Другият наш възможен живот

• 97 667
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 3 255
  • София
 Laughing Коя е тази тема, пропуснала съм я.

# 3 256
Шантал не е богата, заможна е.

Но съм сигурна, че дори да стане богата, няма да стигне до ниво "богат задник".

# 3 257
Не съм съгласна, че МБ си намила едно и също от години. Но е последователна в едно. Приема своя житейски опит като единица мярка и много настройчиво повтаря вече поизгладената временна теория. Пропуска неудобното от теориите на опонентите и се хваща за онова, което се връзва с нейните временни разбирания.
Софи, аз започвам да си мисля, че всъщност това е скритата цел. Тя просто има нужда от аудитория, публика. Едните да викат Браво, другите - големите бели птици като мен - да се дразним и да викаме Ууу. Да ни пита човек с кой акъл.

Лошото е, че така се умъртвяват темите  Tired

С едно нещо ще се съглася. Измежду плявата, наистина има зърна истина в това, което казва МБ. За съжаление зърната така са се покрили в плявата, че трудно се виждат. А идва и един момент в който ти писва и се преструваш, че не ги виждаш. поне с мен е така.
Именно.

# 3 258
Ако може да се вярва на таблицата, която току що погледах, моето IQ е в 99тия персентил. Също и на мъжа ми. Отивам да тествам детето! Да видим дали съм родила гений (според моята субективна оценка не съм, но знае ли човек?).  Laughing

Коя таблица гледаш newsm78 ?

http://www.iqcomparisonsite.com/iqtable.aspx

# 3 259

Правилната таблица гледаш, май наистина ще трябва да тестваш децата Grinning .

# 3 260
Добре де, след като "моят житейски опит" не е добър, нека направим експеримент.

Разведена сте, с дете. Какво правите оттук нататък?
1.живеете сама с години.
2. правите ново семейство.

Почти ясно е, че вторият вариант е, как да кажа, малко по-витален. Може да поспорите, ако държите. Истината е някъде по средата между "мъж на всяка цена" и "бягам от всички мъже като дявол от тамян, защото съм наранена и не им вярвам".

Иначе наскоро имах ситуация в обкръжението си: дама, която и след 40 не е имала деца, изведнъж се сдобива с дете...но без татко. Сега, не че не може това да я направи щастлива, но някак ми се сви сърцето. Защото се вижда как расте момче с мъж до себе си всеки ден и как ако няма такъв, нещата не са най-добрите. Почти две години гледах дете, макар и малко, без мъжка фигура. Дори това време ми е достатъчно, за да си направя извод, че това не е добре. И да го знам със сигурност и от опит.

Не обичам да говоря за теории. Обичам да говоря за това как нещата се случват в реалния свят. Защото се случват по различен начин. На теория и за идеи говорихме във втори курс.

# 3 261
  • Blondeville
Ако може да се вярва на таблицата, която току що погледах, моето IQ е в 99тия персентил. Също и на мъжа ми. Отивам да тествам детето! Да видим дали съм родила гений (според моята субективна оценка не съм, но знае ли човек?).  Laughing

Коя таблица гледаш newsm78 ?

http://www.iqcomparisonsite.com/iqtable.aspx

Значи време е да се похваля и аз, ние също сме в 99-ия персентил Mr. Green

Мамасита понякога има интересни теории, но има един ужасен маниер да начуква канчета. Интересно е как хем казва, че обича да повдига веджи на своите "неправилно развити" познати в стил "казах ли ти", но не приема тезата "ще видиш".

И не става въпрос за тънкообидност от нещата, които казва, а за начина по който ги казва. Изглежда като човек, който умее да борави с думите, което ме навежда на мислъта, че го прави съвсем целенасочено.

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 18:01 от blondie_anna

# 3 262
... дама, която и след 40 не е имала деца, изведнъж се сдобива с дете...но без татко. Сега, не че не може това да я направи щастлива, но някак ми се сви сърцето....

Лошото е, че свиването на сърцето ти не е инспирирано от емпатия. А от задоволство как ти си "по-добре", как ти по си уредила живота си (това е според твоите критерии, разбира се, инак не се знае чий живот е по-уреден). Толкова си самовлюбена, че не си способна на вчувстване, на разбиране на другия; не си способна дори да се зарадваш на тази жена, която макар и късно, все пак се радва на това да има рожба.

# 3 263
В случая съчувствам на детето.

Щото децата не са средство за емоционална задоволеност на жените. Всъщност дори не мисля, че "всяка жена има право да бъде майка". Това не е постижение, експириънс или кеф. Не, не мога да й се зарадвам, защото изобщо тук не става въпрос за нея.

А иначе има и двоен стандарт: ако някой мъж покаже, че иска да има дете, може да се тълкува като потенциален подтисник и поробител:)

# 3 264
Хората се замислят изключително сериозно и доста се сконфузват, ако трябва на прима виста да отговорят, защо имат дете или повече. Така че дори и на 20 може да си жертва на емоционалността на майка си. Но по-добре да си емоционален задоволител, отколкото скъсан презерватив или заздравител на брака/връзката.

# 3 265
  • София
МБ, не става дума за добър/лош, става дума за това, че твоят житейски опит не е единственият релевантен. И че всъщност да си говорим за бинарни опозиции е нелепо. Има твърде много варианти, твърде много ''ако''-та.

Пример:

Когато моят баща почина, майка ми се събра с прекрасен човек, с когото и до днес са заедно. Тоест, и аз, и тя сме имали късмет.

Когато родителите на моя приятелка се разведоха, майка и се събра с един изрод, който започна да я малтретира сексуално (приятелката ми). В подробности няма да навлизам, грозни са, но момичето, което всъщност отдавна е жена, все още си носи последствията от избора на майка и.

Bottom line is, че понякога избор, който ни се струва добър и разумен, всъщност е огромна, непоправима грешка. И обратното.

# 3 266
Добре де, след като "моят житейски опит" не е добър, нека направим експеримент.

Никой не е казал подобно нещо. Просто е комично от твоята позиция да даваш съвети как едва ли не, жените просто трябва да се решат и да родят, а после да му мислят. Ако всяка последва този съвет, ще стане катастрофално.

# 3 267
Щото децата не са средство за емоционална задоволеност на жените. Всъщност дори не мисля, че "всяка жена има право да бъде майка". Това не е постижение, експириънс или кеф. Не, не мога да й се зарадвам, защото изобщо тук не става въпрос за нея.

Интересно, каква е разликата между теб и тази жена от обкръжението ти?

# 3 268
Изобщо не говоря за последствията от избора, които понякога не подлежат на контрол. Въпреки това повторният брак при наличието на дъщеря е малко по-различно нещо, отколкото ако детето е момче.

Говоря за самото качество на избора, изначално. Има известна разлика, особено що се отнася до прагматичното и житейското.

Социално-икономически и житейски разликата е малка, погледнато отвън.

Но истинската разлика е отвътре, в отношението към живота.

# 3 269
В случая съчувствам на детето.

А иначе има и двоен стандарт: ако някой мъж покаже, че иска да има дете, може да се тълкува като потенциален подтисник и поробител:)

Защо му съчувстваш на детето? Знае ли се какво ще стане утре? Може жената да си намери заместитал на бащата, а може и да не му намери и да е за добро (виж разказа на Таис). А ти знаеш ли какво ще ти се случи на теб утре? Сигурно не си се свързала с първия си съпруг с цел да му родиш син и да се разведете. Ами ако (не ти го пожелавам!), се случи нещо подобно? Хора сме, всичко се случва. Освен това не сме безсмъртни. И последно, аз съм израстнала без баща. Вярно, не съм момче, но по принцип липсата на единия родител може да е проблем. Не ми се е отразило особено. Та хора и сценарии има много.

Общи условия

Активация на акаунт