На море в Гърция 2014 - XI

• 61 725
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте.
Най - вероятно е било обсъждано, но аз не успях да намеря информация. Предстои ми пътуване до Гърция следващата седмица, а личната ми карта изтича след 5 месеца. Дали ще ми направят проблем на границата или пътен полицай, ако ме спре  Thinking

Няма да имаш проблем, стига да се прибереш докато е валиден паспорта, което вярвам ще направиш Simple Smile
Всъщност паспортът ми е изтекъл преди повече от година (все отлагам да го подновя). Ще пътувам само с лична карта. Надявам се, че всичко ще бъде наред.

# 46
  • софия
Запис.
Параход, тенкю за темата   bouquet

Ние заминаваме в петък рано сутринта  Party малко остана

# 47
  • София
Да, лична карта съм искала да напиша, няма да имаш проблем с който и да е документ, стига да е в срок  Peace

shhhh, и аз започнах обратното броене, ние в събота през нощта потегляме  Heart Eyes

# 48
  • България
 Благодаря за темата.   bouquet

# 49
Супер, благодаря.
Пожелавам на всички хубаво време и прекрасна почивка.

# 50
  • София
Bliss,много ти благодаря за отговора,това ме интересуваше Hug
Бяхме във Вурвуру последната седмица на август и първите дни на септември.
Ползвахме апартаментче с една спалня и една голяма обща стая с кухня,трапезен кът и разтегателен диван.Двама възрастни с две деца на 9 и на 2 години.
Цената и на мен ми се стори доста висока в сравнение с тези,които пишете тук,да.Затова очаквахме добре обзаведено апартаментче,но друго излезе.В никакъв случай не беше нещо мръсно или дупка някаква,но да ми сменят кърпите веднъж на 3 дни и броя им да е според настроението на камериерката,за мен беше неприемливо.Добре,че си носехме кърпи,че да не разчитаме изцяло на техните.За пръв път ми се случва кърпите,хавлиите и чаршафите да имат петна и да са супер захабени.Както и за тези пари да ми предлагат допотопни котлони,фурна тип Раховец,а кафемашината/уж всяко студио имаше/се оказа една обща за всички машинка за шварцкафе/нечистена основно от много време/.Дивана беше с много петна по него,банята недобре измита според мен/все пак с палечка на две години,която се завира навсякъде и лапа всичко/.Абе,все такива работи,които се наслагват и цялостното впечатление се разваля.
Иначе бяхме на хвърлей от морето,плажа на къщата беше много хубав,с добре поддържана ивица,чадъри и шезлонги.Морето плитко и чисто.Имахме малко водно колело на разположение,старо,но децата умираха от кеф да се возят всеки ден.Градината беше страхотна-огромна,хубав райграс навсякъде,детски люлки,много кътове за почивка с масички и канапета,хамак,много дървета и палми,барбекюта.Десетина-дванадесет семейства общо имаше в комплексчето.За децата вечер беше рай-тичане на свобода.Това и търсихме като цяло,и не ме е яд за 100-те евро на вечер основно заради хубавата градина и прекрасния плаж.
Вурвуру не ми се коментира-не бих го нарекла курортно селище никога.Липсата на тротоари и на каквито и да е елементарни условия човек да се разходи пеша,е неразбираема за мен.Заведенията не ме впечатлиха изобщо,освен едно страхотно ресторантче на име Парис в близост до плажа Кариди/може би най-населения и мръсен плаж на който съм била в последните години/още едно разочарование и голямо разминаване със снимки и мнения в нета/.
Островчетата наоколо са удивителни-намирахме си страхотни плажове с уникална тюркоазена вода.Красота.Но до там само с лодка,естествено.

# 51
  • София
Ками, за кой хотел става въпрос?

# 52
  • София
Ками, за кой хотел става въпрос?
Зиносис

# 53
Антеа какви са цените за септември на вила Пипини.Наистина изглежда добре и на  плажа/надявам се е с кристална вода/ с кола ли се ходи.
ние бяхме част от август и началото на септември - резервацията ни беше отпреди 2 месеца - дадоха ни 60 евро на вечер, не знам дали в следващите дни може да падне надолу...

до Макриамос се ходи с кола, разстоянието е около 1,5 км, но имай предвид, че е платен плаж - има такса за влизане, и отделно за чадъри и шезлонги

# 54
  • На черешатааа
Дойде ред е на Гърция, да посетим . Ще сме на Лефкада, в края на септември. Та моля за препоръка за заведения и всяка друга информация ще ми е от  полза . Благодаря предварително Hug

# 55
  • София
Ками, платили сте тази сума именно за 10-те метра градина, деляща леглото ви от плажа.
Такова нещо не се намира често и затова струва скъпо. Цената е нормална като за апартамент (не студио с 1 стая!) на първа линия във Вурвуру в най-високия сезон. там се практикува почивка от по-друг тип и с по-друг ритъм - без изхранване, без нощен живот, без много джиткане насам-натам. не на всеки му харесва, важното е да знаеш какво да очакваш.
относно Кариди, славата изигра лоша шега на мястото. беше прекрасен плаж и все още би бил такъв, ако не бяха тълпите от българи, румънци и сърби, които го окупират и замърсяват от няколко години.

за първа година от 6 поредни насам, времето е така нестабилно, но сме щастливи, че прогнозите не се оправдаха и имахме достатъчно слънце и топло време за плаж всеки ден. едва тази сутрин дойде сериозното влошаване, на изпроводяк.

# 56
Стига бе мърляви чаршафи и хавлии- тия гърци ни имат за просяци! Това е въпрос на виждане , а не дали си платил 100 , 80 или 50 евро! Възмутена съм, ние пък нямахме изобщо хавлии а чаршафите... боже от къде ги намериха толкова дрипави и стари- сигурно от скрина на бабата! Но понеже ние българите имаме една уникална черта - да си траем и да си мрънкаме под носа така ще продължават да ни цакат!  Че и искат всички пари да им платиш напред и като не ти хареса нещо - не може да се върне , капарирано било т.н..

# 57
.....Гърция,Ситония,така спряганото Вурвуру.Хареса ни много-плажовете,природата,особено съм впечатлена от островите и самотните плажчета на тях,но категорично не сме очаровани от ......
Laughing това ми напомня за миналогодишната ни почивка. вурвуру завинаги ни загуби - просто не знам как да го определя - не е град, не е село - нещо, в което всеки е строил където си иска. поне обиколихме целия полуостров - сарти и никити стават, порто карас - също, но другото си е само за хора, които обичат къмпинги....синът ми не ще и да чуе да повторим. Laughing
сега ще ходим на около 90 км. от солун - след катерини и не знам какво ще бъде. притеснява ме времето, дано имаме късмет....

# 58
  • София
Прехвърлям нашето пътуване ТУК , по ваша молба, заради трудното намиране в тази тема. Защото и в по-голямата си част е пътешествие, отколкото почивка на море.
А и да не досаждам на тези, които не им се чете тук.

А сега искам да изкажа лично мнение, зародило се в мен от прочетеното в последните страници тук и в предишната тема.
Не визирам и не ангажирам никой…
Освен, че темата на места се е напълнила с „турски кюфтета“, обилно се е превърнала и в Книга за оплакване.
За първото си има прекрасни и добре оформени турски теми, а за второто може би ще трябва тема за Негативния туризъм в Гърция.
Тези изказвания няма да окажат влияние върху мен и много от хората тук, по никакъв начин.
Посещавам Гърция откакто се помня, знам 2 и 200.
Нагаждам се към всякаква обстановка, зависи кога какво търсим. Веднъж повече хора и развлечения, друг път спокойствие и красота.
Но съветвам всички, че не могат да правят заключения от едно/дори 2 или 3/ пътувания.
Още повече, че сами си избират местата и настаняването с всичките им негативи. Влизат в заведенията също избрани от самите тях.
Честно казано главата не ми го побира, как може да се дават грешни пари за нелицеприятни места и настаняване, особено за септември.
В предишните ми постове показах нашите хотели в момента, на цени от 35 евро, с всички възможни удобства.
Сега някой ще каже това е далеч. Освен, че има подобни и в близките райони, дори отдалечеността се покрива многократно от ниската цена.
Друг ще каже, но ние сме с малки деца, как да пътуват.
Ами и ние сме с малки деца и те пътуват от как са се родили и проблема въобще не е толкова голям.
Ежедневно получавам въпроси дали дадено място или хотел са добри.
Независимо дали за Сани/имам въпрос за тук в момента/ или Вурвуру. В момента също, съжалявам трудно ми е да отговарям при пътуването.
Не мога да кажа дали е добро, защото не познавам човека, отговарям кое е добро за мен.
Ако трябва ще изберем по отдалечен район, но да ни е хубаво, да няма повод за оплакване.
Заведенията, за суми от 45-50 евро, ние се храним на корем с узото.
Други, явно не, ами когато не сте сигурни не си давайте парите напразно. С тези пари от супера ще се храните 3 дена.
Таверни има всякакви, някои от тях точно туристите ги правят лоши.
Влизайте там където има повече гърци, заведението си личи отвън.
Не се лъжете по фалшивата реклама.
На други не им харесва наплива от българи/а и ние сме от тях/, както и туристи от страните наоколо. Още една причина да се отдалечите от Севера. Тук където сме в момента, ни се иска да има, но няма. Гърците се отнасят с нас като с местни, в заведенията също.
И нека не сравняваме нашето море с гръцкото. Колкото и да си обичам родината, никъде не откривам кристални плажове, така да се каже „На всеки километър“, както тук в момента.
На много от плажовете сме съвсем сами, идилия, какво повече.
Това търсихме в момента и го намерихме, въпреки, че пътуването ще се проточи.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 09:06 от Bled

# 59
  • Варна
Явно е че туристическото нашествие изигра лоша шега на братята гърци и цяла северна Гърция се пука по шевовете.Тази година се говори за 700 000 българи и като сложим на клона и сърби , македонци , румънци , руснаци , украинци, босненци , унгарци..............ясно е че клона се чупи.Не случайно местенца като Евия ни радват , просто са далече и огромните тълпи не достигат до тях , скъп е пътя.Само на 500 км. от границата не всеки ден срещаме българска кола не само в Гърция , но и в Турция където сме шести ден и не сме видели нито една , само няколко автобуса.Как да е тихо и спокойно като прец уйкендите опашките пред КППтата достигаха три километра!!!

Общи условия

Активация на акаунт