Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 017
  • 598
  •   1
Отговори
# 45
По-скоро се разпространяват болести (или техни разновидности), за които има открити лекарства.
Бизнес.

# 46
Последното, в което вярвам е "медицинската конспирация". Толкова мъка и драма има по света, че не вярвам, ако имаше информация за лечението на най-коварните болести да не е изтекла. Просто не го вярвам. В крайна сметка от коварни и мъчителни болести умират толкова много хора, включително и безмерно богати, лекари, фармацевти и прочие. Все някъде щеше да изскочи нещо.

+100  Peace

# 47
  • София
Прочетох си само първия линк и щях да се задавя от смях, колегите решиха, че вицове чета. Сериозно ли има нормален човек, които би приел на сериозно подобно нещо?!

# 48
Нормално е за този потребител. Антигона вярва сляпо на всичко що е написано в медиите, пък било то и бъзиклийкс. А ако случайно са го казали и по телевизията, значи е равно на закон.

Лиляна, убедеността и категоричността ти в случая са много преувеличени. Не си вади заключения за мен базирани на наш спор по една единствена тема.
 Нито се знаем, нито сме общували достатъчно, че да ми слагаш каквито и да е характеристики. И тъй като явно (както винаги) изобщо не четеш мнения, които не ти отърват:
 Никъде не съм казвала в какво вярвам.
За сетен път - въпросът е зададен към вас. От чисто любопитство.

# 49
  • София
От чисто любопитство - ти вярваш ли в свет. конспирация?

# 50
Не не вярвам и нямам високо мнение за хората, които вярват.
Естествено борбата за власт не я броя за конспирация.
Тя е човешка природа, с която няма преборване.

М/у другото гледах  една поредица по Хистори, която е посветена на идеята, че извънземните имат пръст в историята на човечеството и доказателствата за това са под носа ни. Първия епизод ми беше забавен. После разбрах, че действа същата формула, каквато е при всички конспирации. Т.е усукването на фактите,  около една приета даденост.
Например, ако приемем, че всички същества описани в изкуството, литературата и тн. са извънземни, то ето доказателство, че извънземни има, защото са описани ( иначе защо ще описваме не-човеци). А пък ако в Перу и Франция се появят описания не-човеци (ангели, демони, разни други същества) с общи черти  например крила,  ето и още едно доказателство, че те същестувват, иначе как така някой в Перу и друг във Франция ще опишат човек с крила ( еднаква идея) и тн.

Тоест, това е храна за хора с подпрагово айкю за мен. Да зяпат там нещо, да се дивят преди вечеря.

# 51
  • Ямбол
...
Тоест, това е храна за хора с подпрагово айкю за мен. Да зяпат там нещо, да се дивят преди вечеря.
Много добро определение.

# 52
  • n/a
За любителите на "да се поровя и стопя
лагерите на световната конспирация",
които при това са и страстни читатели,
препоръчвам "Пражкото гробище" на
Умберто Еко.

# 53
От чисто любопитство - ти вярваш ли в свет. конспирация?

Моят отговор е "Отчасти".
Има неща, които не са ми доказани още по начин, по който да ме убедят. Интересът ми се насочи към това когато бях в Аляска. От тамошен жител, ескимос в съвсем случаен разговор. Показа ми неща, които нямат обясняние, специално за доларите...и така.
Конкретно за кацането на Американците на Луната не го вярвам. Има защо.
Че 11.09 е дело на терористи - също не вярвам.
Действията над Пентагона през 90-те - също е вътрешна схема.
Символиката в реклами, филми, видео клипове - там е. С каква цел - тук всеки може да си интерпретира.
Твърденията, че Първата и Втората световна война са избухнали съвсем поради други причини ( според някои и Третата ще бъде поради една единствена конкретна причина) - може и да е така. Кой знае.
Че фамилия Ротшилд, фамилия Рокфелер, и още само 2 000 фамилии държат всяка банка, акции, влогове и ценни книжа по света - да.

Но въпросът ми отива и другаде, и той е "Ако всичко беше измислица, защо около над 20книги за т.нар "тайни общества", моментално биват спирани от продажба, забраняват се, а самите автори съдени?"

Не съм убедена за извънземни, за пещерите самадхи, за подземните цивилизации, и т.н, и т.н...

Та...както вече казах - вярвам, отчасти. Поне на това, което ме е убедило

# 54
  • Ямбол
....
Но въпросът ми отива и другаде, и той е "Ако всичко беше измислица, защо около над 20книги за т.нар "тайни общества", моментално биват спирани от продажба, забраняват се, а самите автори съдени?"
....
И това пак откъде го знаеш? От медиите? Нали не ми казваш, че лично познаваш някой автор на забранена книга или осъден?
Ти потвърждаваш това, което казах за теб - сляпо вярваш на медиите, комерсиалните книги, без да вложиш капка мисъл. Така както повярва, че една наредба е създадена за да може да даде зелена светлина на лекарите да не си вършат работата, само защото в медиите така били казали.

# 55
И аз вярвам отчасти. Разбира се има и много абсурдни неща от рода на рептилите, но както някой беше споменал по-напред в темата има някаква тенденция, която провокира все повече и повече въпроси в мен.

# 56
....
....
И това пак откъде го знаеш? От медиите? Нали не ми казваш, че лично познаваш някой автор на забранена книга или осъден?
Ти потвърждаваш това, което казах за теб - сляпо вярваш на медиите, комерсиалните книги, без да вложиш капка мисъл.

Лиляна, а откъде мога да се информирам ако не чрез медии, интернет, книги, архиви? Не получавам факсове отгоре, ти като учителка от къде черпиш знания, и от къде си ги придобила за да станеш такава?
Вазов или Берон са ти се явявали? Или Питагор? Може би и Айнщайн ти е говорил насън?
Не учиш ли чрез учебници? Тия учебници какво са? Само за тайно посветените? И съдържащи единствената, неоспорима истина?
Какви глупости говориш?

# 57

Къде това? Този вид литература, книга и тн. са в разцвет и всеки може да пише каквито си небивалици е сънувал, като теория. Къде/кой е забранен/съден!?

Отново по Хистори тече страшен сериал точно за "тайните общества'.
Там е обяснено и за долара, за Вашингтон и тн.  Ау, колко вълнуващо са проектирали Вашингтон:) Епизода за Масоните и после за Илюминатите. Ами да, по времето, когато е строен Вашингтон е било много модерно да си масон. Нормално е хората да искат да са в групи и тези групи да се борят заедно за някаква кауза, напр. властта:)  Това не значи, че те 'управляват света".

# 58
  • Ямбол
На Питагор мога да вярвам, защото това, което е доказал е логически издържано. обаче няма никаква логика, освен да се направи медийна сензация, да вярвам на журналисти, които пишат, че някой си бил осъден заради  книга. Може да е съден наистина, но причината е найсе пъти изкривена от журналистите.
Ти наистина ли сравняваш Питагор с теориите, които ни предлагаш да четем? ooooh!
Това, което аз съм учила и черпя информация, го пресявам през собственото си съзнание, а ти го приемаш за чиста монета.

# 59
На Питагор мога да вярвам, защото това, което е доказал е логически издържано. обаче няма никаква логика, освен да се направи медийна сензация, да вярвам на журналисти, които пишат, че някой си бил осъден заради  книга. Може да е съден наистина, но причината е найсе пъти изкривена от журналистите.
Ти наистина ли сравняваш Питагор с теориите, които ни предлагаш да четем? ooooh!
Това, което аз съм учила и черпя информация, го пресявам през собственото си съзнание, а ти го приемаш за чиста монета.

Къде ти предложих да четеш каквото и да е? И специално Питагор и твърденията на Айнщайн как си ги преся през собственото съзнание? Теории и теореми преди стотици години, които са били прецедент, и са ги усвоили гении в момента си ги пресяваш ти - средно статистическа учителка, и решаваш "Да, така е", "Не, не е така". Сигурно защото си на същия коефициент интелигентност? Боже...

То и преди са мислели, че Земята е плоска, защото тогавашната логика така го е обяснявала, ама на...

Офф топика с тебе винаги ми е бил забавен, най-малкото заради количеството ти безсмислено бръщолевене, и странният ти навик от цялата концепция да се хванеш за нещо минатюрно, за което да спориш. Не разбирам подобни дребнавости.
 Но дерзай!

Уважавам хора, които изказват категорично мнението си, но твоето вече са лични нападки. Откъде идват без да се знаем? Как реши кое е характерно за мен? Кое не е? Как реши на коя информация вярвам, и дали се доверявам сляпо? Как решаваш за мен като човек и личност какво представлявам въз основа на предишен спор?
Интелигентен и логичен човек не би си правил дори и елементарни изводи, за човек седящ зад нечий ник, във виртуалното пространство.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 20:00 от Антигона

Общи условия

Активация на акаунт