Какво да правя с жълтите стотинки ?

• 21 867
  • 45
  •   1
Отговори
Здравейте Simple SmileЩе прощавате, ако на темата не ѝ е тук мястото Wink Понеже имам много жълти стотинки и не знам какво да ги правя ми хрумна преди малко, че може да се направи някаква фигурка или интересна конструкция. Някой ако има интересни идеи, или пък е пробвал подобно нещо, нека сподели, за да знам какво да ги правя !Като ги занеса в магазин /не всичките де/ примерно давам по 20 стотинки на по 1 и 2, но в повечето случаи не ми ги приемат  newsm78 Благодаря и приятен ден  Hug

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 09:01 от Редактор*

# 1
# 2
# 3
Ние вкъщи имаме две касички и вечер изсипваме в тях всички стотинки. Веднъж годишно отиваме в БНБ и ги обръщаме в хартийки  Mr. Green Събират се добри суми.
Не ми се е случвало в магазин да не ми приемат стотинки  Thinking
Иначе, в зависимост от количеството, което имаш, можеш да облицоваш някакъв предмет (бутилка, чаша...), да направиш "картина", пано...

# 4
това са пари, когато събера стотинки ги нося в бг. пощи, на среща ми дават уедрени книжни пари

# 5
  • Пловдив
А аз от някъде съм чувала, че имат такса, като ги вземат, защото са на дребни монети. Например ако са 100 х 1 ст. не ти дават 1 лв., а 95 ст. да кажем. (не знам точно колко, но има такса). Въпроса ми е има ли или няма?
Аз не събирам жълтите стотинки. Т.е. прибирам си ги като ресто (дори твърде педантично), но те си ми стоят в портмонето и после пък съответно и си плащам с тях, когато сметката е 3,57 лв. например. Пускам ги в обръщение. Не ги натрапвам на куп на някой, но си ги ползвам, защото са си пари. Никага не се събират много.
Мъжа ми обаче не ги ползва, а ги оставя в къщи в касичка, която после присипва в буркан, когато се напълни. Laughing Laughing  Laughing Той е събрал доста и за това се чудех има ли такса да се предадат (обменят) на куп.

# 6
Хм, за таксата... не си спомням с точност, но е съвсем минимална. На 300-400 лв. ми взимат 4-5 лв.

П.С. За БНБ става дума.

# 7
А аз от някъде съм чувала, че имат такса, като ги вземат, защото са на дребни монети. Например ако са 100 х 1 ст. не ти дават 1 лв., а 95 ст. да кажем. (не знам точно колко, но има такса). Въпроса ми е има ли или няма?
Аз не събирам жълтите стотинки. Т.е. прибирам си ги като ресто (дори твърде педантично), но те си ми стоят в портмонето и после пък съответно и си плащам с тях, когато сметката е 3,57 лв. например. Пускам ги в обръщение. Не ги натрапвам на куп на някой, но си ги ползвам, защото са си пари. Никага не се събират много.
Мъжа ми обаче не ги ползва, а ги оставя в къщи в касичка, която после присипва в буркан, когато се напълни. Laughing Laughing  Laughing Той е събрал доста и за това се чудех има ли такса да се предадат (обменят) на куп.

на мен в пощата не са ми вземали никакви такси

# 8
До 100 лв не ми взимат такса за монети, но аз нося и бели. А жълтите стотинки като ъбера 20-ина лева и ги внасям в картата си като захранване на сметка.  Mr. Green Няма никаква такса

# 9
Таксата в БНБ е за преброяване и се взема за "белите" стотинки. За жълтите няма такса преброяване, но искат да са сортирани.

# 10
Един път са ми отказвали плащане с жълти стотинки <беше нещо от сорта на 20ст по 5ст и 20ст по 1 и 2ст> , такъв зъб отнесе, че не можеше да свари да ги взима.. Това са пари и нямат абсолютно никакво право да откажат да ги вземат. Ако не искат- управител и ако пак не стане ЗКП.. това са пари  Naughty

# 11
Един приятел си направи много готина къщичка  Simple Smile

# 12

Може ли снимка на къщичката ? Simple Smile иначе благодаря на всички, за хубавите идеи Hug

# 13
Таксата в БНБ е за преброяване и се взема за "белите" стотинки. За жълтите няма такса преброяване, но искат да са сортирани.
Жълти, бели, винаги съм носила сортирани и описани.

# 14

Може ли снимка на къщичката ? Simple Smile иначе благодаря на всички, за хубавите идеи Hug

Съжалявам ,но нямам ..но сигурно ако цъкнеш в нета ще ти излязат много предложения

Общи условия

Активация на акаунт