Лятото отмина, иде есента, раснат като гъбки ЮНСКИТЕ слънца - 4

• 28 699
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Да кажа и аз за нощното хранене. Когато Мария стана на 2 месеца беше наддала 1400 гр. Педи каза да пропускаме нощната манджа. А аз й отговорих, че дори няма да се пробвам да го направя. Сега от може би седмица и половина, Мария сама започна да прави пауза от по 6 часа. С батковците такова щастие нямах. И двамата се хранеха и нощно време до 1,5 г.  Whistling Crazy Flutter Сега си имам истинска дама.  bowuu

# 196
Здравейте момичета!!! Hug
Не съм писала повече от 3 месеца.А и нямах време да ви чета.
Накратко за нас-малката се роди на 28.05-2960гр.-50см Основно на кърма сме,първия месец нададе 920гр,2-я-800гр,3-я-650гр.Надявам се да имам кърма до 6 месец,когато смятам да я захраня с зеленчуково пюре.Разбира се ако поиска по рано-ще опитаме.
Белега и при мен е все още червен и мястото е леко безчуствено.Но не се мажа и с нищо.
Ваксини нямаме освен тези от родилния,Чесно казано и аз не ги бързам,но една приятелка,чието момченце е с нашата Аделина,онзи ден педито им казала, че до 10 дни ще им се обади за ваксина.Но нямало да е тази 6 вал.Предполагам ще започнат с 4вал.Голяма каша ще стане.Не ми се мисли.
Вит.Д ни каза че ще започнем от края на септември месец.
За обръщането от гръб по корем- вече започна сама да прави опити,много е интересна милата забучва си лицето в леглото,но не може още да си измъкне долната ръчичка и с малко помощ от моя страна се получава.
Упражненията и масажа изобщо не и се нравят-но ги правим макар и по-малко преди баня.
Ние също ще правим кръщене на 28.09.Точно навършва 4м-аз съм на мнение, че колкото по рано по добре.Досега на колкото кръщенета съм била на деца около 1г-всичките много плачат и се стресират.Затова сега,за да не усети нищо.А и вече ще е достатъчно укрепнала.

Въпрос към ЛЛЛ
Забелязвам че от няколко дни вечер за храненето в 8 кърмата  ми намаля.Малката изцоква много бързо всичко и се криви като я вдигна,започва да си смуче настървено юмручетата.Гладна е.Снощи и дадох 80мл от изцеденото мляко предната вечер,изпи всичко.(изцеждам в паузите около 100-110мл от двете гърди).Да отбележа че понякога нямам време да ям - и от обед до към 20 часа съм само на шепа ядки.Признавам си, че спрях да ям и жито и елда.Пия само Шусл.соли комб. за кърма и понякога чая за кърмачки.Възможно ли е от нередовното ядене след обед да ми е намаля,През деня според мен и стига-пълни си памперсите-сутрин винаги ака обилно,и мокри около 7-8 за 24часа.Вечер ставам да се цедя,тъй като тя започна да прави големи паузи от по 6часа.Да започна ли да я дохранвам с изцеденото от предната вечер (макар че не ми се иска много ) или трябва да си коригирам храненето?И възможно ли е от това да е намаляла?

# 197
chilimura, приятели в чужбина имаме, но не бих разчитала на тях, не защото не са надеждни, а защото ваксината трябва да се пренася в хладилна чанта. Ние сме от Русе, така че Румъния е до нас, стига да я има там, веднага ще отидем да си я купим лично, за да сме сигурни как е транспортирана. За сега проверяваме в Гърци и Македония, ако трябва и до там ще ходи мъжа ми. Не ми се рискува сега да сложа 4-валентна, после да я няма и да сложат някоя друга валентна и Бог знае какво още могат да измислят "умните" глави.

# 198
Mary Angel за следващите приеми пак ли ще трябва да я търсиш петвалентната ваксина? Ако пак я няма?

# 199
Аз за ваксината не се тревожа даже се надявам да не намерят нито 4 , 5 или 6 валентна само да тровят децата с излишни ваксини и да правят бизнес в нашата неорганизирана държава!

За обръщането и аз си мисля че  е индивидуално , сега докато навършат 4 месеца го дават че трябва да стане. Моята баба откакто се е родила малката все повтаря като и дойде силичката ще почне да прави всичко и тя наистина за 3 месеца има огромен прогрес макар че аз много се притеснявах. И сега се притеснявам по цяла вечер спи и звук не издава , със затворени очи си смуче пръста и ако не я взема да я нахраня не би ме събудила изопщо а е гладна вашите правят ли така ?

# 200
ДобрЮтрУ! Mr. Green

Да се включа и аз по коментираните напоследък теми:

~ Белегът от операцията ми е розово-червен, вече изгладен почти (щото допреди известно време все още релефно настърчаше от горната страна и ми беше леко чоглаво да не би да остане така издаден като козирка smile3560), а усещането при допир е като за изтръпнал крайник, т.е. не е възвърната съвсем чувствителността.

~ За ваксините и аз съм от тези, дето не берат дерт, щото тъй или иначе отношението ми към тях е противоречиво - осъзнавам важността от превенция на доста сериозни заболявания, но пък и рискът от страничните възможни "ефекти" е налице Confused...та да пази Бог дечицата ни. Все едно, не напирам, надявам се, че  това забавяне ще  ни  е от полза, в смисъл, че по-укрепнал ще е организмът на бебо, като се имунизира по-късно.

~ Захранване преди 5,5м. не възнамерявам да започвам, а сокчета чак към годинката ще му предложа. Точно четох една статия тия дни (не знам дали линкът не беше тук в темата пуснат от някоя мама), където доста аргументирано беше обяснено защо ранното захранване не само, че е  ненужно, но може и да създаде излишни проблеми. Достатъчна причина ми е дори само тази, че приемът на други храни  от все още не готовото да ги обработва стомахче не бебето води до влошаване усвояването на полезните компоненти на кърмата.

Сега офейкваме на разходка...И друго щях да пиша, ама.... Whistling

# 201
Ей сега ми звънна педиатърката. Има доставка на 4 валентини ваксини, ще ходим на 17-ти да ни сложат.
везничка, Радослав също си засмуква ръката през нощта и ние се будим от звука  Grinning и тогава го храним. Но ако е по-тих или ни се спи много, може да пропуснем... веднъж се случи.

# 202
Miss blondy моля те дай линк към тази статия, нещо съм я пропуснала, а тъкмо съм на тази вълна и утре свеки като пристигне с въпроса за сокчетата да мога да й обЯсня подробно  Mr. Green

# 203
  • Шумен
везничка и ние сме така смучем си ръцете и от това се събуждам аз  Mr. Green

# 204
с това смучене , ако не го чуя и ако тя не зареве правим по 8-9 часа паузи без ядене. аз си мислех че само ние не плачем за папкане нощем

# 205
Elsi86, ще купим и 3-те дози наведнъж, а после ще ги слагаме по схемата на имунизационния календар.

# 206
  • Шумен
Ние чак 8-9 часа пауза не правим но 6 дори веднъж 7 часа имаше но също не плачем само цокане се чува  Laughing

# 207
chilimura можеш ли да споделиш за реакцията към БЦЖ? И защо чак на 10м? не се ли слага веднъж само?

# 208
Mary angel дано намерите, наисттина трябва всички дози да вземете  Peace
Днес пак не ни биха ваксина  Joy. Имаме още секрет, но всъщност лекарката е малко бъзлива и не бърза, аз също не бързам  Peace.
И да се отчетем - тежим 6 кг (+ 600 гр.) и сме високи 65 см. (+ 4 см.) доволна съм  Flutter, ще бъдем високи  Heart Eyes
Изпитаха ни - можем ли да вдигаме глава по коремче, с което се справяме и дали търсим опора под краката.  newsm78 това май не го направихме, но и не съм я упражнявала, та от днес нови упражнения за краченцата- май тупаница му казват, ако не се лъжа  Thinking.

# 209
Да тупаница е , но от лекар който се води голямо светило до 6 месеца на бебе не се слага да се опира на крака а само се прави гимнастика.

Общи условия

Активация на акаунт