Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 125
  • 598
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Нали си наясно, че дивите животни, насекоми, птици и прочие фауна, доста честичко умират от нещо съвсем прозаично, но пък за сметка на това, силно фатално, а именно изяждане.

# 496
  • Бургас
Нали си наясно, че дивите животни, насекоми, птици и прочие фауна, доста честичко умират от нещо съвсем прозаично, но пък за сметка на това, силно фатално, а именно изяждане.

Съвсем наясно съм за закона на джунглата. Обаче също така, някак си представям, че природата е малко повече от бозайници и диви животни... дори малко повече и от 65-те ти квадрата панелка! Да, доста растения, бактерии и др. умират от старост, не от изяждане! Като говорим за прородата, нека бъдем всеобхватни и да излезем от панелките.

# 497
  • София
В панелките влязохте тези, които приравнихте дом. куче на диво животно. Затова и написах, че Природата не е Панелка в Люлин 10.

Едното куче на баба и дядо почина на 16 години. Галено, глезено куче. Умря ми в ръцете.
За сравнение, продължителността на живота на сивия вълк, който е един от предците на дом. куче, е най-често м/у 6 и 8 години в дивата природа. Много не доживяват дори и до толкова.

Продължителността на живота на сивия вълк в плен достига до 17 години.

Разликата е очевадно голяма.

# 498
В дълбока заблуда си ако смяташ, че в природата съществуват само бозайниците. И да, може би нямаше да доживее до 17 години и да умре още при парализата, но пак ще умре защото е старо и не може да се грижи за себе си вече, а не защото някой системно го блъска с химия!

Е, какъв е смисълът да обсъждаме амебите в тази тема точно? Като търсим аналогии, е логично да се огледаме сред сходните ни организми.

Колко смяташ, че са живели неблъсканите с химия връстници на прабаба ти средно, между другото?

Освен това, е грешно да се разглеждат болестите изолирано. Те са свързани и с начина на живот, и с остаряването. Всъщност една огромна част от тях се причиняват точно от тези две неща.

Т.е. ако съм в природата и съм старо куче с парализиран крак и липсващи зъби, преди да умра ще влоша много качеството си на живот. Ще ям каквото ми попадне, няма да го дъвча добре, ще се наранявам по-често и възпаленията ще са по-сериозни - и цялото това нещо ще ме направи едно болно куче в крайна сметка. Т.е. старостта по един или друг начин си върви с болестите и по-често животното умира от пряко следствие от тези болести, отколкото просто от старост.

Tаис, и това си е вярно.  Peace

# 499
Е, те секвоите и боабабите живеят по хиляди години, но някак си не ги виждам много близки с хората  Mr. Green Дайте по-адекватни и реални сравнения, моля

# 500
  • Куциндрел
Тридесет страници за кулите близнаци в Америка, четири страници за петрол и неизвинени отсъствия...
Да ви имам конспиративните теории. Mr. Green
Нека да ви дам и други конспиративни теми: Шамбала, Логата на тайните общества, Планът за съсипване на България... Имаше и още, ако искате ще ви ги копирам.

По темата - не знам за конспирация, но по-опасни ми се струват тези, които подклаждат вярването в нея.
До сега не съм видяла някой да се е сурнал по плоскостта на разнищване на теории и оборване на научи факти и да е останал с всичкия си.

# 501
Е, те секвоите и боабабите живеят по хиляди години, но някак си не ги виждам много близки с хората  Mr. Green Дайте по-адекватни и реални сравнения, моля

Сравнения за какво се дирят, че нещо се оплетох в темата?  Embarassed Защото и без медицина не виждам коя девойка ще преживее МЦ в природата, нито коя бременна жена ще надбяга хищник (или ще се изкатери ловко по дърветата)  newsm78

Сеса, неудобните факти се прикриват най-умело чрез хипотези и теории, в които има и куп полуистини, че и откровени измислици...
Тук май чоплим конкретни факти, а не цели теории (изключвам неизвинените отсъствия  Mr. Green).

# 502
  • София

До сега не съм видяла някой да се е сурнал по плоскостта на разнищване на теории и оборване на научи факти и да е останал с всичкия си.

Колко неостанали си видяла?

# 503
  • Куциндрел
Аз не мисля, че не се прикриват факти от простолюдието. Но това си е конспирация от както свят светува.
Само, че се чудя, не може ли нещо по-интересно от кулите близнаци да се обсъди?

На мен също ми е интересно, защо точно българите ще искат да унищожат като нация?

О, сега видях, че се обсъжда медицината и как кучето на Х живяло до 17 години като домашен любимец.
Тя и моята котка Y живя почти 15. Не съм видяла котка живееща навън, която да е достигнала такава възраст. Да не говорим, че сега имам котка, която я спасихме от пневмония или по-точно - имаше късмета да я съжалим и да я вземем. Оказа се с пневмония и не й даваха много да живее. Благодарение на антибиотиците и нашите грижи оцеля. Вече 5 години е с нас и е здрава.
Не може с лека ръка да се зачеркне приноса на медицината в удължаването на живота.
Но пък може на конспиративните да им се иска да живеем има-няма до към 30-40 години, че така е по природосъобразно. Whistling

# 504
До колкото разбрах тезата е "по-продължителен живот на болни и хронично болни хора/домашни любимци", а антитезата съответно - "медицината се бори да ни направи здрави дълголетници".

# 505
  • Куциндрел
За дълголетници е вярно, поне на фона на предците ни.
/само не ми скачайте с баба Зюмбюла от родопското село, която живяла 123 години и 4 дни. Говоря глобално за човечеството./

Че има доста хронично болни - има. Благодарение на лекарствата доста хора живеят пълноценно дълги години. Дали има лечение на хроничните болести, да кажат конспираторите.
Чудя се, как така илюминатите, май те бяха, имат план да направят хората на земята 500 000, пък удължават черз медицината продължителността на живота?

# 506
Застаряване на нациите? Ограничаване на раждаемостта (чисто икономическо самоограничаване, например)? Увеличаване на стерилитета?  Thinking
Просто предполагам, изобщо не твърдя, че е така.

# 507
За финансирането на кампанията на Хитлер и други безсмислици чета тук.
А кой ли е финансирал "кампанията" на Бисмарк се чудя?
Ако някой ми намери поне 1 германска фирма, която по време на 2СВ да не е работила за Хитлер, ще го призная.

# 508
  • София
И аз мисля, че няма такава. А ето нещо кофти:

http://www.dw.de/%D1%85%D1%83%D0%B3%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%81-%D0 … %D1%82/a-15381974

# 509
За финансирането на кампанията на Хитлер и други безсмислици чета тук.
А кой ли е финансирал "кампанията" на Бисмарк се чудя?
Ако някой ми намери поне 1 германска фирма, която по време на 2СВ да не е работила за Хитлер, ще го призная.

хубаво де. Ми за кой да работят германските фирми? За Чърчил ли?

Общи условия

Активация на акаунт