Чичо доктор потвърди, МАЙ-ско бебче в мене спи! - Тема 2

• 26 072
  • 700
  •   1
Отговори
# 285
Общо взето се води, че ЖК следи бремеността по здравна каса. Да обаче по тази ЖК ти се полагат няколко ехографа, по принцип три- в началото, в средата и в края на бремеността. Знам, че има лекари, които правят и повече по свое желание. Мерят те всеки месец, както и ти пуска изследванията, като има за всички бременни записани при него. Това са урина и кръв основно. Лекаря по ЖК дава болничните също така. Общо взето моите наблюдения са, че се ходи на ЖК защото е задължително, но пък не е достатъчно, затова и повечето жени си ходят паралелно на частно, както ще съм аз. Има ЖК които израждат, има и такива, които не. Аз лично съм се спряла на лекари за израждането, които не водят ЖК, така че не ми трябва такъв, след като не съм го избрала, той няма да е там. Дори мисля да се ориентирам към някой, който дава лесно болнични, защото ми се иска да излезна по-рано от 45-дневния.

Ето за ЖК да прочетеш: https://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/p-164/proslediavane-na-bremennost/a-217

# 286
А доктора, който следи бременноста не може ли да бъде и за ЖК? Обърках се. При предната ми бременност ходих само при един,той си ми даваше направления за изследванията и си правеше всичко. Защо трябва да са различни?

# 287
Защото не всички лекари водят ЖК. Моята предишната бременност не водеше и ходех на друга за да ми дава болнични. Сега води ЖК и ще си ходя само при нея. В МЦ, който води ЖК си се заплаща дори да си с талон №3 /това е направление за специалист/ не зная дали включва нещо повече ще разбера като отида.
Алия, трябва да си погледна старите изследвания довечера да видя кое кога съм правила.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 14:57 от Black Lady

# 288
  • София !
А доктора, който следи бременноста не може ли да бъде и за ЖК? Обърках се. При предната ми бременност ходих само при един,той си ми даваше направления за изследванията и си правеше всичко. Защо трябва да са различни?

Според мен това всеки сам си го решава  Peace .
Ако лекаря по ЖК си те гледа всеки месец на ехографа, аз лично не мисля, че има смисъл да ходиш и на частен .
Предния път си ходих при един лекар по ЗК и си изкарах при него до края . Всеки месец ме гледаше на ехографа и не ми е, взел и стотинка . На края си родих при него ( с избор на екип ) .
Сега пак ще съм при него . Аз лично останах доволна !

# 289
Аха, сега разбрах! Но и има друго нещо, повечето от вас живеете в големи градове, там наистина има голям избор, и е разбираемо, че ви е трудно да изберете на кого да се доверите... докато тук, при мен, гинеколозите се броят, да не кажа, на пръстите на едната ръка, всички работят със ЗК, а освен градската болница, други алтернативи за място за раждане, няма Wink Хехе, поне си спестявам много главоболия( в кръга на майтапа Stuck Out Tongue )

# 290
Да, това е основното, след много четене и консултиране с раждали приятелки тук се спрях на един АГ, в последствие се наложи да отида и при друг за един преглед, и много ми допадна. Той се оказа и завеждащ родилното в нашата АГ болница. Още не знам кой от тях двамата ще избера, но нито един от тях не води ЖК, а е задължителна. Така, че аз ще избера лекар за ЖК чисто формално, няма да разчитам на него нито да ме следи, нито да ме изражда.

# 291
  • София

Според мен това всеки сам си го решава  Peace .
Ако лекаря по ЖК си те гледа всеки месец на ехографа, аз лично не мисля, че има смисъл да ходиш и на частен .
Предния път си ходих при един лекар по ЗК и си изкарах при него до края . Всеки месец ме гледаше на ехографа и не ми е, взел и стотинка . На края си родих при него ( с избор на екип ) .
Сега пак ще съм при него . Аз лично останах доволна !

Аз ходех и при първата бременност на частен и сега пак (просто той си ми е гинеколог от години).
Взима ми по 20лв. за ехограф. Веднъж в месеца мисля, че не е много....

А за БХС в майчин дом само на място ли може да се запише час или може и по телефон?

# 292
  • София !
Аха, сега разбрах! Но и има друго нещо, повечето от вас живеете в големи градове, там наистина има голям избор, и е разбираемо, че ви е трудно да изберете на кого да се доверите... докато тук, при мен, гинеколозите се броят, да не кажа, на пръстите на едната ръка, всички работят със ЗК, а освен градската болница, други алтернативи за място за раждане, няма Wink Хехе, поне си спестявам много главоболия( в кръга на майтапа Stuck Out Tongue )

От къде си ?

Аз нещо нямам много напрежение в гърдите, днес съвсем леко . Малко се притеснявам .. Трябеа да отида тези дни на лекар, да видим, ще се види ли нещо вече !

# 293
http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

Това е разяснение за БХС в майчин дом, пише, че не се записва предварително.
Аз моя го записах в МЦ Св. Петка, но ако нещо ме притесни съм решила да си пусна втори в майчин дом.

А това е тема на проф. Кременски от Майчин дом. Пишеше, че дори давал он-лайн консултации по данни. Дано е полезна

http://www.lmpbg.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=123027&si … c51e0b342b97836e0

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 15:46 от Black Lady

# 294
Аз съм от Габрово. Абе не ми е чак толкова задръстен града, но в случая нямам особено голям избор... Предният ми доктор, макар че му дадох направление си ми взимаше всеки път по 20 лв, само че ме викаше през седмица- две и не пропускаше ехограф! Накрая така ме изигра, че вече не искам да го виждам! Уж се уговорихме, че ще го викам на раждането, в деня в който имах най- силни болки каза, че скоро нямало да родя. После си отиде на кабинет,а когато след час започнах да раждам, все пак, оня отказа да дойде, а аз трябваше да търпя виковете на дежурните, все едно аз бях винивна за нещо. На всичкото отгоре, че и преносих 10 дни, през които никой нищо не предприе. Абе тъпа работа, извинявайте че ви надувам главите с такива глупости, но се сетих за случката като заговорихте за доктори. Ето зашо е много важно да избереш подходящия, който освен всичко друго ще те разбира. Все пак не раждаме всеки ден!

# 295
  • София
http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

Това е разяснение за БХС в майчин дом, пише, че не се записва предварително.
Аз моя го записах в МЦ Св. Петка, но ако нещо ме притесни съм решила да си пусна втори в майчин дом.

А това е тема на проф. Кременски от Майчин дом. Пишеше, че дори давал он-лайн консултации по данни. Дано е полезна

http://www.lmpbg.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=123027&si … c51e0b342b97836e0

Black Lady Много благодаря! Като ходих преди 5 години не помня как стояха нещата.

Дано стигна до БХС де! Божа работа!

# 296
До колкото си спомням кръв за БХС се взема на различни места, но самото изследване се прави само в лабораторията на Майчин дом. Т.е където и да ти вземат кръвта, после я пращат там. С първата ми бременност не я правих заради големия процент фалшиво положителни резултати, правих само първа фетална. После и втора де Simple Smile . Прочетете си за БХС и не се шашкайте какъвто и да е резултата.  Peace

# 297
  • На погрешната планета
Добро утро момичета Hug!
Днес е прекрасен празник! На всички носещи името Вяра, Надежда, Любов и София, пожелавам честит имен ден! Да са живи и здрави, много щастливи и обичани! На всички останали-никога не допускайте вярата, надеждата и любовта да липсват в живота ви  bouquet!
Успех на всички, които днес ще посетят чичо доктор, дано донесете само хубави новини в темата Heart Eyes!

# 298
Добро утро и от мен. Hug
Много се губите майчета, никакви не пишете, ще се караме. Naughty

Да се оплача, снощи като ме хванаха едни киселини....ужас, не можах да заспя до 2 часа. После в 4 станах да си пия Утрогестана и толкова ми беше лошо, едва удържах да не повърна. Sick

# 299
Добро утроооо!
Имам нужда от голяма доза кафе, толкова ми се спии....

Как сте май-чета? Честит празник на всички софиянци и ако има някоя именничка, да й е честит празника!

Момичета време е вече да предлагате заглавие за следващата тема!
Ето няколко от мен, чакам и от васс Simple Smile
Сърчицата им мънички вече туптят и МАЙските коремчета започват да личат!
Малки МАЙски слънчица радват мама с тупкащи сърца!
Идва есента, а с нея туптеж на МАЙски сърчица!

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 09:42 от Sweety ஜ

Общи условия

Активация на акаунт