На море в Гърция 2014 - XI

• 61 833
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ако ми кажете сега как да убедя аз моя да пътува толкова далече, освен да се упражнявам и аз да го закарам Wink)

До лятото има време. Започвай убеждаването от сега и дотогава все ще намериш успешен метод Wink
Параход е много права - особено вторият вариант е много подходящ!

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 10:26 от pontes

# 601
Има варианти:
1. Разделете пътя с кратък престой на някое атрактивно за него място Simple Smile
2. (Тук спестените км се компенсират от по-висок бюджет Simple Smile). По-малко каране, по-дълго возене на ферибот - има такива дестинации.

# 602
  • София
Ще ви споделя моя опит, защото ММ също не обичаше да пътува. Първата година отидохме до Амуляни и стояхме само на къмпинга (това беше и последната година къмпингуване за жалост). След това отидохме на Ситония и постепенно започнахме да обикаляме. Впоследствие разширих малко повече обхвата на обиколки, а т.г. отидохме на Милос като по-голямата част от пътя беше със самолет. Е толкова много му хареса, че сега е готов да пътува навсякъде  Laughing

И да се похваля, вече е 99% сигурно, че другата седмица заминаваме  newsm44

# 603
  • София
При нас проблема са децата, ММ е професионален шофьор/бивш тираджия/ и обожава да шофира по много и наведнъж. Но...децата, е няма такива мрънкалници - Стигнахме ли вече, стигнахме ли вече!!!!! Mr. Green
Поне спряха да повръщат вече, че си подаваха торбичките отзад преди Laughing

А как ми се ходиииии!

# 604
  • София
При мен помогна тази година това, че аз шофирах и двата пъти. Много му хареса, каза че така е навит да пътува и повече. Аз също карах с удоволствие след като излязохме от БГ обаче.
Другото, което помага при нас е и вкусната храна, която май колкото повече се отдалечаваме от Северна Гърция, толкова по-вкусна става, а ние сме си чревоугодници от класа. В този ред на мисли, догодина му замислям Пелопонес, Кефалония и разни такива хубавини.

# 605
При нас проблема са децата, ММ е професионален шофьор/бивш тираджия/ и обожава да шофира по много и наведнъж. Но...децата, е няма такива мрънкалници - Стигнахме ли вече, стигнахме ли вече!!!!! Mr. Green
Поне спряха да повръщат вече, че си подаваха торбичките отзад преди Laughing

А как ми се ходиииии!

Моята не е чак такава мрънкалка, но при нас помогна портативно DVD със слушалки и много филмчета.

# 606
  • София
 LaughingТова е идея, каквито са маниаци на таблета. А не й ли става лошо на дъщеря ти от гледането в екрана? На мен ми прилошава от четене на книга в кола.

# 607
LaughingТова е идея, каквито са маниаци на таблета. А не й ли става лошо на дъщеря ти от гледането в екрана? На мен ми прилошава от четене на книга в кола.

Изобщо не.

# 608
портативното двд е закачено на облегалката на предната седалка и детето гледа право напред, не е като таблет или книга - погледът надолу към скута, от което прилошава

# 609
Знаете ли аз какво направих преди 5 години  Simple Smile Малкият беше на 8 месеца и не смеех да пътувам надалеко с него (грешка!!!), та затова оглеждах оферти за почивка в Б-я без да имам конкретна цел. Една вечер попаднах на супер изгодна оферта за Закинтос и часове наред четох за острова. Пратих запитване ей така между другото и на следващият ден ми се обадиха от агенцията.
Моят мъж не се занимава  с резервации никога и само ме "дебнеше" дали ще сгафя с избора. Нямаше си представа къде се намира Закинтос, на колко километра е, от къде се минава. Тръгнахме след 10 дни с колата, без gps, но само с дъщеря ни, която тогава беше на 5 години.
Объркахме пътя два пъти, минахме около 200 км повече заради това, но стигнахме тъкмо навреме на пристанището само с кратки почивки. Дъщеря ни спеше по 2 часа, после 2 ч. будуваше и така през целия път, но не е мрънкала въобще.
Та моят опит показва, че не трябва да се убеждава някого, а направо да се действа  Simple Smile Правиш резервациите и тръгвате.
Моят проблем е, че мъжът ми иска навсякъде да сме с колата - не иска и да чуе за самолет!

# 610
  • София
портативното двд е закачено на облегалката на предната седалка и детето гледа право напред, не е като таблет или книга - погледът надолу към скута, от което прилошава

Благодаря  bouquet

# 611
Нашите хлапета бяха едва на 2 месеца (близначки са), когато тръгнахме на път за първи път. От София минахме през града, където живеят роднините ни, отидохме на сватба на морето, после направихме седмица почивка там, след това бяхме на кръщене в Дряновския манастир и така - горе долу 2 седмици бяхме "по трасето". Понесе им супер. След два месеца ги заведохме още веднъж на море и така до днес - при всеки повод пътуваме, не спираме, вече повече от 5 години. Те са свикнали и много обичат да ги водим на различни места. Влюбени са в Париж и Флоренция. И обожават гръцкото море, сладките смокини и октопод на скара. Пътуваме със самолет само между България и Швейцария, иначе все сме с колата. За дълъг път сме им купили портативно DVD с два екрана и изобщо не усещаме как минава времето.
А съпругът ми по душа е пътешественик, като мен, та него поне не се налага изобщо да го убеждавам. Но баща ми и брат ми са по-тежки гемии. С майка ми сме стигнали до извода, че апетитът определено идва с яденето. Зорът е веднъж да ги заведеш някъде, да включиш в програмата неща, които специално на тях биха им харесали и оттам насетне няма проблеми. Само да не се отварят големи паузи между пътуванията, че започват да забравят колко е хубаво  Crazy.

# 612

Благодаря  bouquet

Препоръчвам това:

http://www.next-base.com/

Модела  CLICK & GO.

На мен проблем ми беше безопасността на захващането, и този модел ми удовлетвори изискванията. Много сме доволни. Но можете да купите стойка и да сложите и обикновен таблет.

# 613
  • София
Честно да ви кажа за пръв път чух сега за такова устройство, а колко скандали от изнервения от непрестанното мрънкане шофьор можехме да си спестим Embarassed

Благодаря ви, сега ще правя смели планове  bouquet

# 614
  • София
Моят проблем е, че мъжът ми иска навсякъде да сме с колата - не иска и да чуе за самолет!

Това и при мене е проблем. Като кажа думичката самолет и разговора приключва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт