Вярвате ли в Световната конспирация?

• 23 169
  • 598
  •   1
Отговори
# 480
  • София
...
Ами то и ДДС-то върху лекарствата е различно, но това го определя държавата, все пак, а не компаниите-производители.

Доколкото помня последните скандали, ставаше въпрос не за някакво си ДДС, а за надценки в десетократен размер, плюс, че се поемат от здравната каса и съвсем се размива историята, никой не следи какво е тва лекарство по 300 лв на месец. Ама реално през ЗК от общия джоб идват парите, пък после за лечението на деца нямало средства.

Да не говорим пък за медикаментозно лечение на стойност 10 бона на месец примерно. Б*** лечението, чисто изнудване и издевателство си е това! Че кое им струва хилядите евро, да не влагат диаманти от Марс в тия лекарства... Rolling Eyes

# 481
Чакайте малко - фармацевтичните компании са търговски дружества, те не са благотворителни организации. Държавата, ако желае, да намери начин за регулация при цените на някои лекарства.

# 482
Цялата логика с "искаме ги болни, за да плащат" предполага, че медицината наистина има средствата да ни поддържа перфектно здрави, вечно млади и безсмъртни, но ги крие.

Аз лично вярвам доста на науката, но не чак толкова.

Още много дълго време хората ще умират. И още много дълго време това няма да става в цветущо здраве.

# 483
  • София
Какви ти благотворителни дружества...
Аз и в други теми съм писала, то не че е някаква конспирация, живи факти са си. Прочетете за ИГ Фарбен, химико-фармацевтичния картел на Байер, БАСФ и Хьохст, който финансира кампанията на Хитлер, построява Аушвиц, който не е просто лагер, а и завод, където извършват и опити върху концлагеристи. Произвежда Циклон Б, с който са избивани евреите и т.н. Има си съвсем официална информация, съдени са в Нюрнберг, осъдени са да си разтурят картелчето, уж мениджърите им са пратени в затвора, след 1-2 години всички са обратно на постовете си. Съществуват си и до ден днешен.

# 484
Какво ще кажете за еболата, сама ли се появи или я изпуснаха.Пък в същото време доста държави обявиха че имат лекарства и ваксини за ебола и почнаха да експериментират.

# 485
Ми смъртта е най-естественото нещо на света, колкото и на някой да му се иска да е вечен. А, и в крайна сметка все трябва да се умре от нещо. Естествената смърт от старост е рядкост в природата и много животински видове, защо трябва хората да правят някакво изключение?

Учените са добри, но чак пък да създадат вирус  Mr. Green

# 486
  • Бургас
Не, наистина, сериозно ли? Никой не казва че там някой си знае средство за да си вечно млад и безсмъртен. Говорим за болести, уж непознати, по мое мнение създадени изкуствено, ама хайде да не всявам смут, които обаче не застигат една определена прослойка. Ако не се лъжа това твърдение породи спора. Е аз лично не споделям мнението, че не ги застигат, но всъщност това е някаква статистика, споделена от някоя медия и няма как да знаем дали е 100% истина.

Там е работата, че проблемът не е само във фармацевтичните компании. Хранителната индустрия произвежда ли нещо без отрови? Това също разболява хората. Човешкият организъм има уникалното свойство да се самопречиства, но това е в определени граници. Лекарствата и храните - боклуци, събрани заедно претоварват организмът и това идва добре дошло на производителите на лекарства. Не знам дали е конспирация или не, но на никой власт-имащ или власт-искаш не е угодно да върви срещу играчите с многото пари. Това, разбира се е казано в много смекчен вид. Реалното ми мнение е много по-грозно!

Ми смъртта е най-естественото нещо на света, колкото и на някой да му се иска да е вечен. А, и в крайна сметка все трябва да се умре от нещо. Естествената смърт от старост е рядкост в природата и много животински видове, защо трябва хората да правят някакво изключение?

Учените са добри, но чак пък да създадат вирус  Mr. Green

Грешно си разбрала, че в природата смъртта следствие от старост е рядко срещано.
А след това твърдение в последното изречение, разбирам болшинството изповядващи твоята теория! Никакъв шанс!

# 487
.........................
Не се накланя, защото не е изместен центъра и на тежест, а и  самата сграда е една куха конструкция

.................................

Целия дебат не успях да изчета, понеже на няколко твои поста ми се прииска да задам този въпрос и сега усещам, че тук ще да му е мястото! Ще прощавате, ако връщам темата в изписана страница.  bouquet

Врязва се самолет /не знам с каква скорост е летял, но със сигурност това е важна част от идеята за НЕ/изместването на ЦТ/, взривява се резервоарът с гориво, който не е по оста на центъра на тежестта, а някъде в околността, може и в рамката на конструкцията. Получава се едно явление, наречено силно налягане, освен огъня и адските температури.  Тези две неща някак не ми дават нужното обяснение на така представената теория. Ти как можеш да обясниш, сблъсъкът нищожен ли е според теб? А налягането в небето ли отива?
Това което изчетох аз е следното.
Самолета се врязва. Сградата е с носеща конструкция по периметъра си (както и почти всички небостъргачи) и от едно вътрешно ядро (където са асансьорите и стълбищата). Т.е. външните му стени са изключително здрави. Самолетът е успял да повреди няколко от външните колони, но товара се разпределя и сградата продължава да си стои въпреки повредата.  При удара самолета са взривява. Вътре в сградата почват да горят 90 хил литра самолетно гориво.
Сега-не мога да схвана къде ще се образува това силно налягане при положение, че сградата е отворена, пробита...Хората обясняват, че когато гориво се възпламени с добавен чист кислород в определена пропорция  в затворено помещение, то продуктите на горенето с голяма сила напускат това помещение (получава се взрив)-това се случва в двигателите . Когато обаче имаш отворено помещение с гориво вътре и то гори на въздуха температурата, която се получава при горенето не е голяма. Тази температура не може да достигне 1500 градуса, за да разтопи метал . Металната конструкция не  се стапя, но се деформира от разликата в температурата (на едно място горещо, на друго студено) и губи от носещата си способност. Тази деформация води до скъсване на едни слаби връзки на носещите ферми, което води до срутване на подовата конструкция. Подовете падат, което повлича като домино всичко останало...

ПП: Сградата е конструирана като цилиндрична черупка с кораво ядро. Като здрав цилиндър.
Такива сгради са изчислени да издържат силата на вятъра, която е огромна над определена височина. Денят на сблъсъка не е бил ветровит и според това, което четох, силата на удара сама по себе си не е била достатъчна, за да наклони и измести оста на сградата. При взрива налягането е "отишло във въздуха" казано по човешки, а вътре в сградата е горял керосина и мебелировката все едно е огромна камина...

# 488
Грешно си разбрала, че в природата смъртта следствие от старост е рядко срещано.

Ти куче или котка имала ли си? От какво умряха?

Котка на 17 години виждала ли си в какво състояние е?

# 489
Това, че някой е учен не означава че създава само неща в полза на човечеството, що оръжия за масово унищожение са създали, та има и такива вируси или бактерии предполагам

# 490
Да, щото път хората в ремисия са направо в цветущо здраве и никога повече не пият хапчета  ooooh!
Красимира, хрупай си там еко био продукция и стискай палци да не ти се налага да разбираш тези неща от първа ръка
Кой ти говори за ремисия?    newsm78
Аз говоря за излекувани.
Разбрала съм ги не от първа, а от лична "ръка", майка ми почина от рак, та прекрасно знам как и с какво ги "лекуват".

Скрит текст:
Не мислех да ти влизам в тона, но ставаш нагла:ръфай си там пържолите и се моли да не те застига "нелечима" болест.

# 491
  • Бургас

Ти куче или котка имала ли си? От какво умряха?

Котка на 17 години виждала ли си в какво състояние е?

Едното ми куче умря от гана, малко след като беше ваксинирано за същото. А другото, без нито една ваксина и докторски намеси, почина от старост на точно 17 години, след като беше вече ослепяло напълно и с парализиран заден крак! Но умря не от слепотата си и не от парализата си, а в съня си! Не, не, моля те, не ме убеждавай, че да умреш от старост е лукс. Това е въпрос на избор - СЪЗНАТЕЛЕН!

# 492
Но умря не от слепотата си и не от парализата си, а в съня си! Не, не, моля те, не ме убеждавай, че да умреш от старост е лукс. Това е въпрос на избор - СЪЗНАТЕЛЕН!

Grinning За повечето бозайници е абсолютен лукс някой да ги храни, пои и лекува - повярвай ми.

Я ми кажи как си представяш живота на твоето старо куче ("ослепяло напълно и с парализиран заден крак") в природата?

Колко години щеше да живее и от старост в съня си ли щеше да умре или примерно от глад - щото не си го представям как гони зайците в това състояние?

# 493
  • София
Точно влизах да пиша, че някои хора не правят разлика между домашно куче/котка и диво животно, което живее и оцелява в природата.

Природата не е панелка от 64 кв.м.

jp,  Peace

# 494
  • Бургас
Но умря не от слепотата си и не от парализата си, а в съня си! Не, не, моля те, не ме убеждавай, че да умреш от старост е лукс. Това е въпрос на избор - СЪЗНАТЕЛЕН!

Grinning За повечето бозайници е абсолютен лукс някой да ги храни, пои и лекува - повярвай ми.

Я ми кажи как си представяш живота на твоето старо куче ("ослепяло напълно и с парализиран заден крак") в природата?

Колко години щеше да живее и от старост в съня си ли щеше да умре или примерно от глад - щото не си го представям как гони зайците в това състояние?

В дълбока заблуда си ако смяташ, че в природата съществуват само бозайниците. И да, може би нямаше да доживее до 17 години и да умре още при парализата, но пак ще умре защото е старо и не може да се грижи за себе си вече, а не защото някой системно го блъска с химия!

Общи условия

Активация на акаунт