На море в Гърция 2014 - XI

• 61 833
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
В Нафплио и аз съм влюбена. Вече няколко пъти ходя и все нямам време да отида до Бурдзи, тамън ще имам повод за още една екскурзия там, този път ще е с преспиване  Grinning
Гледката от затвора на Колокотрони е зашеметяваща  Heart Eyes Билета беше 3€, като за децата беше безплатно.
Като се замисля, на Пунда сме ходили само в началото или края на сезона и не ми се стори мръсно. През лятото предпочитам Магано и Нерадзионас заради шезлонгите  Laughing

# 496
Еос, поздравления за Елафонисос! Преди две години се бях размечтала за там, но ми се стори невъзможна дестинация заради децата. До посред нощ разглеждах снимки, знаейки че с това ще си остана. И ето тази година няколко от момичетата стигнахте до там  Simple Smile Браво!

# 497
  • София
Параход, чудесни снимки!  bouquet Отдавна си мечтая за Пелопонес, дано догодина ме огрее.

# 498
Парход благодаря!Супер изглежда това ще е и прогнозата я дават плажна все пак...
Дрепано сящаш имаше плаж ама вече толкова гледах в трип-а,че може и да бъркам..Не знаех,че въпросното Нафплио им е било столица..

# 499
Ехо...поздрави от Нафплио. До тук видяхме Делфи, Коринт, Хидра, Спецес, Епидавъра, Микена и тази вечер кацнахме в Нафплио. Тази Гърция е моята....  Kissing Heart

Еос браво  bouquet на нас все още ни предстои Елафонисос. Радвам се че се влюби от пръв поглед в нашата Гърция.

# 500
Bliss  дай повече за Нафплио  Peace

# 501
Bliss  дай повече за Нафплио  Peace

Ще пиша подробно като се върнем. Сега нямам време задълги постове.

# 502
Да се запиша и аз с информация за Атон през септември (15-22).За първи път посещавам полуострова.

Отседнахме в Урануполис, апартамент за 35 евро на ден, с пазарене разбира се.  Напълно обзаведен, дори имаше подправки и нес кафе в кухнята. Намира се на централната улица, която излиза до пристанището и кулата. Студиата също са около 30 - 35 евро. Като цяло къщите са стари, но реновирани и имат всички удобства, дървени дограми и капаци на прозорците. Прекрасни тераси с изглед към морето и разбира се много цвертя и закуми.

Магазините се редуват по следния начин - един църковен, един с вина и биопродукти, маслини и зехтин, пак един с църковни сувенири и т.н. На входа на селцето се намира чудесна фурна с топли закуски и невероятен ръчен хляб.

Оживено за сезона, тъй като селцето в известно с поклоническия си туризъм повече, отколкото с морския си такъв. Непременно трябва да се качите на корабчетата, които обикалят полуострова с манастирите. Цена на круиза - 20 евро, които включват и разказ за историята на манастирите на руски, английски, български, сръбски , немски.

# 503
Да продължа със забележителностите - о. Амулиани - пълна скука, няма хора след 10 септември, както Параход беше написала някъде в предишните теми.  Разходихме се до Неа Рода, типично селце за района, с красива крайбрежна уличка с таверни и сладкарници. Разбира се забравих кулата в Урануполис, вход - 2 евро на човек, има интересна история и хубава гледка.

Плажовете - в Уранопилис има някои организирани плажчето, но аз препоръчвам плажът между Трипити и Урануполис, топла плитка вода, чист пясък, място за паркиране на автомобила. Другият красив плаж е Кумица или Комица, не разбрах кое е точното название. Широка и добре поддържана ивица с много жълт пясък. Точно зад него се намират вили Атон  - голям комплекс, който се разширява и строи в момента. Там и къмпинг Кумица, който беше вече затворен.

Таверните - малко на брой, но приятни, особено тези на уличката под кулата.
Като цяло мястото ми хареса - спокойно, идилично, нико за никъде не бърза. Стори ми се по-евтино, кафе - 1,50 евро с кана вода, гръцка мусака - 5,50, кламари - 8,50 - 11,50, ципура - 11 евра, миди - 7-8 евра. Никъде не са ни взели пари за хляба. Отстъпки за българи - 10-15%.

Залезите - красота.

# 504
  • София
Блис, аз от днес съм на работа и се опитвам да се върна в реалността ..ама е доста трудно Simple Smile Sick Завиждам ти искрено за всичко, което ст видели! На нас не ни остана време за Епидавъра, който много исках да видя..но той няма да избяха  Rolling Eyes
А Нафплио е красота..изкатерихме Паламиди в най долемия пек в 16 часа на един дъх, и все още имам яка мускулна трека на краката Simple Smile
Мария, Бурджи не е кой знае какво..в момента има доста ремонтни дейности там, но на мен ми беше приятна разходката Simple Smile

Със сигурност гледката от Паламиди ми беше доста по-главозамайваща Simple Smile

Ето малко снимки от Нафплио тук:

https://plus.google.com/u/0/photos/117979706427399430387/albums/ … 63043631046757409

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 19:58 от Eos

# 505
  • София
Ето и няколко снимки от прекрасния Елафониси, Параход - специален поздрав Simple Smile

https://plus.google.com/u/0/photos/117979706427399430387/albums/ … y=CJSo4NmUqcibnwE

# 506
  • София
Eos, много хубави снимки   bouquet

# 507
Eos, стопли ми душичката в този мрачен ден !! Чудесни снимки !

# 508
  • София
И от мен благодарност, Eos, за това, че сподели красивите снимки. Малко тъжно ми стана, че лятото свърши, и поглеждам с копнеж към следващото.

# 509
  • Пловдив
Да се отчета и аз след първото ни посещение в Гърция.
Бяхме от 20.09 за три нощувки в Миродато във вила до плажа.
Морето беше кристално чисто и ставаше за къпане  Grinning Плажа чист и голям. Много ни хареса. Има голяма разлика с нашето Черноморие. Ние плажувахме на свободната зона, защото тя беше по близо до вилата.
На връщане посетихме манастира в Порто Лагос. Приятно и красиво място.
Разходихме се и в Комотини. Има хубав парк за деца до центъра. Хапнахме там в една таверна. Сервираха ни вода, хляб и десерт. Всичко беше включено после в сметката, но пък беше вкусно.

Със сигурност ще посетим отново Гърция. За това ще продължавам да ви чета.  Hug
Приемам и предложения за къде да се оглеждам, като искам да уточня, че търсим по близки дестинации до Маказа. Първоначално се бяхме насочили към Керамоти, после Фанари и накрая намерихме това което търсим в Миродато. Но много комари.....Чела съм ви и знам, че и в Керамоти и Фанари е същото. Има ли някое градче(селце) с хубав плаж и без комари в северна Гърция?  Rolling Eyes

И отново да благодаря на всички за хубавата тема и на тези които ми писаха.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт