На море в Гърция 2014 - XI

• 61 833
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Блед, много ме заинтригува с тези 3 острова - Lamberousa, Makronisi, Avgo Petalion. Би ли казала как се стига до тях - с ферибот ли бяхте или с някакъв круиз? Би ли казала какво може да се види там - плажове, други забележителности. Наистина за първи път ги чувам и ще ми е интересно на разкажеш нещо повече.

Dechy
С удоволствие. Ако не си прочела маршрута, става въпрос за архипелага Petalii, който се състои от 10 острова. Можеш да ги видиш на картата от маршрута ни с зум, до Marmari, Evia: ТУК Има и втора страница.
Обикаляме ги с наета лодка, както и плажовете. Не 3 острова и 6 плажа, а три пъти повече могат да се обиколят за ден, та те са един до друг.
Явно само nory, асимилира за какво става въпрос...
Първо посетихме Chersonisi, като по-голям и му отделихме половин ден.
Днес посетихме въпросните 3 острова, като им отделихме много малко време, затова писах, че ги отметнахме.
Каква некомпетентност се шири в темата ? Поне да бяха погледнали картата колко са големи и колко са близо. Могат всичките да се обиколят за ден, но ние въобще не си даваме зор.
Това са острови, така да се каже метър на метър, няма забележителности, само красота, кристална вода. Спираш с лодката където може, потапяш се, обикаляш малко по сушата и скалите и това е. Тези острови и подобни на тях въобще не ги отмятам като бройка.
Утре следват останалите, като повечето са по-малки дори от тези и ще бъдат отметнати по същия начин.
С изключение на Megalonisos, на който ще отделим повече време.
Dechy, можеш да прочетеш за цялото пътуване ТУК , ще има още много.

tihomir_rs
Разбрах, имаш отговора ми…

Сега си лягам развеселена от вас и таверната, че утре ме чакат много повече острови и плажове.

И повтарям отново предишен текст, да е ясно на всички нови, за какво иде реч.
Скрит текст:
Момичета/момчета/, както ви казах, не обръщайте внимание на подмятанията по мой адрес. Всичко това е без никакво покритие, празни приказки, но нека ги има.
Злобата и завистта нямат граници. Добавям, некомпетентността също. Да не говорим и за параноята.
Пак има наговаряне във Facebook.
Пълно безсилие, а в същия момент тотално възползване от постовете ми. Щом отговарят се скъсват от четене и следят изкъсо снимките и стъпките ми.
Подминавайте с усмивка и се забавлявайте като мен.
"Те така или иначе вече станаха доста смешни". Това ми го написаха преди малко в пощата.
Ако изчезнат, страшно ще ми липсват.
Ваш ред е давайте, от мен лека нощ.
Bled, чета отдавна и си задавам въпроса - ти изобщо работиш ли или прекарваш дните си в шматкане по плажове и кораби? Според мен за всички тези пътешествия, трябва само това да правиш, а някой да се грижи да финансира проекта ...

# 151
  • София
От Керамоти са по-начесто и пътуват по-малко/съответно по-евтин билет/. Акостират в Лименас. От Кавала са до Скала Принос.

# 152
  • Пловдив
Днес щяхме да се местим в  Golden Sands Hotel - на външен вид завехнал, но хората, с които говорих (настанени там) бяха доволни. За 3-ма възрастни и едно дете 3г. ми обявиха 55 Е със закуска. Собственичката е много любезна и направи какви ли не схеми , за да може да ни настани,

Нас пък собственичката ни извъртя. Имахме запазен апартамент, но тъй като не беше готов се разбрахме да се настаним след плаж. Предложихме да ѝ платим, но тя отказа, нямало нужда предварително да оставяме пари. В 18ч. след плажа се оказа, че го е дала на други хора,тъй като били за повече нощувки.

# 153
 Сойка Присмехулка, добре дошла в отбора!  Peace

# 154
  • София
Ние оставяхме около 5€ бакшиш при сметки от по 30€
След първата вечеря на ръце ни носеха
После разбрахме защо като видяхме оставен бакшиш на масата, няколко жълти монетки в евроцента
То подигравка направо

струва ми се, че на повечето места в сметката е включен определен процент за сервиз (в последната таверна, в която съм сядала, си пишеше в менюто, че се начислява 13% сервиз).

затова вероятно не оставят големи бакшиши.

# 155
  • Sofia
13% е ДДС за храна,23% за алкохол,не са % за обслужване

# 156
  • София
13% е ДДС за храна,23% за алкохол,не са % за обслужване

аз мога да чета и в менюто ясно пишеше, че става дума за сервиз, не за ДДС. (което не пречи и ДДС-то на храните да е толкова)

# 157
бърз въпрос, някой знае ли дали от Ханиоти/Касандра / има корабчета/ яхтички до някой остров? благодаря!

# 158
hris80, не думай- сериозно ли? Не мога да го повярвам направо

# 159
Относно бакшишите, това е интересна тема. Има таверни, и таверни. На любимите ни места където ходим редовно и ни харесва задължително оставяме бакшиш, долу-горе колкото сте казали 5-10 евро при сметка около 30 евро е нормално. Казвам 5-10 евро, според това колко е сметката и на колко се закръгля, но долу-горе в тези граници. Това обаче за добрите и любими таверни.
На места където сме сядали инцидентно и знам че втори път скоро няма да седнем се е случвало да оставим само жълти центчета. На места се е случвало и нищо да не оставим, главно като нацелим капан от най-мизерен тип, рядко но и такива неща са ставали. Перфектно заведение с отлична гледка над скалите, добре изглежда, обаче яденето пълна отврат, има ги и такива. Явно разчитат че туристите няма да повторят при тях и все ще има нови които да пробват и явно не грешат.

П.П. ДДС-то в Гърция е само 9% за храна и 16% за алкохол. Това съм го гледала по касовите бележки от магазините. И тамошните нападжии, ако изобщо имат такива, не са строги, защото много пъти сме си купували храна и алкохол и понякога всичко е с 9% ДДС, разбирай алкохола са го писали храна по апарат.
Затова им свалям шапка на тамошните политици, че за храната вземат само 9% ДДС, а не като нашенските да дерат 20% и за хляб дори.

# 160
  • София
На местата за хранене, които посещаваме обикновено /бих казала в 99 % от случаите/ сметката се събира от собственика и няма традиция да се оставят големи бакшиши.  На 30 евро - 10 евро бакшиш ми се вижда твърде, разбира се всеки има лично усещане, и ако е удовлетворен може да го покаже.
Абе като ви чета тия в Северна Гърция нещо много са навирили нос!!!

За гръцкия НАП: тази година в един минимаркет собственичка клюцка, клюцка на един касов апарат, обърка нещо, пък хвана и скъса касовата бележка и хайде наново  Laughing

Bled, моля те, старай се да бъдеш по-обрана - ще ми навлечеш бан  Crazy

# 161
  • Бургас
В едно от заведенията видях в менюто че беше описано ддс за храна, алкохол и отделно процент сервиз.
А мен ме втрещи друго. В един от магазините имаше домашно приготвени маслини - в пластмасово бидонче, без етикет. Попитах дали продават и домашно ципуро, защото не видях по рафтовете. Дойде собственика, обясни че е в бутилки по литър и половина и му казах че ще вземем. Дойде с една бутилка от минерална вода, без етикет, похвали се че сам си я прави, даде да я опитаме (не че исках, но трябваше я пробваме и да го похвалм все пак). Накрая го маркира и на касовия апарат Simple Smile))

# 162
  • софия
Миналата година на Лефкада ми направиха впечатление англичаните, цяла маса народ 10 човека, си платиха сметката всеки до цент. Събираха жълти стотинки. Бакшиш не оставяха.
Персонала им благодареше също толкова любезно, колкото и на нас примерно, които оставяхме дребен бакшиш, около 5 евро.

# 163
  • някъде ... тук ...
Миналата седмица единият от сервитьорите в спомената тук таверна в Порто Кофу каза, че бакшиш оставят само българите. Другите, особено сърби и румънци - не.

Ние обикновено закръгляме сметката - 1-2 евро може би се получава.

# 164
Yandeh73, Nory,, Предстои ми кратка почивка в Урануполи следващата седмица. Нямам предварително направена резервация. Бихте ли ми препоръчали добро място за настаняване, досега не сме посещавали полуострова. Може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт