Другият наш възможен живот

• 97 557
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 45
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Най-вероятно отчаяние, Обич. А може и снижен толеранс към глупости.

# 46
Останалите масово бъркат "не искам да рискувам" с "отговорен съм".

Напротив, те си знаят, *е не могат да носят отговорност.
А тези, които забременяват на 17, преди да са си видяли дипломата за средното, а на 27 вече са разведени или кръшкат, са много отговорни, така ли?

Не те са млади и неразумни; не са осъзнали какво е отговорност.

# 47
Най-вероятно отчаяние, Обич. А може и снижен толеранс към глупостта.
Те ли са глупави?  Ти ли си отчаяна?

# 48
Около себе си имам подобни на авторката колеги/приятели. Съвсем нормални хора, предпочитащи кучето пред това да имат деца. Или пък просто самодостатъчни. Нищо странно и ненормално.
Една колега(умна, красива, секси и добре финансово) веднъж ми сподели, че не всички жени са родени да бъдат майки. Някои просто са най-добрите лели, вуйни и т.н.
От друга страна ще ми е интересно след 20-30 години да говоря с тези хора на тази тема и съзнателният им избор.

# 49
  • В Космоса
Мога да говоря само от собствен опит - сингъл не съм била след 16 годишна възраст (е, само за някви кратки периодчета), винаги е имало по някой момък до мен, така че плюсове от това не мога да извадя, въпреки, че са ми ясни - свобода, свобода, неангажираност... Плюсовете да имаш дете - любов, неизпитвана досега, щастие и радост безгранични и ставаш по-отговорен. Grinning
Бих посъветвала 30-ина годишните да забавят с някоя и друга годинка, ако им е гот така. После животът се променя коренно.
О, и аз мислех така. Питай как е на 33 или на 40 когато си родил на 22-25. Не е зле, да ти кажа. Който си го вземе рано - преди 30-33, както казваш ти, почти губи шансът да усети чара на 33 и нагоре  Wink

Е, ми то все ще пропуснеш някакъв чаровен отрязък от време, който няма да имаш възможност да изживееш без дете никога. Laughing На мен на 22 - 25 ми бяха най-лудите години, не си ги заменям. Naughty  Grinning

# 50

Лаура ми говори за влакче на ужасите, ама не е виждала на живо клин, клема и въже...
Само не ми казвай че висиш надолу с главата от някоя скала, а имаш две деца....

Аз имам едно моторче в гаража и не смея да го изкарам. Чакам децата поне да станат на 18 преди да го надуя по магистралата...

# 51
Останалите масово бъркат "не искам да рискувам" с "отговорен съм".

Напротив, те си знаят, *е не могат да носят отговорност.
А тези, които забременяват на 17, преди да са си видяли дипломата за средното, а на 27 вече са разведени или кръшкат, са много отговорни, така ли?

Не те са млади и неразумни; не са осъзнали какво е отговорност.
Т.е. пиклата, която безотговорно ражда на 18, е по-отговорна от някой, който на 30 не се е решил да има дете? Страшна логика, евала.

# 52

Т.е. пиклата, която безотговорно ражда на 18, е по-отговорна от някой, който на 30 не се е решил да има дете? Страшна логика, евала.
По-добре да го роди вместо да направи аборт според мен.
Макар че сега мисля така. Може ако в това положение е дъщеря ми да взема и да си променя мнението.....знам ли колко ще ми се развинтят бурмите до тогава.

# 53
Абсурдно ми изглежда това с отговорността.

Да имаш деца би трябвало да е най-естественото нещо на света за всяко живо същество в репродуктивна възраст.

Да те е страх да имаш деца заради "Отговорността" ми се струва много извратено. Да се чуди човек как живеят тия хора с отговорността за самите себе си тогава.

# 54
бон*бон,
 не четеш  Peace

- раждаш на 18, но не си осъзнал какво е отговорност; резултат лош родител;
- не раждаш на 30+ и си осъзнал, че да бъдеш родител не е за теб.

# 55
Ако наистина се чувстваше добре, нямаше да разсъждаваш над живота си, а щеше да си го живееш, без да се опитваш да убедиш себе си и другите в нещо толкова субективно като личния избор.

Е, не точно... Всеки човек разсъждава над живота си и само някой... не твърде здрав психически никога не се пита дали, или и така нататък. Това е присъщо на мислещия човек. И няма нищо странно в това, да направиш фундаментален избор като този - да останеш сам и да си доволен от него. Не може всички хора да са еднакви.
 И положението на сингъл наистина носи ред благини недостъпни за хората с деца, както и обратното, разбира се.

Само че трябва да си напълно малоумен да го декларираш пред форум пълен с майки и да очакваш смислен диалог. Всеки средно интелигентен човек знае, че никоя майка не би могла да си представи хубав живот без децата си, нито някакво предимство на живот, в  който  децата и липсват.

Нещо излезе от образ, Лора. Нали представяше интелигентна съвременна жена.

Да, аз съм интелигентна съвременна жена. И се уповавам на възможностите на присъстващите тук да водят диалогична дискусия. Съседната тема бе затворена преди да успея да отговоря на някои инсинуации по мой адрес (разбира се съвсем възпитано и конструктивно), затова реших да пренесем темата тук. Умирах си да пусна тема в която да си говорим за обувки и дрехи, но реших, че в нея циркът би бил по-голям отколкото една кротка дискусия по темата, която разискваме няколко дни. Мислех си също дали да не дискутираме творчеството на Ди Ейч Лорънс понеже видях, че някоя от вас спомена стрийм ъф коншъснес в съседната тема. Изобщо, теми много. Но предпочетох да не губим инерцията. Обещавам ви скоро да си говорим за пътешествия, скъпи дрехи и други интересни неща. 

# 56
  • Варна
Laura_SG,
съвсем малко прочетох от първия ти пост, защото от много четене ме заболява главата, а от много мислене, нощем не мога да заспя  Mr. Green

но има нещо, което истински ме разтърси неприятно...

Къде ти е предния аватар? Беше толкова характерен!

Каква е тази безлична кака?Махай я!

Само не ми казвай, че всъщност това е една и съща муцуна, че аз не съм никакъв физиономист...

# 57
Laura_SG,
съвсем малко прочетох от първия ти пост, защото от много четене ме заболява главата, а от много мислене, нощем не мога да заспя  Mr. Green

но има нещо, което истински ме разтърси неприятно...

Къде ти е предния аватар? Беше толкова характерен!

Каква е тази безлична кака?Махай я!

Само не ми казвай, че всъщност това е една и съща муцуна, че аз не съм никакъв физиономист...

Направиха ми забележка, че предишният изглеждал много вулгарно и реших да се съобразя.

# 58
  • Tам през Атлантическия океан
Лаура има подфоруми пълни с теми за нещата които ти се говори  Peace

Цитат
Умирах си да пусна тема в която да си говорим за обувки и дрехи, но реших, че в нея циркът би бил по-голям отколкото една кротка дискусия по темата, която разискваме няколко дни. Мислех си също дали да не дискутираме творчеството на Ди Ейч Лорънс понеже видях, че някоя от вас спомена стрийм ъф коншъснес в съседната тема. Изобщо, теми много. Но предпочетох да не губим инерцията. Обещавам ви скоро да си говорим за пътешествия, скъпи дрехи и други интересни неща.

# 59
Абсурдно ми изглежда това с отговорността.

Да имаш деца би трябвало да е най-естественото нещо на света за всяко живо същество в репродуктивна възраст.

Да те е страх да имаш деца заради "Отговорността" ми се струва много извратено. Да се чуди човек как живеят тия хора с отговорността за самите себе си тогава.

Някои хора не са способни да носят отговорност за собственият си живот и себе си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт