На море в Гърция 2014 - XI

• 60 845
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • София
 Благодаря ви, ще му кажа. В Гърция основно си почиваме. Все пак на Пелион хапнахме собственоръчно хваната рибка.

# 181
  • София
ketka111 точно в сезона на заргана отивате. Това ми е скрития коз да излъжа ММ за отидем за трите почивни дни около 22-ри, но се съмнявам дълбоко, че ще ме огрее.

# 182
  • софия
Да "отметна" и аз няколко острова  Wink. В полунощ се върнахме от Скиатос. За пет дни не се спряхме - дори изкарахме по 2 часа и на Скопелос и Алонисос.  Въпреки, че времето беше меко казано променливо, видяхме това, което си бях набелязала.
Е, не става така! Разкажи. Какво ти хареса, какво не, плажове, това онова  Simple Smile

# 183
ketka111 точно в сезона на заргана отивате. Това ми е скрития коз да излъжа ММ за отидем за трите почивни дни около 22-ри, но се съмнявам дълбоко, че ще ме огрее.

Започваш да ставаш нахална! Mr. Green

# 184
Блед, много ме заинтригува с тези 3 острова - Lamberousa, Makronisi, Avgo Petalion. Би ли казала как се стига до тях - с ферибот ли бяхте или с някакъв круиз? Би ли казала какво може да се види там - плажове, други забележителности. Наистина за първи път ги чувам и ще ми е интересно на разкажеш нещо повече.

Dechy
С удоволствие. Ако не си прочела маршрута, става въпрос за архипелага Petalii, който се състои от 10 острова. Можеш да ги видиш на картата от маршрута ни с зум, до Marmari, Evia: ТУК Има и втора страница.
Обикаляме ги с наета лодка, както и плажовете. Не 3 острова и 6 плажа, а три пъти повече могат да се обиколят за ден, та те са един до друг.
Явно само nory, асимилира за какво става въпрос...
Първо посетихме Chersonisi, като по-голям и му отделихме половин ден.
Днес посетихме въпросните 3 острова, като им отделихме много малко време, затова писах, че ги отметнахме.
Каква некомпетентност се шири в темата ? Поне да бяха погледнали картата колко са големи и колко са близо. Могат всичките да се обиколят за ден, но ние въобще не си даваме зор.
Това са острови, така да се каже метър на метър, няма забележителности, само красота, кристална вода. Спираш с лодката където може, потапяш се, обикаляш малко по сушата и скалите и това е. Тези острови и подобни на тях въобще не ги отмятам като бройка.
Утре следват останалите, като повечето са по-малки дори от тези и ще бъдат отметнати по същия начин.
С изключение на Megalonisos, на който ще отделим повече време.
Dechy, можеш да прочетеш за цялото пътуване ТУК , ще има още много.

tihomir_rs
Разбрах, имаш отговора ми…

Сега си лягам развеселена от вас и таверната, че утре ме чакат много повече острови и плажове.

И повтарям отново предишен текст, да е ясно на всички нови, за какво иде реч.
Скрит текст:
Момичета/момчета/, както ви казах, не обръщайте внимание на подмятанията по мой адрес. Всичко това е без никакво покритие, празни приказки, но нека ги има.
Злобата и завистта нямат граници. Добавям, некомпетентността също. Да не говорим и за параноята.
Пак има наговаряне във Facebook.
Пълно безсилие, а в същия момент тотално възползване от постовете ми. Щом отговарят се скъсват от четене и следят изкъсо снимките и стъпките ми.
Подминавайте с усмивка и се забавлявайте като мен.
"Те така или иначе вече станаха доста смешни". Това ми го написаха преди малко в пощата.
Ако изчезнат, страшно ще ми липсват.
Ваш ред е давайте, от мен лека нощ.
Bled, чета отдавна и си задавам въпроса - ти изобщо работиш ли или прекарваш дните си в шматкане по плажове и кораби? Според мен за всички тези пътешествия, трябва само това да правиш, а някой да се грижи да финансира проекта ...

Сега сядам да ви прочета на нормален компютър. Аз ли нещо не успявам да видя или този цитиран пост на Блед вече не съществува в темата? Хм, и моя пост с островите от снимките ми липсва.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 19:05 от Анонимен

# 185
  • София
Да взема и аз да отразя в темата нашата почивка от края на август/началото на септември:

През 2007 година имахме план, който включваше обиколка и на западното крайбрежие на Гърция, но не ни достигна време. Успяхме да го реализираме чак сега – седем години по-късно и с помощта на информация споделена от много от вас. С една дума – очарователно. Има места за всеки вкус – по-скромни, непретенциозни и типично гръцки или светски, претъпкани и все пак прекрасни. Отседнахме в залива Лихнос, на около 2 километра от Парга, красиво, внушително място, с претъпкан плаж, както се оказа предимно от приходящи от други места плажуващи. Вечер заливът утихваше, в кръчмата Корали залитащите от умора от дневната гмеч келнери обслужваха по 4-5 маси. И беше омагьосващо да гледаш зелената вода, да хапваш-пийваш и да слушаш приятна минорна музика /предимно 80-ски хитове/. На плаж в самия залив отидохме само веднъж, ние сме неспокойни натури и обикновено гледаме всеки ден да скитосваме, после бяха Амудия /тук повторихме, защото малката много го хареса/, Сивота, Каравостаси, един дъждовен ден до Лефкада /по-конкретно Гира, благодаря на Таня67 за идеята/, Арила.
Открихме чудесна кръчма в Антуса http://www.vassilishouse.gr/vassilis-tavern/vassilis-tavern-info … silis-tavern.html.

Така мечтаните Пакси и Антипакси и местата на север от Игуменица останаха за специален случай, като пътуването ще бъде само за тях.

Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 19:01 от Туцка

# 186
  • София

Започваш да ставаш нахална! Mr. Green
Е само малко Simple Smile

# 187
  • София
Невероятен, прекрасен, последен ден в Южна Евия.
От рано сутринта, до преди малко, максимално използвахме лодката и успяхме да обиколим и отметнем с обиколка и плицкане в кристалните води, останалите 6 острова от Архипелага Petalii.
Отделихме най-много време на Megalonisos Petalion.
Останалите Louloudi, Pondikoniso и Praso ги завъртяхме по вода изцяло, като стъпвайки и разходки на няколко места по тях изпитахме огромно удоволствие.
 На Tragonisi и Foundi останахме малко повече време, защото открихме чудесни места за спиране на лодката.
Но най-хубаво е около тях и във водата...
Така одисеята ни тук завърши и сме изключително доволни.
Утре потегляме към Рафина, от там за Lavrio, където ще останем 2 дни в Kato Sounio, с цел посещение на остров Макронисос и околности.
Прекалихме тук с рибата, но е прекалено вкусна, хайде за последен път на таверна…Наздраве.

# 188
  • София

Завистнички и злобарки Mr. Green
вземете поне да се ограмотите...и островите не знаете smile3502

k@li, шъ мъ извиниш, ама какво прави тоя на емотикона ти, че не зацепвам  newsm78 ? Към тия неграмотници ли е насочено действието?

Извинявай,ма като не схващаш...ми вземи да питаш Блед!И ако може на лични Peace

# 189
  • София
Блед, кажи сега откъде наехте лодката, на каква цена и то всъщност лодка ли е или яхта? Тези острови споменати от теб обитаеми ли са? Дай малко подробности, ако някой реши да направи същото пътешествие като теб. Много общо ми звучи написаното от теб.

# 190
  • София
Хайде да разнообразя малко темата  Peace
Днес ни е последен ден на Милос и за първи път в живота ми е тъжно, че си тръгвам от някое място. Милос ни посрещна с дъжд, а сега ни изпраща с мегалуна. Милос е вълнение и емоция, предизвикателство в цветове и чудати форми. Оставям частица от сърцето си тук и някой ден със сигурност ще се върна, за да си я потърся  Hug
Приготвила съм ви много снимки и разкази, но ще ви ги покажа като се върна и се преборя със служебната върхушка  Laughing Утре се отправяме към Санторини. Първото ми впечатление от него изобщо не е хубаво, но да видим с какво ще ни изненада и той...

# 191
И аз се присъединявам към въпроса на dechy. Изобщо ми е интересна логистиката, обитаеми ли са островите, които обикаляте, Блед. Интернет, както виждам, има навсякъде. Моля и аз за по-подробно описание. Мармари и района около Халкида на Евия са ми само познати и съм любопитна за следващата година. 
Туцка, струвало си е чакането 7 години!

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 21:16 от Anna bel

# 192
Не успях да ви настигна в предната тема, включвам се, за да не ви изпусна и в тази. Още не намирам време да си подредя снимките и да ги кача. Много са  Simple Smile
И аз тази година останах с убеждението, че ни прецакаха в сметката в едно заведение в Сивота. Сервитьора беше шемет. Дали беше собственик или не, не разбрах. Уж това било от него, другото подарък, присядаше с една чашка на масата на клиентите и си бъбреше. Накрая като попитахме за сметката ни попитаха не искаме ли диня. Казахме ок, ама май си я платихме накрая. На другите маси също ядяха. Накрая сметката дойде на гръцки, най-високата от всички досега  Mr. Green Не ми се занимаваше, платих и заминах. 
Moharet  прекрасно! Ще се върнете някой ден, а сега ви чака магнетичния Санторини  Laughing

# 193
Мохарет, чакам с нетърпение снимките.   bouquet
При мен точно преди да заминем се появи як гърч в офиса. Ще е напрегнато до последно.

# 194
  • София
Блед, кажи сега откъде наехте лодката, на каква цена и то всъщност лодка ли е или яхта? Тези острови споменати от теб обитаеми ли са? Дай малко подробности, ако някой реши да направи същото пътешествие като теб. Много общо ми звучи написаното от теб.

Anna bel
 09 сеп 2014, 21:06   #191  
И аз се присъединявам към въпроса на dechy. Изобщо ми е интересна логистиката, обитаеми ли са островите, които обикаляте, Блед. Интернет, както виждам, има навсякъде. Моля и аз за по-подробно описание. Мармари и района около Халкида на Евия са ми само познати и съм любопитна за следващата година.  

Anna bel, dechy
Независимо от това, че въпросите са иронични, бих отговорила с най-голямо удоволствие. Все ще е от полза на някой, а и аз доста вече написах по въпроса.
Нямам лоши помисли към никой от вас, забравям всичко много бързо.
Дори, ако съм обидила някой, нека ме извини.

Но след като видях преди малко, че отговора ми към dechy е изтрит, а всички останали глупости си стоят, нямам никакво желание да пиша отново в момента. Все пак влагам труд, губя време, не си струва.
Поне само скрития текст да липсваше…
Но няма значение, в настроение съм след прекрасна таверна.
Ако решите наистина да тръгнете в тази посока, ще ви кажа и покажа тук или на лични всичко, което пожелаете.
Сигурно са прави модераторите, тук вече е доста досадно и прекалено за другите потребители. А те не го заслужават.
Сега трябва да оправям багаж, сутринта напускаме това прекрасно място.
Лека вечер...

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 00:00 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт