На море в Гърция 2014 - XI

• 60 749
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Калмарите не се обработват предварително, мисля че някъде из последните страници го спомена и zorita  Peace

# 436
Здравейте! Предстой ни пътуване до Александруполис, но колата е на метан. Знам, че в Гърция този вид гориво не е много популярно, но все пак има в Солун. Дали някой от вас има информация, дали има метан станции в района на Александруполис - Комотини?

те   от няколко години /2-3/  активно се газифицират с пропан бутан    но метан не съм виждал в район халкидики

# 437
  • Варна
В Гърция има 4 метанстанций , една в Солун (срещу ИКЕА ) и три в Атина , зареждал съм след отбивката са летището на входа от към Солун и колонките са в бензиностанции ЕКО.
За Александропулис най - удобно е да заредите последно в Кърджали и през Маказа ви е близо и в обсега на бутилката - 120 км.

# 438
kattrin снимките ти са страхотни  Laughing Скиатос много ме привлича, дори тази година правих разни проучвания, но ферибота ми е спънка.

Дивна, прекрасен разказ, чудесни снимки!

# 439
  • София
Да благодаря за отговорите  Hug
И ние така планираме през Макааза и последно в Кърджали, просто за всеки случай да проуча обстановката за План Б Simple Smile

# 440
  • София

kattrin, много хубави снимки!!

# 441
  • Младост 4
kattrin, страхотни снимки! Къде бяхте отседнали на Скиатос? В топ 3 уиш листа ми е този остров  Simple Smile

# 442
Плажът е пред студиото в, което бяхме в Торони.
А ето и обещаните снимки от о. Скиатос  Hug
https://plus.google.com/u/0/photos/100311861723195257049/albums/ … 60739509345329393
Невероятни снимки!Браво!Доста детайли са уловени.

# 443
  • София
kattrin, прекрасни снимки   bouquet

# 444
  • Варна
Калмарите не се обработват предварително, мисля че някъде из последните страници го спомена и zorita  Peace

Правил съм ги и необработени предварително и на скара и панирани и пържени и с паста.Правил съм ги и бланширани(по дебелите за 60 - 90 секунди буквално във вряща вода).Задължително е да се пържат и панират при много висока температура при почти пушешто олио.Гръцките стават хубави защото ги пържат в маслени смеси за много висока температура , отвън стават златисти и хрупкави с прекрасен вид , а вътре за сочни и меки , а не каиш.Дори не всички фритюрници стават , просто не могат да стоплят толкова много мазнината.Същото е валидно и за октопода.Много ама много е капризна топлинната обработка на калмара и октопода , малко трябва проба - грешка  newsm78 Simple Smile.Обаче като им хванете цаката няма да се отървете от мющерий.Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 10:27 от peterky2002

# 445
  • На земята, която е всъщност звезда.
Тюх, че сте гадни с тия калмари Mr. Greenкъде ги продават в София - по рибарските магазини или веригите? Ще се престраша и аз да си направя, че моите не близват рибно.

В Солунска риба има калмари (големи и малки, на различна цена newsm78) и предполагам, че са сравнително пресни, защото не са дълбоко замразени.

# 446
да се включа и аз в темата за любимата ми Гърция
Преди 6 дни се върнахме от Ситония,за първи път бяхме там и много ни хареса,качила съм снимки в  Snimka.bg. Сезонът омалява рязко след 8 септември.Имаше много ,българи и сърби,не липсваха и румънци.Цените на фрапето на плажа 2,50- 3.00 евро +вода, бира 3.00 евро, гюрос- 2,50 евро.Правихме си прясна ципура на барбекюто за 10 евро килограма- две риби са почти килограм, стана превъзходна.В Сарти има Карфур , който се казва Маринополи ,от там си купувахме хляб 2.30 евро,картофи 0.40 цента,имаше много интересен дълъг ориз за първи път виждам такъв,взех си бял 0.53 цента 500гр и кафяв 0.80 цента.Обиколихме част от плажовете 10 дни не ни стигнаха за всички- Orange beach,Platanitis, Kalamitsi, Porto Kufo, Toroni,Sarti.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 14:40 от darlacat

# 447
Пресни морски дарове има в Метро, но за съжаление магазините им са извън града.Иначе в Пикадили доставят свежи морски продукти във вторник и петък.

# 448
Здравейте, имам нужда от малко помощ за маршрут до Вурвуру, който е пътувал скоро в тази посока - от Аспровалта, Neochori, Megali Panagia и надолу към Вурвуру; или след Аспровалта, до към Nea Apolonia, Poligiros, Gerakini ии нататък. Този втори маршрут поне визуално ми изгледжа по-прав пътя, че сме с малки деца и искаме да избегнем колкото се може повече завои Simple Smile

# 449
Абсолютно нито едно от двете.
По крайбрежието Аспровалта-Ставрос-Олимпиада-Стратони-Йерисос и от Йерисос през вътрешността Гомати-Метангици-Ормос-Вурвуру.
Отсечките с малко повече завои са Олимпиада-Стратони и Мегангици-Агиос Николаос, но те са нищо в сравнение с посочените от теб маршрути.

Общи условия

Активация на акаунт