На море в Гърция 2014 - XI

• 61 721
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Има доста писано за Корфу,потърси Peace
Но определено не е от най-спокойните острови,извън сезона обаче има попадения Mr. Green

# 721
  • Младост 4
Момичета, които сте били на Кафалоня, сещате ли се кои части на острова са по-ветровити и кои по-малко? Четох назад в темите, имаше писано за това, но четейки търсих други неща и сега информацията за вятъра нещо ми се губи. newsm78

gadamer, виж Agios Gordios  и Glyfada.

# 722
Здравейте,
За следващото лято обмислям първата ни почивка в Гърция. Вече са почнали ранните резервации и ми се иска да се възползвам, като мислех да заложа на All inclusive извън най-активния сезон - около средата на юни или средата на септември. Знам че не сте привърженички на AI, но ми се иска да планирам бюджета си и да разпределя сумата във времето, така че ще съм благдарна, ако препоръчате нещо изпробвано, като предпочитам Северна Гърция - Ксанти, Кавала, Олимписка ривиера, Халкидики - заради разстоянието - ще пътуваме от Стара Загора и сме с дете, което ще е на 5год.
Благодаря на всички, които ще се включат, знам че мога да разчитам на вашите съвети!  Hug

# 723
  • София
Танюра, има тема за AI в Гърция. Ако искаш питай там, със сигурност ще получиш повече информация, отколкото тук  Peace

# 724
  • Отвъд алеята зад шкафа
Момичета, които сте били на Кафалоня, сещате ли се кои части на острова са по-ветровити и кои по-малко? Четох назад в темите, имаше писано за това, но четейки търсих други неща и сега информацията за вятъра нещо ми се губи. newsm78

gadamer, виж Agios Gordios  и Glyfada.

Май клоним към Ситония в крайна сметка. Мерси за съвета, ще проуча.

# 725
Танюра, има тема за AI в Гърция. Ако искаш питай там, със сигурност ще получиш повече информация, отколкото тук  Peace
Благодаря, не бях попадала на другата тема!

# 726
  • На земята, която е всъщност звезда.
Здравейте. Някой бил ли е на море на о-в Корфу? Бихме искали спокойно малко градче, апартамент под наем, плаж с пясък...има ли такива места на острова?

Аз харесвам Палеокастрица, защото около плажовете /малки и не много пясъчни/ има жестоки скали, около които можеш да плуваш или да обикаляш с подводно корабче, яхта или водно колело. Спокойно е, няма големи барове и дискотеки. Пясъчен плаж има в Ситари, където е известния Канал на любовта, но то пък е доста популярно и населено селище.

Намерих този пътепис за другите плажове, предполагам ще ти е полезен:

http://patepis.com/?p=34247

# 727
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря много.

# 728
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ако имаш други въпроси /за пътя, забележителностите/ питай, ще отговоря доколкото мога.

# 729
  • софия
По Йонийските острови обикновено западните брегове са по-ветровити.

# 730
Здравейте, предстои ми планиране на отпуската за догодина и въпроса ми е от кога до кога е активния сезон за Гърция. Кога водата на морето е вече достатъчно топла. Това ще ни е първата почивка там, сега започвам да ви чета за да си избера място, но тези дни дрябва да планирам времето. Благодаря ви предварително.

# 731
  • София
Здравейте, предстои ми планиране на отпуската за догодина и въпроса ми е от кога до кога е активния сезон за Гърция. Кога водата на морето е вече достатъчно топла. Това ще ни е първата почивка там, сега започвам да ви чета за да си избера място, но тези дни дрябва да планирам времето. Благодаря ви предварително.

Гърция е голяма.  Wink Ако питаш за северните ѝ части - съвсем малко по-топли са от нашето Черноморие. Към Пелопонес е по-топло, а на южните острови - още повече. Като цени активния сезон е юли и август, най-пренаселено е през август, а морето е топло от юни до септември, като това все пак зависи от годината и мястото. В Северна Гърция в началото на юни е твърде вероятно да е студена водата.

# 732
Тaня67 благодаря! Напълно изчерпателен отговор, разбрах и се ориентирам за септември. Обичам топло море, малко хора и по-малко жега. Сега се връщам назад в темите за да се ориентирам и за мястото. А от морските дракони навсякъде ли ги има.

# 733
  • София
За морски дракони не съм чувала. Има таралежи, но само където има скали. Ако е пясъчен плажа или с обли бели камъчета, таралежи няма. Ако все пак се страхувате - има аква-обувки.  Wink

# 734
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм ходила няколко пъти на Халкидики в края на юни месец, водата винаги е била по-топла, отколкото на нашето море през август. Била съм и през август на Тасос, не издържахме и 3 дни и напуснахме. Това, което отличава Халкидики от нашето Черноморие е липсата на вечерен бриз, съответно е доста по-топло.

Общи условия

Активация на акаунт