Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 9

• 91 875
  • 731
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Записвам се да ви следя, успех на всички нови и стари муцуни.
Хора, спрете да си мерите клиниките, адски тъпо е...
Иначе всеки решава сам за себе си кое е по-добре, да надгражда опит след опит докато успее на едно място или да се мести като калинка и да почва експериментите на ново.
При мен- успешни 4-ти и 5-ти опит, просто бях убедена,че не желая да сменям клиниката на етапа до който бях достигнала. Убедена съм че пациената също трябва да е активна страна, да се интересува, да предлага и да следи и изисква.

# 31
Вилили, добър план имаш. Само успех бих ти пожелала. Ние отиваме в Турция този месец. А опита по фонда дано не ми се налага да го ползвам.

Кате, взела си решение-браво!!! Чакам те с мнооооогоо ембриони! Дано се получи този път.

ВиЛиЛи,д-р Юнакова е прекрасна-вярвам, че прави всичко и че не по-малко от теб иска да успеете! Ще се получи имай вяра. Иначе и аз съм като теб все питам и разпитвам, искам да ми се назначават изследвания и така се чувствам спокойна Wink Дано да сме на прав път!
За Виена Инвитро център мога да кажа, че сме правили там спермограма - излезе НОРМОЗООСПЕРМИА  Shocked Shocked Shocked Shocked От Щерев категорично не ми я признават!

# 32
Здравейте и от мен.
 Hug

Хайде мила, скоро да пишеш по отчетните!Махай се вече от проблемното! И мен ме взимай с теб Wink
vanessssahug
Тук съм все още thumbsup

# 33
Момичета,а да ви питам има ли някой правил си биопсия на лигавицата в Щерев.Чета например,че в Надежда я правят тая биопсия на куцо,кьораво и сакато до откат и има някакви много видове лечение.В ценоразписа на нашата клиника също фигурира ,но пък не съм чела някой да я е правил. Thinking
Мисля да питам и за нея  #2gunfire хахаха

# 34
  • София
ВиЛиЛи, доколкото знам (от други момичета от клиниката при разговори) преди няколко години са правели биопсии в Щерев, но не с размаха с който ги правят в Надежда  Mr. Green

Вероятно биха направили, ако имаш индикации за това.

А и въпросните биопсии не са ли нещо подобно на ко-култивирането  newsm78

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 20:26 от TitkaBanditka

# 35
Ами не,ко-култивирането е вземане на клетки от ендометриума и размножаването им в лаборатория.После ги замразяват и ги постилат под оплодените яйцеклетки.
А доколкото разбрах,целта на биопсията е да определи нещо в състоянието на лигавицата.Знам,че нещо я лекуват.Поставят някакви лекарство направени от взета от пациента кръв,но има и други видове де  newsm78
Иначе може би самата процедура на вземане на клетките е подобна,само дето пустото култивиране излиза сумай ти пара  Sick

# 36
Доколкото рaзбирaм, тaзи биопсия се прaви при поредицa от имплaнтaционни неуспехи. Явно тъкaнтa от лигaвицaтa дaвa някaквa информaция зa тези неуспехи.Четох, че имa NK клетки, чието зaвишaвaне може дa бъде устaновено чрез тaкaвa биопсия.Вече отделен въпрос е отношението нa рaзличните лекaри и клиники към тези прпблеми,зaщото доколкото знaм,не било нaучно докaзaно,че тези клетки нaпример сa причинa зa неуспех.Въобще голямa кaшa newsm78

# 37
  • Бургас
Миналата година правих преди опита за инвитро биопсия - платих около 450 лв - не боли,в същия ден си тръгваш.Правих биопсията понеже имам проблеми с лигавицата - тънка е едва достига 6-7мм и затова ми предложиха тази манипулация.Не съм използвала клетките защото не стигнах дори до пункция.Сега отново ми предстои инвитро и ще се позаинтересувам какво се е случило с клетките... Rolling Eyes

# 38
A биопсиятa б Щерев с упойкa ли е?

# 39
  • Бургас
Да с упойка е,мисля,че е венозна- цялата манипулация трае около 30 мин. Болки нямах само леко кървене в същия ден.

# 40
В Щерев за мен има само един лекар който знае как да провежда стимулация и да държи хормоните под контрол. С Елонва и менопур да докараш хиперстимулация говори зле за лекаря. Лошото е, че този лекар, а именно Тимева вече е толкова претоварена, че прави пропуски. В Надежда всички казват, че им търсят причините за неуспеха. В Щерев има много случаи на извънматочни и хидросалпингс. Дето се вика действаме на късмет, ако не стане тогава ще му мислим. Надежда си има други безумия като да ти вземат кръв в подземие и тн. Успех и късмет на всички на които им предстои ин витро!

Ей такива приказки на едро под общ знаменател са страшно глупави. Ти ги познаваш в детайли другите лекари та си наясно кой какво може?  Едно е да имаш забележки към конкретен лекар и да споделиш, друго е  да кръстиш всички че нищо не разбират.

Виж в темата за Истанбул на Надежда как им търсят и оправят причините. И в интерес на истината това  с кръвта в мазетата е отдавна история.

Някой горе беше апелирал да спре това мерене на клиники, аз се присъединявам. Това е темата за Щерев и мисля я следят момичета в процедура е такива като мен дето скоро искаме пак. Като предпочитате други болници всеки е свободен да избира, има си и съответните теми. Важен е крайния успех, пожелавам го на всички Simple Smile

П.с. хиперстимулации  стават на други места даже повече, в Надежа дето нон стоп някой я коментира тук постоянно има по няколко лежащи със сериозна хипер, но си ги оправят хората.

# 41
Да с упойка е,мисля,че е венозна- цялата манипулация трае около 30 мин. Болки нямах само леко кървене в същия ден.

Блaгодaря! И успешнa процедурa Peace

# 42
Здравейте,не съм писала отдавна в тази тема. Имам 2 неуспешни опита в Щерев и 3, също неуспешни, в Мемориал, Истанбул. Последния ми опит, който беше по фонда, реших,че отново ще го правя в Щерев,защото бях много доволна от лекуващия ми лекар (въпреки че нямах положителен резултат). За наша радост този опит се оказа успешен и в момента съм в 21 г.с. с близнаци. Искам само да кажа на момичетата, които са в Щерев,че според мен са направили добър избор. Спокойно мога да ги сравня с една от водещите клиники в Турция и да кажа,че екипа на клиника Щерев са на не по-ниско ниво от тези в Мемориал. Дори тук аз чувствах по-индивидуално отношение, отколкото в Мемориал. Начина на работа обаче и в двете клиники (това,което аз успях да видя, разбира се) е почти еднакъв-не обичат да си правят експерименти с пациентите, залагат на сигурното и доказаното, стимулациите протичат почти по един и същи начин. В Мемориал също не правят биопсии, не правят вливки заради НК клетки (не знам как е при други имунологични заболявания)....
Успех на всички, която и клиника да сте избрали!!!!  bouquet

# 43
В Надежда и аз знам, че правят вливки и биопсии, мисля, че затова имат повече успехи. Не знам. Мисля си, че при изкуственото поставяне на ембриона е хубаво да се направи нещо, лично на мен в Щерев са ми казвали, че е добре я надраскване, я хистеро. Освен това май в Надежда правят трансферите основно на 5 ден, докато в Щерев на 3-ти.  Peace

# 44
Blumchen, блaгодaря че сподели. Пожелaвaм ти леки остaвaщи месеци и здрaви бебчетa около термин Wink

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 17:17 от shmoksi

Общи условия

Активация на акаунт