Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 9

• 91 870
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
В Надежда и аз знам, че правят вливки и биопсии, мисля, че затова имат повече успехи. Не знам. Мисля си, че при изкуственото поставяне на ембриона е хубаво да се направи нещо, лично на мен в Щерев са ми казвали, че е добре я надраскване, я хистеро. Освен това май в Надежда правят трансферите основно на 5 ден, докато в Щерев на 3-ти.  Peace

Вливките и биопсиите на са гаранция за успех. Правят се само при показания за това. За трансферите би трябвало да се решава за всеки случай индивидуално, плюс това лично аз не мисля че транфер на 5ти ден е по-добрия вариант, но това си е мое мнение. Доста бременности има и с трансферирани ембриони на 3ти ден, а и на 2ри.

# 46
Не съм по темата, но не мога да се въздържа:
Скрит текст:
Blumchen, много , много се радвам за теб!! Hug Hug Hug!

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 17:23 от Lilka N.

# 47
Нaистинa е много дрaзнещо дa се плюе еднa или другa клиникa... не сме тук зaтовa, a дa се подкрепяме в нaистинa трудни зa нaс моменти! Нa който не му хaресвa еднa клиникa дa си ходи в другa и дa не стресирa с излишни коментaри момичетa в процедурa или с предстоящa тaкaвa... Aз лично зaпочвaм процедурa след месец и ми е крaйно стресирaщо товa плюене...

# 48
В Надежда и аз знам, че правят вливки и биопсии, мисля, че затова имат повече успехи. Не знам. Мисля си, че при изкуственото поставяне на ембриона е хубаво да се направи нещо, лично на мен в Щерев са ми казвали, че е добре я надраскване, я хистеро. Освен това май в Надежда правят трансферите основно на 5 ден, докато в Щерев на 3-ти.  Peace
Според мен трaнсферите се прaвят строго индивидуaлно според случaя. Моят първи и единствен зaсегa трaнсфер (успешен) в Щерев беше нa 4ти ден.

# 49
Според мен няма как да спре това плюене по една или друга клиника. Аз си го обяснявам с това, че може би момичетата, които са сменили здравното заведение имат нужда да се убедят, че са взели правилното решение. Така си мисля- все пак си е срес-ново място нови хора, нови очаквания....

# 50
Ами аз не плюя. Имам първи успешен опит в Щерев, загубих бебето при инцидент. Сега съм толкова стресирана и искам да стане от първия път. Обмислям я и Надежда, но съм си подала документите за Щерев. Засега съм пак там. Peace Просто искам да станат нещата, не знам дали ще имам сили за 3 опит.

# 51
Ами аз не плюя. Имам първи успешен опит в Щерев, загубих бебето при инцидент. Сега съм толкова стресирана и искам да стане от първия път. Обмислям я и Надежда, но съм си подала документите за Щерев. Засега съм пак там. Peace Просто искам да станат нещата, не знам дали ще имам сили за 3 опит.

Стискам ти палци! Дано всичко да е успешно до край този път! За плюенето говорим попринцип Wink

# 52
  • София
Здравейте момичета, следя ви от има-няма юни месец. Пациенти сме на клиниката от преди 6 години, където проследих бременност и се роди дъщеричката ни. Сега за второ удряме на камък, но поне разбрах със що за камък си имаме работа  ooooh!  До момента съм се доверявала на д-р Александров и за проследяване, за раждане, а и за три кюретажа  Cry  Някой може ли да сподели, може и на лични, как протича едно инвитро при него. Казвам на лични, защото не винаги сме на едно мнение с него и леко се посчепкваме, то и аз съм чешит де. Но той е учил медицина, не аз! Всичко споделено, ще ми е от полза, че ти с тия резултати от спермограмата....реве ми се вече.

# 53
Мен само ме е преглеждал доктора, понеже съм пациент на друг лекар в клиниката и прави добро впечатление. Малко е грубичък обаче и са ми болезнени прегледите при него. При последния ми опит бях с две негови пациентки в стая и бяха доволни момичетата.

# 54
Благодаря ви за пожеланията! Искам само още нещо да споделя-различното, което този път направихме в Щерев беше - лезии на ендометриума и ко-култивиране. Преди аз самата изпитвах ужас и отказвах да ми "човъркат" матката (лигавицата) без да има причина за това (и в двете клиники ми отказваха хистероскопия,която аз самата си просих след неуспехите). А колкото до деня на трасфера-този път аз самата поисках трансфер на 3-ти ден. При предишните ми опити в Мемориал транферите ми бяха на стадий бластоцист, с качество на ембрионите 4АВ и 5АВ (според ембриолозите там ако се оценят по 10-то балната система са 8/10 и 9/10), но резултата все си беше чхг 0. При този опит в Щерев ми върнаха 3 ембриончета на 3-ти ден -  2 разделени на 8 и 1 разделено на 10. И ето, че се получи. Иначе съм на 39г, с ИЯР(за което приемах dhea около 6 месеца), ендометриоза, микроаденом на хипофизата (висок пролактин и прием на достинекс) и лява тръба отстранена, заради хидросалпингс.....
Казвам всичко това, за да дам кураж на момичетата, на които предстои процедура. Свалям шапка на лекарите в Турция и успехите, които имат, но нещата се случват и в България. Късмет !!!!

# 55
  • София, Бургас
Blumhen, много се радвам за теб и пак се замислих за следващия ми опит. Имам заповед от фонда в ръка, но мисля да пътувам за Турция..да те питам тези лезии предния месец се правят нали? Това надраскването на лигавицата е нали?

# 56
  • София, Бургас
И да те питам за яйчниковия резерв
.колко ти беше фсх и амх?

# 57
  • София
vanesssa мъжката пипа, да!  Laughing като мина при друга лекарка, направо не усещам кога е взела материал за цито или МБ, а при него имам чувството, че ми търси сливиците Joy по време на преглед.

# 58
kateto_85 и аз да кажа за лезиите на ендометриума.Правят се в предходния месец,около 18 ден на цикъла.Реално това е надраскване на лигавицата с един по-твърд катетър.Правиха ми го на мен 2 пъти,защото ми забавиха заповедта преди този опит и не можах да се класирам за май месец,както го бях изчислила  Laughing.
Струва 50 лв.
Док ми обясни ,че се отразява не толкова върху дебелината на лигавицата ,колкото върху качеството и.Това механично нарушаване на цялостта и предизвиква леки положителни промени в следващия цикъл.
Когато се взимат клетки за ко-култивиране реално се прави същото -2 в 1.Затова е хубаво вземането на клетки да е в месеца предхождащ ин витрото.
Blumchen ,честито!!!Истории като твоята вдъхват много надежда   bouquet
А относно плюенето-ми понякога е полезно,момичета.То пък не може само цветя и рози.Различни хора,различни мнения.Всеки има правото да си изкаже мнението ,пък било то и не особено ласкаво,също така всеки има правото да го опровергае.Много се надявам нашите лекари да хвърлят от време на време око в темите във форумите и да стягат колана.  Wink

# 59
Момичета, днес мъжа ми ходи да му направят спермограма с Крюгер, защото я иска Бъчваров, и за наше учудване, знам че сме с тежък мъжки фактор, след като си свърши работата той и предадохме материала тя каза че количеството не стигало за изследването и било същото като миналия месец накратко 2,6 мл, 0.5 сперматозоиди в милилитър от който 14% бавнички но с правилни движения. На някой случвало ли му се е нещо подобно.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт