е така, да си седиш вкъщи и да чакаш мъжът ти да се прибере, за да те изведе на заведение или да поръчате нещо готово, наистина е доста, хм, детинско, да го кажем. Особено ако е всеки ден. Защото ако е 2-3 пъти в седмицата не вярвам да има възражения. Млади хора са, имат приятели, деца нямат още, свободни са, естествено, че няма да седят все до печката.
Всъщност, тя няколко пъти случайно не видя въпроса дали снахата работи или не. За мен, липсата на отговор е отговор  Wink
Иначе и аз не чакам мъжът ми да ме извежда. Да не съм куче  Stop Имам приятели, излизам с тях, обаче знаеш ли колко свекърви биха скочили срещу това.

Забравяте основния момент в тезата на Популе - мъжът осигурява семейството с покрив над главата и добри пари, жената готви. Поне Simple Smile
Мечтата на силиконките и разновидностите им. "Благодаря", но не.

# 278
Вижданията  на Популе са стари.Имам памет и помня как ме е дразнило да търча сама.Имахме гости от  западна страна.Мъжът ми си седи на мястото както винаги и не се досеща,че при тях това е  ...Жената ни гледа и каза ,чрез преводача-българката е робиня.
Не искам снахите ми да са робини.И ако единия не умее да готви ,умее да нареже ,обели , подготви за жена си.Може да участва с каквото умее.Няма да ми е  хубаво и  само той да приготвя от храната до миенето на чиниите.Все пак има място да участва всеки с каквото може.
Но пък това месеци след общото съжителство ,когато е  нормално мъжът да поглези,че после колкото   и да иска-деца ,други ангажименти,пък и  страстта е най-гореща тогава.Пропуснат ли тези изживявания-ади да не е така.да не казвам нецензурни думи,но ги знам..работих в мъжки колектив години и   знам всички думи.Щом повдига въпроса или няма никакъв син ,просто опитва  мнения и нататък ,или наистина  не може да се оттегли от живота им.Ако той  обича-ще открие  начин да си реши проблемите.Ако няма обич и тя е  куклата в къщи-ясно,че с времето ще намери повод са не я харесва.
Не съм мечтала снахите да са кукли.Те са равни  партньори и трябва да се уважават като равни.С децата жената отхвърля толкова труд и заетост ,нерви ,жертва се ,че дори да и готви денонощно един мъж ,няма да се изплати.Пък като ви харесва снахите да са слуги ,нека да са дъщерите ви.И вие.Аз бях и не го искам за никого.Виновна съм си аз.С подчинение.Това ме е товарило и от е било в повече .Другото е нормално.

# 279
Еее,при условие,че и двамата работят и са еднакво натоварени и се връщат по едно и също време е съвсем различно......ще си поделят работата,за да седнат възможно по-бързо да вечерят и да си почиват.

Но ако единия свършва на обяд в 1,или в 5 ....или пък изобщо не работи и да седи и да чака другия до 7ч вечерта и тогава тепърва да правят нещо,само и само единия сакън да не се мине да свърше нещо в къщи без и другия да се включи ми се струва инатливо и дебилско,сори.
Без значение дали по-свободния е жената или мъжа....

В случая останах с впечатление ,че снахата е по-свободната....

Но аз прочетох добри коментари за снахата от нея по-напред....та сега не знам.

# 280
Ау, и тук сте стигнали до това  Simple Smile

Но ако единия свършва на обяд в 1,или в 5 ....или пък изобщо не работи и да седи и да чака другия до 7ч вечерта и тогава тепърва да правят нещо,само и само единия сакън да не се мине да свърше нещо в къщи без и другия да се включи ми се струва инатливо и дебилско,сори.
Без значение дали по-свободния е жената или мъжа....

В случая останах с впечатление ,че снахата е по-свободната....

Но аз прочетох добри коментари за снахата от нея по-напред....та сега не знам.

Аз не мисля, че става дума за това. Когато един човек не желае да живее на готово, той не гледа часове. Естествено, че тя ще направи нещо през тези свободни часове, дори повечето от нещата, но когато той се прибере или в почивните си дни, е дебилско, както ти го наричаш, да продължава да очаква от нея обслужване, само защото през делничните дни тя се прибира по-рано. Какво от това? Ако тя е готвила цяла седмица, нищо няма да му стане той да готви в събота и неделя, съвсем примерно. Или да си изглади блузата преди работа, вместо да я извика. За няколко мин. става дума, не е кой знае какво.

Въпрос на мислене е, съвсем не е свързано с време.

А и не забравяйте, че доста хора се помотват в офиса или минават на по бира с колеги, само и само да се приберат след като децата са прибрани, изкъпани, масата сложена и т.н.

Нещата са много относителни и при всяка двийка е различно. Важното е ние да ги възпитаме да не очакват, че човекът до тях е длъжен да им мие краката, за другото те ще се оправят  Peace

# 281
Добре че споменахте миене на крака.Миех ги ,нося вода  леген и мия ,чайник обливам.В началото  нищо ,но после изревах и ми писна.И това мина през главата ми.Почнеш ли с компромиси-после трудно се връщаш в прав път.Когато човек е болени  не може- друго.

# 282
  • София
Малко ми е мътна историята. Хем мъжът, ако бил мъж, трябвало да осигурява дом и пари, хем снахата работела. Хем той я носел на ръце, но същевременно бил страшно зает. Освен това единият може да работи 3 часа и да се разкъсва на сто, а другият за 5 часа да пише един доклад, примерно. Но знам, че ако моят мъж е толкова зает, че няма време за дома ни, а цялата ежедневна хамалогия оставя основно на мен, вариантите за мен са два:
1. Аз поемам повече разходи, за да не се налага той да е толкова натоварен;
2. Раздяла.
Вариант "работя всеки ден до 5 примерно, той всеки ден се прибира в 7 примерно, а аз след работа съм сготвила, изчистила, оправила" не съществува по-никакъв начин.

# 283
Добре че споменахте миене на крака.Миех ги ,нося вода  леген и мия ,чайник обливам.В началото  нищо ,но после изревах и ми писна.И това мина през главата ми...

Това шега ли е?
Мислех, че е отживелица от времето, когато хората не си взимаха душ редовно...

# 284
  • София
Това с краката и мен ме втрещи.

ПП НСЧ, преди няколко години един възрастен мъж на улицата обясняваше на друг как се къпел, цитирам "всяка неделя редовно"  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт