На море в Гърция 2014 - XI

• 60 744
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Липсата на вечерен бриз на Халкидики си е малко относително понятие, защото ни се е случвало вечер такъв вятър да духа, че да не можем да стоим на верандата, а сме ходили предимно юни и септември. Времето си е въпрос на късмет до голяма степен, а оттам и топлината на водата през юни, както е написала и Таня67  Peace

# 736
  • Sofia
Здравейте. Харесала съм си студия Вула, във Вурвуру за края на юни. Ако някой е ходил ще съм благодарна за всякаква информация. Също и за самия град всичко ме интересува - плажове, забележителности,  забавления, детски атракции, цени и т.н.
Предварително благодаря!  Hug

# 737
плажове, забележителности, забавления, детски атракции, цени и т.н.
Подчертаните липсват напълно Simple Smile не е град, а малко, тихо селце, по-скоро вилна зона, с 3-4 ресторанта, няколко минимаркета и многобройни къщи-вили-хотели.
Няма дори крайбрежна алея и тротоар да се разходиш.
Виж, плажове в околностите има много, повечето си заслужават. От този хотел плажът е с кола. Твърде далече е, за да се ходи пеша дори до най-близката ивица (пише я на 500 м, а тя не е нещо особено).

# 738
  • Sofia
Чудесно! Все повече се убеждавам, че това е моето място. Благодаря.  Hug

# 739
  • София
Параход, имам въпросче към теб: как беше температурата на водата около Елафонисос към началото на май месец?
Нещо започнах да кроя пак планове за там. Моят любим ми каза, че и той всеки ден си прави планове за неща, които нямало да станат, но това не ме спира. Гледам, че в началото на май месец се събират няколко почивни, могат да станат 10 дни, прекарани приключенски  newsm78.
А кой друг беше ходил наскоро до там  Embarassed? Искам да прочета постовете преди да задавам въпроси  Laughing

# 740
  • Sofia
И още нещо забравих да питам - в края на юни (от 20 до 30.06) дали ще е топла водата? Четох че там била най-топлата вода в Гърция, ама дали е така...?  newsm78

# 741
Параход, имам въпросче към теб: как беше температурата на водата около Елафонисос към началото на май месец?
Студена! На плажа изгорях, но водата беше много студена, поне за моя вкус (дъщерята и мъжът ми се изкъпаха, зинзикайки).

Савина33,
заливите около Вурвуру са плитки, безветрени и няма причина в края на юни да не е топла водата, освен ако не е някоя много куца и дъждовна година като тази.

# 742
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз точно на Вурвуру бях три години в края на юни и нямаше никакъв вятър, водата беше като чай. Така че от общо четири ходения в северна Гърция на море, и четирите бяха с много топла вода и липса на бриз. Иначе е относително понятие, да. При тези почивки ходехме и на други плажове, все от тази част на ръкава, която гледа към Атон, там беше същото. Помня добре, защото бях с малко дете. Вечер не слагахме връхни дрехи, стояхме по потници и нямаше никакъв ветрец да раздвижи въздуха. Но при по-лошо време е възможно да духа и да по-студена водата.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 18:49 от gadamer

# 743
  • София
Да, вероятността юни месец да е хубаво времето и топла водата е голяма, но казвам и че човек винаги трябва да има едно на ум за тези месеци в Северна Гърция, защото мин.година нас ни валя из ведро през юни точно на Вурвуру, а през септември ни издуха няколко дена пак на Ситония. Но хубавото на Ситония е, че ако духа от едната страна на ръкава, то почти винаги от другата е спокойно и човек може да избяга от вятъра на някой приятен плаж Simple Smile

# 744
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз се чудя кога точно да отидем. Можем и юни, и юли, общо взето когато решим. Поне мястото избрахме - Талата Каламитци.

# 745
  • София
Аз бих отишла втората половина на юни, но когато и да решите, ако ще сте в мобилна къща, резервирай от рано, защото там бързо се заемат местата  Peace

# 746
  • Отвъд алеята зад шкафа
Като че ли клоня към караваните на плажа. Или мобилните къщи. Съвсем скоро ще запазим, чакаме и наши приятели да кажат кога могат като време, че те са по-сложни.

# 747
  • София
В каравана през юни определено ни беше горещо,въпреки климатика (той пък ни беше шумен). По бих предпочела мобилните къщи на сенчица .
Някой с впечатления от вила/ студио около Агиос Йоанис, Кастри, Калогрия? Но да е тихо, встрани от пътя.

# 748
На Кастри и на Ковиу (от горната страна на пътя) има.
На Калогрия е само хотел Манго.
На Ай Янис няма.
Може би към Кастри да се ориентираш с тези изисквания.

# 749
  • София

То за имане - има наоколо, но явоно не се дават под наем.

Общи условия

Активация на акаунт