На море в Гърция 2014 - XI

• 60 830
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
нямам никакво желание да пиша отново.

Дай боже, ама надали!  Outta Joint Outta Joint Outta Joint Outta Joint

# 196
  • София
Блед, не знам кое точно в моите въпроси е иронично. Просто искам конкретика и подробности като цени на лодките, мястото, от което се наемат, колко време трае пътуването между островите. Може да разкажеш за таверните с имена и местоположение. Иначе и аз ги виждам тези острови къде се намират на картата и мога да им прочета имената, но искам да знам какво има на тях.

# 197
  • София
Туцка, страхотен разказ и много хубави снимки  bouquet Както се казва, осъществила си една мечта, значи се е отворило място за нова  Hug

# 198
Сигурно са прави модераторите, тук вече е доста досадно и прекалено за другите потребители.

Така е. А даже е известна и причината за това  Whistling

# 199
  • София
Anna bel, MoharetHug - много сбъднати дестинации на всички желая  Grinning

# 200
Здравейте на всички форумци и на всички почиващи!

Много харесвам темите Ви, има много полезни неща при подготовка на пътуването.
Тъй като не намерих конкретно за нашата дестинация в темите, а и ми е първо пътуване и първа почивка в Гърция, моля да ме извините ако преповтарям въпроси.

Ще почиваме в едно студио Таласинос в селцето Неа Плагия в Касандра. Питанията ми са следните:

1. Има ли ограничения на границата за храна и алкохол, тъй като ще напазаруваме оттук всичко за 10 дни.

2. Гледам прогнозата и се очертава в диапазона 23-27 градуса за периода 19-29 септември. Това как е като време, става ли за плаж и топване във водата или ще бъде студено? Чувала съм че има разлика във времето тук и в Гърция при едни и същи градуси.

3. Ако някой е ходил на самото място, какви са възможностите за забавления там и наоколо в близост[/i] (с кола сме, можем да мръднем на близка дестинация или пеша също де), или има само ресторантчета (дотук знам, че има 3, осведомих се от сайта на селцето).

4. За багажа разбрах, че изобщо не го проверяват, така ли е?

5. И последно, дано не съм станала много нахална, някакви насоки за пътя дотам и за цените по магистралите....

Благодаря Много, продължавайте в същия дух, темите Ви са чудесни!!!

Поздрави, с пожелание за много слънчеви дни и прекрасни горещи моменти!

Дони Н.

# 201
  • София
Скрит текст:
Здравейте на всички форумци и на всички почиващи!

Много харесвам темите Ви, има много полезни неща при подготовка на пътуването.
Тъй като не намерих конкретно за нашата дестинация в темите, а и ми е първо пътуване и първа почивка в Гърция, моля да ме извините ако преповтарям въпроси.

Ще почиваме в едно студио Таласинос в селцето Неа Плагия в Касандра. Питанията ми са следните:

1. Има ли ограничения на границата за храна и алкохол, тъй като ще напазаруваме оттук всичко за 10 дни.

2. Гледам прогнозата и се очертава в диапазона 23-27 градуса за периода 19-29 септември. Това как е като време, става ли за плаж и топване във водата или ще бъде студено? Чувала съм че има разлика във времето тук и в Гърция при едни и същи градуси.

3. Ако някой е ходил на самото място, какви са възможностите за забавления там и наоколо в близост[/i] (с кола сме, можем да мръднем на близка дестинация или пеша също де), или има само ресторантчета (дотук знам, че има 3, осведомих се от сайта на селцето).

4. За багажа разбрах, че изобщо не го проверяват, така ли е?

5. И последно, дано не съм станала много нахална, някакви насоки за пътя дотам и за цените по магистралите....

Благодаря Много, продължавайте в същия дух, темите Ви са чудесни!!!

Поздрави, с пожелание за много слънчеви дни и прекрасни горещи моменти!

Дони Н.

1. Не би трябвало да има ограничения. В ЕС сме.  Wink

2. Ще става за плаж. Водата изстива по-бавно от въздуха и може би ще е все още добра за къпане. Но ако е имало бури, може и топлата вода да е "избягала". Освен това ако на най-близкия плаж водата е студена, потърсете друго място - някое закътанко заливче или плитък плаж, където водата все още е приятна.

3. Не знам.

4. Изобщо не се излиза от колата. Личните карти се подават през прозореца, никой не отваря багажници и не гледа багажи.

5. Ако сте от София - пътят е Кулата - Серес - Солун (не се влиза в града) - Халкидики/Касандра. Около Солун се следят табелите за летището, а в един момент ще се покажат и табелите за Халкидики. Магистрални такси в този район няма.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 15:24 от Тaня67

# 202
Здравейте, искам да попитам някой от вас може ли да ми даде малко повече информация за круиз (така го водят) от Ормос Панагиас до Атон (около Атон по-скоро) каква е продължителността, каква е цената, заслужава ли си и т.н.? Предварително благодаря

# 203
  • София
Здравейте и от мен!

Туцка, страхотни снимки, струвало си е чакането!

Дойде и моя ред да ви разкажа за почивката. Аз до последно се колебаех коя да е есенната дестинация. Минах от Пелион през Парга, но в крайна сметка се озовахме в Никити. Пристигнахме във вторник около 14.00 часа, без резервация, за разлика от ада,който даваха с пътуващите в понеделник, във вторник беше много спокойно. Намерихме си огоромен апартамент на място, две спални и хол с кухня за много прилична цена, на около една пряка от главната улица. През цялото време докато пътувахме от Солун до Никити валя порой, спря като по поръчка малко преди да пристигнем. До вечерта беше облачно и духаше, но заради баткото отидохме на Лагониси.Плажа беше само за нас, водата беше много топла.
Следващите дни времето беше страхотно за плаж, имаше и облаци, но не е било студено. Така и не отидохме на плаж в Никити, но околните ги обиколихме.
Плажа на любимия Лас Бандидас бар беше мръсен и с кафяви водорасли, вероятно от дъжда преди това, същото беше и на Ковиу, но в крайна сметка срещу природата не можем да вървим. На Лагониси и на Криси Амудия беше приказно, чисто и спокойно.
Заведенията, имаше една неприятна изненада (както и друг път съм писала имам лошата черта да не помня иманата на таверните или поне тези, които не ми харесват), но всичко останало беше на ниво, малко завишени цени в сравнение със спомените,които имам ,но пък обслужването и храната компенсираха.
В събота през нощта беше страхотна буря, в неделя валя почти целия ден. В понеделник ставаше за плаж, водата беше малко по студена от предишните дни. Благополучно се прибрахме в понеделник вечерта.

Сега остава само да чета за вашите пътувания и емоции и да си набележа дестинация за другото лято Simple Smile

На всички, които са в Гърция и на тези, които престои почивка там пожелавам слънчево време и положителни емоции!

# 204
  • София
Здравейте, искам да попитам някой от вас може ли да ми даде малко повече информация за круиз (така го водят) от Ормос Панагиас до Атон (около Атон по-скоро) каква е продължителността, каква е цената, заслужава ли си и т.н.? Предварително благодаря

копирам от кореспонденцията си с агенцията преди 2 години:

Our Travel agency, 'Ormos Travel' is specialized in Cruises to Mt. Athos. We are in Ormos Panagias, Sithonia(second finger) in Halkidiki. A small and traditional port. The only place that organises cruises to Mt. Athos,in Sithonia.For more info and the program of the cruises you can look at  http://halkidiki.com/ormos-travel. The names of our ship is Menia-Maria, a new cruising ship (2004) which is the most different' - beautiful and safest, in Halkidiki!

The official rates for the individuals is 20Euro/person for 2012 (as it was on 2010 - 2011) . For children 9-15 years old is half price ticket and under 9 years old are free of charge. In the price are included: your tickets to go & come back-the tour guidance (Greek - English - German) and the Greek traditional music-program that takes place in our way to come back.

беше готино, ако не си го правил преди, корабът е интересен за децата - псевдостаринен пиратски кораб. но тази година не го видях тоя кораб на пристанището. има други, по-малки. пиши на агенцията и ги питай.

продължителността: тръгва се към 9:30, има 2 часа престой по обяд в Уранополи, после обратно, към 16:00 сте се прибрали.

# 205
  • София
Дойде ред е на Гърция, да посетим . Ще сме на Лефкада, в края на септември. Та моля за препоръка за заведения и всяка друга информация ще ми е от  полза . Благодаря предварително Hug

Лефкада е голям остров, пиши къде сте решили да отседнете, сигурно ще получиш някакви съвети от момичета, които са били там  Peace

# 206
Здравейте и от мен!

Туцка, страхотни снимки, струвало си е чакането!

Дойде и моя ред да ви разкажа за почивката. Аз до последно се колебаех коя да е есенната дестинация. Минах от Пелион през Парга, но в крайна сметка се озовахме в Никити. Пристигнахме във вторник около 14.00 часа, без резервация,.....
ако тръгнем без предварителна резервация има ли шанс да спим на улицата?  Laughing дали ще намерим свободни места? и къде ще е по-топло морето - на халкидики или надолу, към парга? още се чудим - да тръгнем или не ( резервацията ни пропадна.... Crossing Arms ooooh!) и сега сме пред дилема.....

# 207
  • София
milsim1 ние тръгнахме без резервация, без ясна представа за набелязани места.
Преди две седмици и аз си задавах въпроса дали дали има шанс да спим на улицата. Параход ме окуражи, тогава питах за Парга.
Намерихме си място за нощуване много бързо, наистина без проблем.
Все пак не е пик сезон в Гърция, септември е, има много места, които изобщо ги няма в интернет, даже май по-голямата част от тях. Все ще си намерите къде да спите.
Относно въпроса къде ще е по-топло зависи от времето. Успех и не се отказвайте  bouquet

# 208
благодаря, ще тръгнем приключенски  Laughing пък каквото сабя покаже....

# 209
  • София
Контесата каква беше цената на апартамента, ако е удобно да кажеш?

Общи условия

Активация на акаунт