С какво ви дразнят снахичките?

• 51 621
  • 712
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Там е работата, че човек не знае. Твоята обективна реалност, за някого е субективна такава. Няма угодия на този свят, добре е, че готвиш. Мъжът ти го оценява, сигурна съм. А незаменими кулинари, които да знаят вкусът ТОЧНО на мъжа ти, си само ТИ. Поне докато си с него. Ако обичаш мъжът си, ще му познаваш и вкусът, а както знаем, на вкусом и цвет, товарищи нет - един с един мъж не си приличат. То е като да познаваш любимият цвят на дъщеря си през този сезон.

Не знае, ама може да разбере. Снаха ти, наблюдавайки теб, може да достигне до извода дали имаш патриархално мислене или не.
За вкуса, така е, сега го знам аз и мога само да се надявам, че друга няма да го разучи Mr. Green , но само по себе си, това знание + кулинарните ми умения, не са това, което ме правят незаменима. Човекът е сбор от качества, не само едно конкретно качество.

Естествено, че човек е сбор от качества. Но има важни и по-маловажни качества. При младите мъже важно качество е жената да е красива в техните очи - слаба, закръглена, зависи си от ВКУСЪТ ИМ. При по-възрастните е жена им да им дава спокойствие и уют. Разбира се, че генерализирам. Разбира се, че всеки си има своите особености. Но трябва да знаеш, че храната е едно от нещата, на които всеки човек, млад или стар, обръща внимание, дори и жените! Grinning - публикувай каквато си искаш снимка във фейса и преброй лайкванията. После публикувай снимка на някаква вкусно изглеждаща, красива манджа (торта, сладкиш, ястие), което ТИ си направила и преброй лайкванията. И ще видиш за какво говоря. Simple Smile

Popule, а синът ти знае ли вкуса на жена си и тя оценява ли това, че той редовно й готви?

Леле, наистина се учудвам, че от млади хора хора, без ангажименти с деца и т.н., очаквате да тичат след работа вкъщи и да запретват ръкави пред печката... Има време и за това, няма да им се размине.

И какво ядат в крана сметка? Щом боклуците от топлата витрина и полуфабрикати в кутия са приемлив вариант...

Млади, млади, колко да са млади...аз на тяхната възраст вече имах деца. Но да, млади са за сегашните разбирания. Чак пък само за купони да мислят...да не са на 18? newsm78

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 21:07 от Popule

# 616
Сложи снимка на гол задник, пък тогава брой лайкове...

# 617
  • София
Я, той имал време за фитнес и не е уморен да ходи, ама няма време и сили да сложи 2 бутчета в тавата. Ю ту сий, както рече Мика  Mr. Green

П.П. Аз пък си налепих плочките зад кухнята и мога да заявя най-отговорно, че е по-лесно от готвенето на един боб, например.

Казах ли аз  Mr. Green, че специално за готвенето не му стига времето?

# 618
  • София
Я, той имал време за фитнес и не е уморен да ходи, ама няма време и сили да сложи 2 бутчета в тавата. Ю ту сий, както рече Мика  Mr. Green

П.П. Аз пък си налепих плочките зад кухнята и мога да заявя най-отговорно, че е по-лесно от готвенето на един боб, например.

Казах ли аз  Mr. Green, че специално за готвенето не му стига времето?

Явно. И май не мисли да променя нещата. Flutter Как мислиш, ако синът ми се закучи, дали жена му ще започне да му готви? Thinking

# 619
  • София
Сериозно ли ми задаваш този въпрос? Аз да не би да я познавам?

# 620
E, значи просто той не иска да готви и да яде домашна храна, не е проблемът във времето, да не го мислим  Laughing

Под млади, имах предвид, че нямат деца. Последното нещо, за което съм мислила преди да родя е с какво и кога да нахраня бебето, така де, мъжът ми. Та това е голям, възрастен човек. Като му се яде нещо, ще си направи.

Пак ще питам - какво конкретно ядат?

# 621
После публикувай снимка на някаква вкусно изглеждаща, красива манджа (торта, сладкиш, ястие), което ТИ си направила и преброй лайкванията. И ще видиш за какво говоря. Simple Smile

Ами преброих ги. Хората все още се интересуват от други хора, не от манджи newsm78 . Щях да се замисля сериозно за външният си вид, ако тортата имаше повече харесвания от мен Rolling Eyes .

# 622
Брей как задълбахте в това готвене.Ам,чи ние като млади и айляк хора да не мислиш,че сме готвили?Какво да му готвим за двама човека,без деца,пресни гаджета?Основно преживявахме на вино,сандвичи и секс.Ехаа, какви времена бяха! Ама после като дойдоха децата,щеш-нещеш почваш с готвенията.Едното като почна да яде обща храна и всеки ден почна да се готви редовно.До годинката му пробутвах био-пюрета(отгледано е в Германия,та там си беше стандарт да яде био-пюре).Тва да не решите,че съм супер баровка и сноб де Mr. Green
После се роди второто и трайно се занулих към печката.А тия меса от Били,Кауфланд и други не сме ги помирисвали.Само домашна мръвка.И туршии нито правя,нито ядем.Солени са.Само едно кисело зеле и краставички правя.А и люти чушки,че аз много ям лютиво!Тая зима съм изяла едно 20 буркана люти чушки аз.Трябва да ги намаля!
Млад мъж що да не ходи на фитнес ?Макар че,аз примерно мразя спорта на закрито.Дай ми колело и ми гледай сеира,мога да карам цял ден.

# 623
Много сте изписали, но ви прочетох.
Развенча се един от митовете, че Популе е незаменима готвачка. Щом и тя като мен готви с боб от консерва  hahaha ясна работата...После що го боли корема на малчо, той и пържени кифтета маха, и сърмички от Била... без рантиндин ляга ли вечер?! Лесно е да кажем, снаха кофти, не ще да готви...и за цвят, разболя ми синчето, пък истината е някъде посредата.

# 624
  • София
Развенча се един от митовете, че Популе е незаменима готвачка. Щом и тя като мен готви с боб от консерва  hahaha ясна работата...

Що да е ясна работата? Ти за лоша готвачка ли се имаш? Wink Само боб ли готвиш?

На кюфтетата е важно какво месо слагаш. Има един виц:
Киркор и Гарабет са кебапчии, на една улица. Пред Киркор винаги опашка. Пред Гарабет - никой. Позавъртял се един ден Гарабет при Киркор и го пита:
- Киркоре, ти какво слагаш на тия кебапчета?
Киркор вика:
- Половинка кайма, половинка лай*а.
- Ааа, казва Гарабет, ти и кайма слагаш...

Та и ти така. Кифтета, кифтета, ама е важно кво има в тия кифтета (да знаеш какво да сложиш в тях). Ако и едни свесни кифтета не мож опържи...махайте само боб тогава... Laughing

# 625
Скрит текст:
Развенча се един от митовете, че Популе е незаменима готвачка. Щом и тя като мен готви с боб от консерва  hahaha ясна работата...

Що да е ясна работата? Ти за лоша готвачка ли се имаш? Wink Само боб ли готвиш?

На кюфтетата е важно какво месо слагаш. Има един виц:
Киркор и Гарабет са кебапчии, на една улица. Пред Киркор винаги опашка. Пред Гарабет - никой. Позавъртял се един ден Гарабет при Киркор и го пита:
- Киркоре, ти какво слагаш на тия кебапчета?
Киркор вика:
- Половинка кайма, половинка лай*а.
- Ааа, казва Гарабет, ти и кайма слагаш...

Та и ти така. Кифтета, кифтета, ама е важно кво има в тия кифтета (да знаеш какво да сложиш в тях). Ако и едни свесни кифтета не мож опържи...махайте само боб тогава... Laughing
Боб рядко, но в салата червен боб от консерва по често. Heart Eyes
Не, не се имам за отлична готвачка, много неща не умея, но и не мисля да лягам да умирам, гладен у нас никой не е стоял...навици имам, от 14 годишна у нас аз правех салата, както и доста десерти мога да правя...с основните ми е по трудно, тъй като не съм по месата, а мъжО най вече мръвки търси...на гарнитурите съм добра.Готвя прости и  лесни неща...пъстърва, сьомга на фурна...пюре от картофи с масло...пълнени чушки с яйца и сирене, сирене в гювече, пилешко филе правя по много начини...но салатите са ми силата. Blush Няма да стана незаменимата с готвенето си... hahaha
Кюфтетата не ги уважавам, но правя от време на време на фурна. Rolling Eyes

# 626
Популе ни пързаля като стой, та гледай. Сега пък здравословните кулинарни шедьоври се оказаха едни прости пържени кюфтета. И боб от консерва.  Laughing Евала за темата, много се забавлявам, макар и да не е за свекърви, а за снахи...всъщност само за една снаха.

# 627
  • София
Популе ни пързаля като стой, та гледай. Сега пък здравословните кулинарни шедьоври се оказаха едни прости пържени кюфтета. И боб от консерва.  Laughing Евала за темата, много се забавлявам, макар и да не е за свекърви, а за снахи...всъщност само за една снаха.

О, не, не ви пързалям. Моята и твоята манджа може да се казват "мусака". Но разликата ще е във вкусът и в продуктите. Това само човек, който наистина умее да готви, го знае.  Wink Останалите нагъват кайма народна и се чудят що имат киселини. Та така, само името им е еднакво на манджите. От там нататък идва фантазията, уменията и все пак финансовите възможности на готвещите. Peace

# 628
Евала за темата, много се забавлявам, макар и да не е за свекърви, а за снахи...всъщност само за една снаха.

Ама според Популе тази снаха мъжлето на ръце я носи и и е осигурил уникалното, супер-дупер неземно благо- домашна помощница. А после това благо се оказа, пак по думите на Популе, че не е нищо особено- едно такова еФФФтинко, 40 лева на седмица.

# 629
Поуспокоих се; мислех, че изискванията са на ниво висша френска кухня;

а то Популе не била въобще взискателна и претенциозна.

Сигурно младите карат на салати и фитнес, така де да не стане някой гаф и булката да не влезе в роклята; след сватбата ще се поотпуснат около от 2 до 5 килограма + до края на годината.

Общи условия

Активация на акаунт