Другият наш възможен живот

• 97 666
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 3 090
  • София
О, да, Мамасита, ти ако не се размножиш, обществото го е закъсало.

Въобще не ми се обяснявай, изобщо не ме интересува кой къде кихал. Важното е да не пропуснеш да подчертаеш, че детето ти е в частна градина, без някой да те пита. Много си интелигентна. Sunglasses Laughing

# 3 091
Ако достатъчно хора като мен НЕ се размножат, на тяхно място ще се размножат други хора. И накрая да, обществото може и да го закъса. Понеже си бременна, ще обясня като на идиот: когато кажа "аз", имам предвид "хора като мен", давайки себе си за илюстрация. Очаква се да си понапънеш бременното мозъче и лекинко да екстраполираш във времето и пространството и може и да ти се получи.

В 21 век прекалено държим на личностните качества на отделни хора. Но като се замислиш, има значение какви семейства населяват територията, защото са важни не само високите постижения, но и да има едно стабилно средно ниво. Иначе става свят на контрастите: звезди на върха, просяци на дъното. Не е добре.

Елица, остави го това с частната градина. Частна е, като факт, не като хвалба. Факт в смисъл "нулев шанс да се вредя за държавна". Но системата е хубава и щеше да е добре да е по-разпространена. И да го няма това редене за градини с огромни групи сополиви деца...

# 3 092
  • София
Ой, ой, ой и умни и богати  Simple Smile и женени и с деца....

# 3 093
  • София
Абе няма смисъл да мажеш сега с тая градина.

А ти няма нужда да си напъваш провинциалисткото мозъче, учило-недоучило в хамерикански унивелситет. Sunglasses

# 3 094
Олрайт, завиждайте ми, перфектното ми дете е в частна градина.

Елица, коя беше твоята алма матер? звучиш ми като среднистка...

И между другото, доучила съм си в СУ.

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 10:59 от Mamacita Bandida

# 3 095
  • София
Вярно е, важното е какво е средното ниво. Ако средното ниво е стабилно, нещата в цялото общество са стабилни. Не е задължително хората да са суперумни, суперобразовани, суперсъвестни. Достатъчно е да не са оскотяли или центрирани твърде много в себе си. Вярно е, че семейството е клетката на обществото, колкото и да ни се струва соц клише.

# 3 096
  • Куциндрел
Мамасита, обясни ми като на идиот, кои са тези хора като теб?
Какво толкова ще възпроизведат, което ще е по различно от останалите пишещи в тази тема. (не ми се изброяват по именно).

Сега до университети ли стигнахме? Joy Joy Joy

# 3 097
  • София
Мамасито, ти изтъкваш в каква градина било детето ти, не аз. Как ли пък няма да седна да ти завиждам. Нормален израз е "детето е на градина", досега не бях чувала, някой да казва детето е на общинска градина или на частна градина. Laughing

Кво те интересува, аз не съм се обяснявала висшистка ли съм, среднистка ли съм...

Стил, Ceca, стил, ще възпроизвежда жената. hahaha

# 3 098
Олрайт, завиждайте ми, перфектното ми дете е в частна градина.

Елица, коя беше твоята алма матер? звучиш ми като среднистка...

Глей ти, значи! Щом МБ се "хвали" е просто изброяване на факти. Ако друг тръгне да изброява факти, то той/тя се хвали. Парадокс!

Елица, звучиш като среднистка.  Joy Как звучат среднистите? На мен Елица ми звучи като висшистка.

# 3 099
Жените в тази тема са по-скоро "като мен". Мисля, че е почти очевидно и че разликите са козметични.

Дори в едно общество да се раждат много гении, ако няма хора, които да реализират масово и да използват откритията им, няма особена файда.

Из ФБ се пускат разни писания за българския гений, успехи, за извънредните хора...обаче като го няма средния климат, не става работата. Все едно да се опиташ да заквасиш мляко само със закваска, но без достатъчно прясно мляко.

Проблемът е, че много момичета- вече жени де, от моето поколение имат шанса да "работят за себе си", да достигнат някакво върхово ниво. Повечето не го постигат, но като страничен ефект пропускат да създадат дори и стабилното средно ниво. Така в крайна сметка повече вредят, отколкото помагат. От 1000 жени да има една да е гений, а другите да отгледат по три деца ще е по-добре, отколкото 500 да гонят "кариера", а другите 500 едвам да изгледат по едничко. Разликата ще се види след има-няма поколение и половина.

# 3 100
  • Куциндрел
Стил, Ceca, стил, ще възпроизвежда жената. hahaha
Стил? Какъв? Да си каже.

До сега единственото, което съм разбрала е, че свири на пиано, ама и то е за кеф.
После някакви зомбита, дето ние простите не ги виждаме. Гъби в гората...
А, черен колан, тук вече има адмирации.
За друго не се сещам, щото повечето пъти чета дългите постове по диагонал.
Ако може кратко и ясно - какво, що, къде. Praynig

# 3 101
Стил такъв, че ако имаше повече хора като мен в България, щеше нещата да изглеждат доста по-добре.

Не е в това, дето правиш, а в това, дето не правиш. Щото например има хора, които са богати, атлетични...само дето им липсва самоконтрол и газят четиригодишни в пешеходни зони. Стил такъв, че не правя простотии. А като има критична маса от хора, които не правят простотии, хубавите неща все някой ще ги направи.

Във всеки случай е по-добре да възпроизведа културата на предишните поколения, отколкото да я затрия, гонейки личния си кеф.

Коланът е кафяв.

# 3 102
  • София
Ами то след либерал артс колидж по всички стандарти на Европа се налага да посегнеш към нещо университетско в продължение на общобразователната си подготовка от АУБГ  Simple Smile

Нов епизод с хвалби ли започва?

# 3 103
  • София - Рим и обратно
IQ-то предава ли се по наследство?
Питам, щото баща ми изкара доста висок резултат.
Ако се предава директно се пиша за гений. bowuu

Сеса, нямаш шанс, обикновено децата на гениите са посредствени. Пий си аспиринчето и стой мирна Laughing Joy Шегувам се, естествено.

Елицо, що лъжеш хората, едвам избута основното и се захвана да се възпроизвеждаш Laughing.

# 3 104
Ами то след либерал артс колидж по всички стандарти на Европа се налага да посегнеш към нещо университетско в продължение на общобразователната си подготовка от АУБГ  Simple Smile

Нов епизод с хвалби ли започва?

It's not a bug, it's a feature. Да, системата е такава, че се налага доучване и това се смята за интересна възможност. Във всеки случай е по-добре след бакалавъра да поработиш известно време, вместо да учиш до сто години, да си магистър, ама тепърва да излезеш на трудовия пазар.

Всъщност това е един вид да си "академично необвързан"  и да имаш шанс да опознаеш една-две посоки, преди да решиш дали ще си в частната сфера или те влече академична кариера.

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 11:30 от Mamacita Bandida

Общи условия

Активация на акаунт