На море в Гърция 2014 - XI

• 60 826
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Жена
София

MayyaI Ентусиаст
Re: На море в Гърция 2014 - X
♥0 ср, 10 сеп 2014, 21:03   #776  
Цитирай  Редактирай  
Цитат на: Bled в пт, 29 авг 2014, 08:58
Скрит текст :

MayyaI
Хотела в Nei Pori ли имаш предвид или самата Ол. Ривиера ?
Цитирай

На самото градче Ол. плаж. Wink Има и табели Ол. бийч.

Ох, момичета!!! Толкова сте изписали....
Явно, не само аз съм влюбена в Гърция, плажовете, историята и климата й. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
За да не е съвсем оф : бях при хазайка с име Anna Papaxanthi e-mail: hotelsokratis@hotmail.com

Връщам се да ви чета!!! Hug

едит: Извинете ме за некадърния препис. Peace. Не видях, че е пусната Нова тема. Peace

# 211
  • с/у ОколоМръсТното
благодаря, ще тръгнем приключенски  Laughing пък каквото сабя покаже....

точно в това е чарът на почивката.
Късмет!

# 212
Утре си тръгваме, уф. Сега тихомълком прибираме багажа, че госпожицата заспа.
Изкарах си 1 страхотна почивка. Плажната ивица е огромна, няма гъчканак, бягане по чужди хавлии, гз до гз. Беее, очарована съм. Онзи ден в паркинга пред хотела 8/10 коли бяха български и ние сме мнозинство, но всички се държат културно, с малки изключения. Днес водата беше чай, мн топла, като последен ден, приспахме госпожицата на плажа и ние, с ММ, изгоряхме. Искам да кажа, че времето беше страхотно.
Като се прибера ще пиша повече, но май тотално се отписваме от БГ черноморие.

# 213
Здравейте, да опиша и моите впечатления от почивката в Гърция

http://www.booking.com/hotel/gr/denis.bg.html?aid=323176;label=d … 1;highlight_room=

това беше мястото, в което нощувахме- района Корино, Паралия, Катерини

За парите които платихме смятам, че получихме адекватни условия и обслужване, ние сме 4 членно към момента семейство, ползвахме бунгало с 3 легла, 7 нощувки със закуска и вечеря- 860 лева общо
бунгалото- нямаше кой знае какви условия, мини бар, 3 легла, баня и тоалетна във всяко, едно бюро, градероб
закуската- блок маса, обикновено 2-3 вида местен салам, кашкавал, 2-3 вида конфитюр, мед, масло, мляко, шварц кафе /отврат/ и чай, наденички, варени яйца и най-странното- салати /картофена, дзизаки, зеле с моркови/, та и дори остатъци от вечери- гръцка муската, пълнени чушки
вечерята- вечерята ни беше основно плюс салата и хляб, всичко друго си го поръчваш, салатата по 1 за семейство, храната- нищо особено, веднъж риба, веднъж котлети, пълнени чушки, гръцка мусака ...
валя един ден от почивката, както и деня в който си тръгввахме, имаше едно българско семейство, което е за 5та година на почивка в хотела- казаха, че никога не са виждали подобно време
употребихме дъждовния ден, за да се раззходим до Олимп, разбира се не сме се качили на върха- с две деца и аз бременна ... няма как просто да атакуваме подобна височина
плажа- страхотна плажна ивица, спокойно, без навалица, навсякъде шезлонги, срещу бира от 3 евро можеш да ги ползваш, барабар с чадъра Simple Smile
Паралия- същински "слънчак", битаци, сергии, кръчмички ... много навалица, но реално няма къде да се ходи вечер другаде
по плажа заведенията- всички имат детски площадки, които според мен са опасни за живота на децата, на едната конкретно голямата буквално се преби, падайки от едни халки, които аз висока 160 трябваше да се надигна на пръсти, за да докосна- на такава височина бяха поставени, не зная за какви деца са сложени
храната- ето това е нщото от което съм страшно разочарована, нищо повече от скара, салата и морска храна, ужасно разочарование  Tired за мен и децата морската храна я изключвам и остават скара и гироси /които опитахме само веднъж и никой не пожела да повтори/
това, което ми направи приятно впечатление- нямаше хотел по-висок от 4 етажа, имаше огромни незастроени пространства и плажовете са спокойни

в крайна сметка съм доволна, догодина ще повторим, но мисля да сме на самоизхранване, не ми пречи да хвърля една шепа зеленчуци да сваря супа на децата, а и предвид че тогава ще сме с бебе ...

и със сигурност ще е място, с поне 3-4 забележителности, които можеш да посетиш докато си там, че то само плаж си е скука

# 214
Мини, били сме съседи, защото и ние сме в Коринос. Ние, обаче, имахме по-голям избор от храна. Чакаме да обядваме и поемаме за Бг.

# 215
  • sofia
Здравейте!

Накратко и моите впечатления от почивката ни в Гърция тази година:

Избрахме като дестинация Ставрос - отчитам го като голяма грешка, камъни на плажа и в началото на морето и много, много мръсен плаж от битови боклуци. Предполагам общината не си прави труда да чисти. Имахме няколко дъждовни дни, с порои, незнам дали от тях, но морето не беше чисто, както сме свикнали да го виждаме в Гърция. Така и никога не стана кристално, приличаше ми на българското черноморие Sad Положението беше същото и в Олимпиада и в Неа Врасна. Тази дестинация не бих повторила повече, най-вече заради по-мръсния плаж и камъните. Едва последните дни , когато посетихме Паралия Офринио,  морето беше като сълза. Иначе хотела, в който бяхме отседнали в Ставрос беше чудесен http://www.alexanderinn.gr/ - тук нямам никакви забележки. Ставрос е едно типично морско градче, с много шум и комерсиални забавления, както и типичните следи от туристи навсякъде. Не е за моя вкус Wink

# 216
Здравейте, искам да попитам някой от вас може ли да ми даде малко повече информация за круиз (така го водят) от Ормос Панагиас до Атон (около Атон по-скоро) каква е продължителността, каква е цената, заслужава ли си и т.н.? Предварително благодаря

Инфо от миналия септември, цена 25Е на човек, за деца не знам, нашата беше на 9 месеца и не я таксуваха Simple Smile Към 9.30ч тръгнахме и към 17 се върнахме. Има почивка в Уранополи, хапнахме, разходихме се Simple Smile За мен беше хубаво и интересно Simple Smile

# 217
Привети, пътешественици! Да споделя и с вас впечатленията си от почивките ни в Гърция. В съответната секция в блога ми има разкази за Северна Гърция, Закинтос, Цикладските острови, където сме почивали. Има разбира се и разкази за места, на които сме били само туристи.

Малко за емоциите ни на Цикладите - http://sunnywanderer.wordpress.com/2014/05/21/cyclades/
Миналата година бяхме на почивка на Закинтос - http://sunnywanderer.wordpress.com/2013/09/02/swimming-turtles-zakyntos/
Тук пък са впечатленията ни от два луксозни курорта в Северна Гърция - http://sunnywanderer.wordpress.com/2013/09/23/northern-greece-macedonian/
Ето и малко емоции от района на Кавала, където почиваме през последните 3 години с децата (Закинтос беше без тях, отделна втора почивка за мен  Wink ) - http://sunnywanderer.wordpress.com/2013/09/22/summer-kavala/

Приятно четене и още по-приятни преживявания на всички, които избират да прекарат лятната си почивка в Гърция!

# 218
  • В полите на Пирин планина
zaiobaio, прекрасни разкази и снимки. Доставиха ми истинско удоволствие.   bouquet

# 219
  • Пловдив
Ще следя темата с интерес

# 220
Здравейте! Отдавна ви чета с интерес и се наслаждавам на прекрасните разкази и снимки. Сега обаче искам да запитам някоя от вас дали е почивала в Миродато. Моя приятелка планува почивка там след 20.09, но не може да открие много информация. Решили са да наемат малък апартамент за 2-3 чов., може и студио. Изискването им е да има оборудван кухненски бокс. По нейна молба отправям това запитване. Не им остана много време, а не смеят да тръгнат без да са резервирали апартамент. Ако някоя от вас може да предостави координати за апартаменти, или пък да ги насочи къде да търсят, ще ви бъдем много благодарни.

# 221
  • Пловдив
Нас на връщане на Златоградската граница ни накараха да отворим багажника и ни питаха дали носим алкохол  Crazy  .

# 222
Привети, пътешественици! Да споделя и с вас впечатленията си от почивките ни в Гърция. В съответната секция в блога ми има разкази за Северна Гърция, Закинтос, http://sunnywanderer.wordpress.com/2013/09/22/summer-kavala/

http://www.bis.bg/albums.php?p=view&mid=5656419

# 223
  • София
zaiobaio, и от мен благодарност за това, че сподели впечатленията си   bouquet
Направила си го много, много красиво и увлекателно.

# 224
  • Варна
Здравейте, да опиша и моите впечатления от почивката в Гърция
храната- ето това е нщото от което съм страшно разочарована, нищо повече от скара, салата и морска храна, ужасно разочарование  Tired за мен и децата морската храна я изключвам и остават скара и гироси /които опитахме само веднъж и никой не пожела да повтори/
това, което ми направи приятно впечатление- нямаше хотел по-висок от 4 етажа, имаше огромни незастроени пространства и плажовете са спокойни

в крайна сметка съм доволна, догодина ще повторим, но мисля да сме на самоизхранване, не ми пречи да хвърля една шепа зеленчуци да сваря супа на децата, а и предвид че тогава ще сме с бебе ...

Чудя се смешно ли е или тъжно в Гърция в частност Катерини да не намериш , пици , спагети , лазаня , разни макарони и запеканки в няколкото пицарий, готвено - оризи , картофи , макарони , супи поне две, мусака , лозови сърми във всички таверни, няколкото пекарни с безкраен набор баници , курабийки , тестени закуски , сладки и соленки.В Паралия Катерини хапнахме освен прекрасна морска храна  и много готвено ,а  се хранехме често ''При БЕБА'' - хотелско ресторантче в югозападния край на комплекса, със прекрасен вътрешен двор - градина където малкия търча на воля.Освен , че може да ви обслужва сервитьор вътре в ресторанта има шубер с каса и набор от 2-3 супи , няколко салати , няколко риби и готвени ястия , десерти , напитки от които може да си изберете и платите и да ви ги сервират вън в градината или вътре в ресторанта.
В двата им  супера (сега под друго име)  АРВАНИТИДИС има топли витрини-печено пиле,задушени картофи,панирана риба,печено свинско филе,мусака,лозови сарми,пълнена пиперка,пълнена тиквичка , макарони ....................................Освен всичко друго и огромния набор млечни продукти , сирена , кашкавали , салами , шунки , тестени изделия и какво ли не по суперите.

Общи условия

Активация на акаунт