Лятото отмина, иде есента, раснат като гъбки ЮНСКИТЕ слънца - 4

• 28 699
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
Добро утроооо Simple Smile

Rachel Heart Eyes

Ние май сме имали скок в растежа последните 10 дни.
Беше започнала да суче през час два всяка вечер.  Crazy
Сега последните дни си е пак с нормалното темпо - веднъж към 3 и веднъж към 6
И като я гледам някак изведнъж дръпна.
Онзи ден и мия дупето и си мисля...абе беше по- малко сякаш  Thinking Grinning

А и сме много бъбриви. Близнашка му работа Simple Smile
Другото ново е...преди седмица за пръв път я чух да се смее с глас.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 09:07 от Мирче-Немирче

# 286
  • Варна
Rachel, стискаме палци за бързо възстановяване на Вики!  Hug Praynig Hug

# 287
Мами, спокойно за разстроения режим на бебчета - към третият месец има скок в растежа, най-вероятно това е причината за среднощните рандевута.

За предпочитанието към една или друга гърда: и при нас имаше такъв проблем. Преодоляхме го с:
- кърмене от по-неатрактивната гърда в полу-сънно състояние,
- кърмене от нея във футболна поза (отне ми време да се науча да поставям Никито така, но след малко опити успях),
- започване на кърменето първо от нея, леко изцеждане на въпросната гърда преди кърмене, тъй като причината за отказа бе силна струя и давене на бебето.
Правете всичко възможно да изпразвате тази гърда, тъй като при мен се получи запушване на каналче в нея, поради застой на мляко.
С голямото ми дете пак имах същият проблем с тази гърда, но тогава нямах толкова опит и постепенно спрях да кърмя от нея.

# 288
  • София
Rachel,Вики ще се оправи,грижите ти ще се отплатят.Все пак и името му означава победа.
Със Стефи пада голяма борба с това ядене.Много е трудно да се кърмим.Вече мога да стана консултант на ЛЛЛ.То не са пози,силиконови протектори и тн.И сега иска да суче само,ако е в полусън и то само със силиконови протектори!Направо не знам до кога ще мога да поддържам кърмата(всеки път се доизцеждам и давам останалото с шише)Педи ни пращаше на различни прегледи да не би да има нещо,за да не иска да суче.Аз съм била страшно злояда и го отдават на това и при нея.Педи каза,че може да почнем да я захранваме от 4,5 месец,за да видим как ще е с пюретата.Аз обаче не искам изобщо да я захранвам толкова рано...И аз се оплаках

# 289
Здравейте, момичета! Hug
Ла Лече Лига в мое лице е вече отново на линия.  Simple Smile По здравословни причини отсъствах тези дни.
Моля за малко търпение и скоро ще получите отговорите на въпросите.

Все пак, ако в момента има нещо спешно, винаги може да позвъните на националния ЛЛЛига телефон- 0888-555-385!

Дени, дано вече си добре  Hug
Аз да кажа да не губиш време с моя казус, вече получих много любезно съдействие на национялния телефон от една много мила мама  Simple Smile

# 290
deni и моят въпрос отпада Simple Smile
Бързо да се оправяш Simple Smile

# 291
  • Варна
Мамчета, как се справяте със запека на бебоците?  newsm78 Ние бяхме в друг град при родителите ни и сега се върнахме на морето и... малката като смени мястото се запече...  Cry Мислех, че с времето ще й мине, но вече минаха 2 седмици и още не се е климатизирала... Във вторник сме на консултация, но исках да питам и Вас  Hug Усмихната неделя на всички!  Heart Eyes

# 292
Здравейте момичета, благодаря за подкрепата Simple Smile аз съм изключително позитивен човек и в най- трудните ми моменти винаги намирам нещо,за което да се смея и светлината в моят тунел винаги е ярка, но от време на време и аз си имам лоши моменти ( добре че са рядкост) !  Истината е, че покрай тези ни премеждия с Вики успяхме да изградим доста силна връзка и се разбираме чудесно Simple Smile))
За проблема ни аз съм писала и преди, но на кратко без термини: той се роди с неподвижна лява ръка , тя е по-слаба от другата иии така. След 4 месеца терапии ръката се движи и не изостава двигателно от другата, но това е резултат на много труд от негова, моя и страна на рехабилитаторката и физиотерапията. Казват, че ако има късмет до година ще навакса Simple Smile а дано !
Искам да ви попитам - скоковете в разтежа как ги изчислявате, по дата на раждане или по термин. Преди време Белисима беше дала една таблица, аз също я имам в една много хубава книга, която ми е като библия и там изчисляват според термина и досега винаги е било вярно ... та да си сверя часовника с вас .
Ние сме при баба ми и дядо ми, сега сме в процес на свикване Simple Smile

# 293
Тъкмо се бях позачудила къде се изгуби Amilia Pond Simple Smile
Маги, сега тепърва ще започне да се обръща Преско, не се тревожи изобщо. Радослав както изобщо нямаше изглед, взе че един ден се завъртя на една страна, на другия ден пак се завъртя на една страна, но последва и още едно обръщане до по корем. Е от тогава не го е правил де  Laughing
А преди малко толкова силно се мяташе на леглото, че се опря на стъпалата си, повдигна дупето и се изтласка назад  Crazy
Ох, поне това изтласкване го правим всеки път на помивалника:))) малко трудно ми идва да го преоблека той се мести аз съм ниска и така Simple Smile)

# 294
Rachel аз занм също че по термин се изчислява всичко, особено ако е родено бебето секцио

дени да се оправяш бързо Simple Smile

# 295
  • в Кошера
Рейчъл, имай вяра, всичко ще бъде наред!  Hug

Синковецът е доста по-режимен от щерката. Пу-пу.  Praynig Тя и досега е така.  Rolling Eyes Дребен рогат добитък.  Laughing
Да са живи и здрави, другото е подробност!  Praynig

Бебоците обръщат ли се вече от гръб по корем? Знам, че е рано, но все пак да събера мнения.  Mr. Green
Моят беб се врътка само от корем по гръб, това от месец насам, но обратната въртележка - ЦЪ.  Crossing Arms

# 296
Рейчъл, една силна подкрепяща прегръдка ви пращам Hug  Така, както си описала нещата, плодовете на усилията  ви вече са налице Heart Eyes  а това само по себе си е достатъчно силна  мотивация да дерзаете и дори за миг да не се съмнявате, че всичко ще е наред!

Относно къпането - всяка вечер (пропускам само по  изключение) се къпем, като  телцето само с вода и през две-три вечери шампоанче на интимните части, а иначе косичката и гушката, където също задържа в  сгъвките изтекло мляко ги шампоанисваме при всяко къпане Peace  За  протокола, ползваме  козметика на  Бочко - бебешки шампоан с пшеничен зародиш и лосион или олио (като е по-хладно, че кожата му е по-сухичка на Филип) със същата съставка, от които съм супер  доволна - очевидно му понасят доста добре.

Ние засега  само от корем на гръб умеем, не и обратното, но пък сме от най-малките юнчета, та  мисля, че ни е определено рано.

# 297
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте момичета! Пишарядко, защото съм  без интернет на гости при родителитд ми в Бургас и с телефона не е много удобно но съм се отчаяла с храненето и влизам за съвети от вас и от сециалистите по кърмене.
Детето отказва да суче. Проблема е от повече от месец но някак си преживявахме - имаше по добри и по лоши моменти но тук от 2 дни вече нищо не яде. Още от края на първия месец се появи явлението докато си суче и да се разреве истерично и да не можем да продължим но тогава ядеше приблизително на 2 часа и наддаде  1,5 кг. През втория месец зачестиха плачовете и се увеличиха интервалите на хранене. Много я успокояваше возенето в количкара и бибероната и правеше и по 4 часа паузи и подле сучеше амо 5 мин. В резултат наддаде само 620 гр. и според докторката това е почти минимума за този месец. Като разбрах това и се амбициирах да подобря нещата с по често птедлагане, дори будене нощем но се засила друго явление - тотален отказ от гърдите ми. Имаше афинитет да отказва дясната и вепер около 8 ч беше повечето дърпане и само ме успокояваше че нощем като е сънена дърпа по продължително макар и бавно, но тази вечер вече плаче.  През втория месец на 2 пъти не се изгождале по 6 дни и аз мислих че затова и не яде но според докторката зависимоста била обратна и това било мним запек. Като пичнах да я настоявам почна са се изхожда всеки ддн или през ден но ето сега пак минаха 3 дни. Претеглих я вчера за да видя как се движим за 18 дни от последния преглед вече има към 600 гр. Не знам супер точно ли е защото я мерих на кантара в Еконт .
Въпроса към вас и към ЛЛЛ е как да увелича количеството кърма - препоръчайте ми чай и или хомеопатия, и по важното как да преодолея отвращението и от мен?
Ще ппиясня че не давам шише освен в краен случай ако нищо не е сукала и се цедя но и него не приема с ухота, мъча я с лъжицата за по някой друг грам. Ползваме залъгалка която често дъвче настървено но не винаги ката предложа гърда я приема.

Здравей, svetla_ety,
Извини ме за забавения отговор. Има ли към днешна дата промяна в поведението на бебето?
Появата на плач по време на кърмене би могла да бъде свързана с момента, в който притокът на мляко от гърдата към детето намалява. За да подпомогнеш кърменето, би могла да използваш компресия на гърдата. Целта на компресията на гърдата е да се продължи притока на мляко към бебето, след като то спре да гълта (сучене от типа: отваря широко уста – пауза - затваря уста) от само себе си и така то да продължи да приема мляко. Кoмпресията на гърдата стимулира рефлекса на потичане и често стимулира ново естествено потичане на млякото.  Eто линкове с видео за компресията на гърдата http://www.youtube.com/watch?v=e__lgR7mRIg
http://www.youtube.com/watch?v=-4lnvL2_6V8
Оттук може да видиш и описание на български: http://missby.wordpress.com/2007/12/04/compression/
Ето още едно кратко обяснение на компресия на гърда в темата от Скреч:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=786158.msg28418959#msg28418959
Отказът на гърдите би могъл да бъде свързан с факта, че за изсукването на необходимото количество мляко се изисква да бъдат положени повече усилия от страна на бебето. Същевременно с това, понякога за задействане слизането на млякото е необходимо бебето да суче на „празен ход” и това да го изнервя. Би могла да подпомогнеш този процеса на слизане на млякото като предварително изцедиш малко количество кърма и когато млякото е потекло, може да предложиш гърдата на бебето. Промяна в позата на кърмене и кърмене в полусънно състояние също би могло да бъде от полза. Опитай се да се отпуснеш, когато кърмиш, мисли положително и за хубави моменти с бебето си.
Отчитане наддаване на теглото на бебето би било добре да бъде на един и същи кантар, тъй като различните кантари дават големи разлики в теглото. Би могла да засечеш наддаването до момента за този месец при педиатъра.
Към настоящия момент налага ли се да предлагаш изцедена кърма? Често кърмените бебета отказват да пият от шише. Би могло да се използва finger feeding - хранене от пръст.http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-notyet  При този метод пръста се поставя с меката част нагоре към небцето на бебето и то се опитва да го засуква подобно на гърдата, упражнявайки подходящите движения на езичето. Когато детето започне да суче добре пръста и е сравнително спокойно, би могло бързичко да се извади пръста и да се опиташ да го поставиш на гърда. Може да не ти се получава веднага или веднъж да става, друг път не. Това изисква време и търпение. http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&id=5:finger- … ing&Itemid=17 - Тук има описаниена храненето с пръст и чашка, които би могла да пробваш. В клипчето, което съм ти пуснала д-р Джак Нюман демонстрира на майката първо храненето с пръст и как да прехвърли на гърдата. Има момент, в който бебето се разплаква преди да успее да засуче гърдата.
Както знаеш, млякото се регулира според търсенето, тъй като кърменето е обвързано с така нареченото търсене и предлагане- колкото по-често предлагаме гърда, толкова повече мляко имаме. Опитай се да кърмиш на по- чести интервали, при първи признаци на глад, а не под режим. Би било добре да не предлагаш други течности освен кърма, а предлагането на залъгалка да не е за сметка на честото кърмене.
Опитай се да си осигуриш спокойствие и помощ  в домакинската работа, така че да може да си почиваш пълноценно. Обърни внимание на хранителния си режим- избягвай употребата на трансмазнини- маргарин-хапвай пълноценна и здравословна храна. Споделяно е тук в темата и че от полза може да бъде приема на така наречените лактогонни храни- варено жито, елда, сурови ядки и др. Приемът на течности е също от значение.
Оставам на разположение за въпроси!  Hug

# 298
Благодаря ви за милите думи!!!! Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 299
Tyra   bouquet
Здравейте момичета,
отдавна не съм се включвала, но бях при нашите 1 месец и те нямат интернет.
Първите 3 дни след като отидохме, беше доста трудно. Малкия определено усети промяната и много трудно заспиваше вечер. Започна и да се събужда около 3часа, което дори като новороден не правеше, и започнах да го храня нощем - и така почти до края на гостуването. И сега като се прибрахме вкъщи, пак същото. Трудно заспива или като заспи след дълго мрънкане, и от най-малкото се събужда. Свикна маймунката повече хора да му обръщат внимание и вчера първи ден вкъщи сама..., голям зор.
Да споделя и аз за зеления памперс 3-ка, че ми се случваше да е навлажнено бодито отпред. Сега сме на молфикс и съм доволна повече.
С кърменето от месец вече вечер не му стига кърмата и го дохранвам - изяжда около 40-60мл изцедена кърма. Отдавна не засичам времето за което се нахранва, но е от 5 до 10мин. За това време изсуква цялото количество кърма и от двете гърди. Отново храненията ни са 6 за денонощие.Голямо тъпчене пада, за да имам достатъчно кърма и наливане с течности. Искам да ви питам , както и ЛЛЛ , забелязвам напоследък доста по-късно слиза кърмата след като е започнал да суче малкия - може би около минута дърпа на празен ход, а за повторно слизане на кърма, особено вечер трябва да минат около 10 мин след свършване на първато мляко, за да потече отново, но той е нетърпелив вече и не си дава зор и се изнервя и пуска гърдата. Последното му хранене е вечер 20.00-21.00ч, след което в 23.00 цедя за следващата вечер за дохранване. И следващото му хранене е около 5.30ч сутрин. Трябва ли отново да започна да се изцеждам и през ноща, за да подобря нещата?
И може да сте коментирали вече, но започнахте ли да давате вече сокове?

Здравей, musleto,
Много майки споделят, че вечерно време чувстват гърдите си най- празни и бебета им понякога се изнервят от бавното слизане на млякото. Умората и напрежението от ежедневния ритъм през деня са причините това да е така. Твоята почивка също е важна. Опитай се да си осигуриш макар и минимална такава. Бебета са много чувствителни и усещат, ако майката по някаква причина е неспокойна.  Като цяло би могла да се опиташ да кърмиш на по- чести интервали, да предлагаш гърда в полусънно състояния. Нощем ако не би желала да се цедиш, би могла да кърмиш също в полусънно състояние на бебето. Не е нужно да го разбуждаш. Би могла да подпомогнеш процеса на кърмене чрез компресия на гърдата. В последния мой отговор в темата съм дала линкове и описание, ако не ги намираш, ще ти ги пусна отново.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт