Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 019
  • 598
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Доста отдавна съм чела Светата кръв и Свещеният Граал. В общи линии е най-интригуващото четиво по темата, на което съм попадала. Повечето са слаба ракия.
Принципно дали вярваш или не вярваш не ми се струва от особено значение, но не е изключено да има нещо вярно в тия истории.

# 31
Доста отдавна съм чела Светата кръв и Свещеният Граал. В общи линии е най-интригуващото четиво по темата, на което съм попадала. Повечето са слаба ракия.
Принципно дали вярваш или не вярваш не ми се струва от особено значение, но не е изключено да има нещо вярно в тия истории.

Много е интересно. Конспирация срещу Магдалина също, а има и много, много други и доста по-интересни и сериозни по темата. Но и това е готино.Много книги по темата имам, интересна ми е. И въпреки, че там се прокрадва една линия, то по-скоро става дума за разни тайни общества, често противопоставящи се едни на други, което само по себе си означава, че някаква компактна конспирация е ужасно, ужасно трудна, да не кажа невъзможна.

# 32
Не вярвам в голяма организирана конспирация с ясни цели, която действа толкова грубо, колкото пише по разни сайтове.

Обаче има нещо друго. Няма конспирация, а тенденция. Тенденция да се приемат за нормални неща, които само преди 2 десетилетия биха ни изглеждали гнусни. Аз например обичам филми на ужасите, но вече не гледам нови продукции- просто са отвратителни, не забавни и с елемент на приключенското, а демонични. Накрая дори доброто не побеждава. А насилието е все по-експлицитно.

Същото и със сексуалността. Колкото и да е освободен човек, някои неща започват да преминават границите. Дори човек като погледне уж безобидни неща като Нешънъл Джиографик- то звучи като някаква пропаганда, че едва ли не хората са вид животно, подвластно на импулсите си. А ако цял ден гледаш животинска агресия, и ти се внушава, че ти си подобно същество, може и да хване дикиш.

Изобщо, контролът над съзнанието не е с някакво облъчване и с имплантиране на готови послания. Не, той се прави с малки изменения на средата, милиметър по милиметър, докато изведнъж се окажеш в напълно различно положение.

И аз не вярвам в теории, но наблюдавам някои неща.

# 33
Другото което ми се струва интересно е, че според мен и конспиративните теории са политика - на страните. Някои хора започват да изпитват чувство на обреченост, други - на преимущество, могъщество.

Тоя план Ран Ът като нищо се струва реален на много българи, а апатията все по-осезаема.

По-ли-ти-ка.

# 34

Тоя план Ран Ът като нищо се струва реален на много българи, а апатията все по-осезаема.

Че то имаше много щастливи хора от този "план" - изведнъж се почувстваха някак умни и проницателни  Laughing
Просто има хора, които са жадни за подобни приказки - за мен са си чисти приказки, но те не само вярват в конспирации, те страстно четат всякакви клюки, сензации и прочее шитс, от които едни други хора правят пари  Wink Същото като със селф-хелп литературата  Crazy

# 35
Вярвам единствено в проклятието на Били Козата. Всичко друго може да бъде обяснено.

# 36
Същото като със селф-хелп литературата  Crazy

А, право в десетката. Това за мен си е чиста конспирация на една определена прослойка, на различни психолози, дето се навъдиха по цялото земно кълбо. Тази конспирация за мен е вредна.

# 37

А, право в десетката. Това за мен си е чиста конспирация на една определена прослойка, на различни психолози, дето се навъдиха по цялото земно кълбо. Тази конспирация за мен е вредна.

Ти виж какви приходи имат авторите на този тип литература  Wink
Принципът е същият като с религията - ако искаш да забогатееш, измисли си религия и почти да я проповядваш сред масите. Колко малоумници има, които даряват немалки суми на разни телевизионни пастори по света, които ходят накичени със злато и костюми за по 10тина хил. долара, но пък ти осигуряват посредничество с бог  Mr. Green

# 38

Ти виж какви приходи имат авторите на този тип литература  Wink
Принципът е същият като с религията - ако искаш да забогатееш, измисли си религия и почти да я проповядваш сред масите. Колко малоумници има, които даряват немалки суми на разни телевизионни пастори по света, които ходят накичени със злато и костюми за по 10тина хил. долара, но пък ти осигуряват посредничество с бог  Mr. Green

Spot on! Това си е чист бизнес. Винаги се сещам за следната песен в тази връзка:

# 39
Рептилите спрегнахте ли ги вече. Обикновено вървят към конспиративния пакет.

# 40
Има корпоративни интереси за забогатяване, които в един момент се оказва (или съвсем скоро ще се окаже), че владеят света.
И това няма нищо общо с религии, етноси, държави - става въпрос просто за пари, власт, контрол и т.н.
Леко ми е притеснено като гледам как определени компании (мултинационални, оттук може да се направи връзката със "световен заговор", ама не баш) слагат ръка на храната, водата и т.н. Утре може би и на въздуха.
Това е тревожното, а не кемтрейлсовете, рептилите и другите дъвки за малоумници и податливи на манипулиране хорица. Най-ценните богатства на бъдещето ще са храната и водата. Който ги владее, ще владее света.
И това никак не ми харесва.

# 41
  • Луната
Най-ценните богатства на бъдещето ще са храната и водата. Който ги владее, ще владее света.

Бих добавила към храната и водата и енергийните източници

# 42
Има корпоративни интереси за забогатяване, които в един момент се оказва (или съвсем скоро ще се окаже), че владеят света.
И това няма нищо общо с религии, етноси, държави - става въпрос просто за пари, власт, контрол и т.н.
Леко ми е притеснено като гледам как определени компании (мултинационални, оттук може да се направи връзката със "световен заговор", ама не баш) слагат ръка на храната, водата и т.н. Утре може би и на въздуха.
Това е тревожното, а не кемтрейлсовете, рептилите и другите дъвки за малоумници и податливи на манипулиране хорица. Най-ценните богатства на бъдещето ще са храната и водата. Който ги владее, ще владее света.
Точно!     Peace

Донякъде вярвам в медицинската "конспирация".Т.е., че за доста болести има лечение и лекарства, просто не е изгодно да се знае за тях, затова ни "лекуват" с недействащи лекарства и методи.

# 43
Последното, в което вярвам е "медицинската конспирация". Толкова мъка и драма има по света, че не вярвам, ако имаше информация за лечението на най-коварните болести да не е изтекла. Просто не го вярвам. В крайна сметка от коварни и мъчителни болести умират толкова много хора, включително и безмерно богати, лекари, фармацевти и прочие. Все някъде щеше да изскочи нещо.

# 44
Тъкмо щях да напиша, че от всички спрягани Световни конспирации, най-малко вяра имам именно в здравната / медицинска такава. Нелепо е.

Общи условия

Активация на акаунт