ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 202
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Калина искаше рокля,  но ще ходи с дънки и маратонки. 
Те по програма са до 11.50ч.

# 451
  • София
И при нас беше оки, но добре, че първо в стаята /8,50 часа ни викаха / бяха първокласниците, после на двора /от 10 часа/ за официалното откирване, което е продължило до 13,30 и 2 3 и т.н. класове след това са влезли по стаите...Ние си тръгнахме към 11,30...То не бяха пожелания от бивши директори, учители, зам.министър, кметица... и т.н. Наистина хубаво, 60 години от създаването но дългичко....Мацката, която трябваше да донесе питката лекинко закъсня, та имаше и леко суматоха...но после нещата влязоха в релси...Утре си имаме нормални часове - 2 часа български, 1 математика и 1 рисуване...Не знам точно как ще протекат, защото има опознавателна разходка из училището, но почва се...
За подвързването - офф и аз мислех картон, но засега само с тънки подвързии и изчистени етикети...Замъкнах учебниците в нижарницата и там мерихме..Ако видя, че не са достатъчни, ще подвържа и аз с картон...
Жасмин - стискам и аз палци...тегава нощ ще е, ама пък като мине и ще забравите и двамата...

# 452
  • София
Да се разпиша при вас Hug
Борис отиде съвсем не подготвен, през цялото време беше леко отегчен, даже мога да кажа, че хич не беше впечатлен.
Мина добре, имаме г-ца с вид на 17 годишна.
Както се казва - а, дано!

# 453
  • София
Ние от днес сме си с пълна,целодневна програма.И стола работи,и занималнята.Всичко е точно.Ще имаме и още една родителска среща тази седмица.

# 454
  • София
Страхотни първолаци сте показали!! И дъжда ни се размина!

За подвързването и  аз бих предпочела с едноцветна хартия и после шарено етикетче, но класната предпочита да са с прозрачни. Според нея децата по-лесно се ориентират да намерят учебника по картинката на самия учебник, като им го покаже. Иначе ги напаснах горе-долу. На учебните тетрадките малко стърчи, но толкова..

Утре имат и физическо. Ще трябва и храна да си  носи. Не съм я мерила чантата, но сигурно е поне 6 кг.
Нашата програма явно ще я дават ден за ден в началото. Само за утре ни я казаха.

Ms.Gorgeous, с тази госпожица тъкмо таткото ще е по-активен по родителските срещи, пък ти ще си почиваш Wink (шегичка)

# 455
Добро утро  Simple Smile аз малко съм разочарована от откриването. Извикаха ни в 9:30 и до 10:50 децата трябваше да стоят на една линия прави  Confused всички се бяхме наблъскали на едно място. Не успях да видя кога влиза сина ми в стята  Sad Не го снимах с питката. Още съм на тръни за училището, в което го записах. Успокояваме това, че учителката е добра.  

Сега не разбрах на 17-ти ще ходят ли на училище?

# 456
  • София
Ms.Gorgeous, и нашата учителка е госпожица, много лъчезарна и усмихната. Обърна специално внимание на децата, които не познаваше - 2-3. С другите се знаят още от ПГ.
Антончо беше много доволен от престоя си в училище вчера. Храната му била харесала много  hahaha
Занимавали са се, рисували са, играли са. Днес си започват вече по програма и ще е цял ден.
За 17-ти ще бъдат в училище, но ще е малко по-празнично, ще им гостува театрална трупа и ще гледат представление.

Днес небето се излива  ooooh!
Приготвили сме дъждобранчето.

# 457
  • София
Мдаа определено ще им върви по вода))))Дано да спре тоя дъжд...
Вчера както нямаше търпение за днес да отиде отново на у-ще - днес ми сервира, че я било страх....но мисля, нормално...докато се опознаят и сприятелят ...За 17/09 нищо все още не са ни казали...

# 458
И при нас днес я имаше драмата - страх ме е.  Надявам се в училище да се оправят нещата.  Момиченцето от вчера изглежда мило и приятно,  дано си паснат.
Другите деца всички идват от детска градина и ще са по-стреснати предполагам.

# 459
А как стои въпроса със закуската?  Яде ли им се на вашите  деца толкова рано? Аз много държа да е хапнал нещо преди да тръгне,  защото после голямото междучасие е  чак   10.05 ч. Но тази сутрин голяма мъка с дъвченето, времето накъсява , но пак хапна нещо. Но днес ще го взема в 11 ч. , ама като почне занималнята.

# 460
При нас лека драма - не бива боб да хвърлях снощи...
Зачудих се дали днес ще си седнат на същите места и естествено, влизаме ние и на нейното място седи друго момиченце. Виждам я как й се пълнят очите и питам госпожата какво става - тя горката само успя да ми каже,че се налага да е така и ако иска девойката да седне при това момиченце. Да, ама не - те си се харесаха с вчерашното и се оказа мисия невъзможна. Огледахме за друг чин отпред - заети вече. Седна на втория с потънали гемии, а аз междувременно разбирам каква е историята - момиченцето,седнало на нейното място, е със слухов апарат. ОК.
Чакаме си нашето другарче и ето ги - идват с майка й. Питам малката дали иска да седи пак с моята и че ако е така, ще са на друг чин - тя с възторг се съгласява,а и майка й в добавка ми казва как на идване малката обяснявала ,че иска да седи с моето гардже, защото й е единствената приятелка.  Heart Eyes

И така - взеха двете доволни да си шепотят и гушкат и ми заяви, че няма да си идва за обяд - да й нося сандвич. Смелчага. Party

# 461
  • София
Добро утро  Simple Smile аз малко съм разочарована от откриването. Извикаха ни в 9:30 и до 10:50 децата трябваше да стоят на една линия прави  Confused всички се бяхме наблъскали на едно място. Не успях да видя кога влиза сина ми в стята  Sad Не го снимах с питката. Още съм на тръни за училището, в което го записах. Успокояваме това, че учителката е добра.  

Сега не разбрах на 17-ти ще ходят ли на училище?

Уф, малко ме успокои постта ти, че вчера след като четох суперлативитеи вънуващите откривания и сравних с нашето, почнах да изпитвам съмнения за решението си.

Тази сутрин бусчето закъсня 20 мин. Sad Но все се надявам от утре да се нормализира маршрута.

За утре казаха неучебен, но присъствен ден.

Боби ще закусва и обядва там, вчера платих за цялата седмица (четох менюто, но не помня нищо ooooh!), следобд имали пак закуска по някаква програма, т.е. безплатна. Мушнах едни солети в раницата за днес, за утре ще видим довечера.

Уф, притеснено ми е.

# 462
Ерих Кестнер към първолаците : http://pia-news.com/erih-kestner-negovoto-valnuvashho-slovo-za-p … viya-ucheben-den/  Heart Eyes

Вашите деца имат ли чадъри и какви? Детски, които не се сгъват или за големи?
Моята днес отказа да вземе моя чадър и не знам в какво състояние ще пристигне в училище.
Гумени ботуши също не съм купувала и се чудя дали да взема. Вие с какво ги пращате облечени и обути по тези дъждове?

Както се и очакваше бусчето ни закъсня с 20 минути сутринта и чакахме навън. Шофьорът беше толкова стресиран, търсил някакъв адрес много време. Не знам какво е спал предните дни и защо не ги отработил. Миналата година предният шофьор идваше на минутата.

Сутрин давам плод-банан или смляна круша, или 2 бисквити/курабии/сладкиш.

Ха, Кати, да не сме в едно и също бусче  Grinning Шегувам се, явно е нормално за първи ден.

Жасмин, мислим ви!

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 09:37 от Пролетен дъждец

# 463
  • sf
Ученикът е закаран. Естествено около училището е лудница- ядосах се рано-рано. Абе как аз мога да паркирам ,така че да не преча, а някои спират буквално на улицата и поне 2-3мин се туткат докато детето и придружителя слезе, а отзад опашка от коли, ей побеснявам значе  ooooh!
Тия раници с какво ги напълнихте толкова, неговата не тежи повече от кило и половина  Rolling Eyes
Ето една днешна снимка и спирам да ви облъчвам  Joy
Скрит текст:
Самата снимка отговаря на въпроса за чадъра и облеклото  Joy
Като чадъра  го върнах в колата, но аз го изпращам до антрето. А за дрехите- така ходи, даже и от яке няма нужда, те няма да излизат навън, аз ще го взимам наобяд.
Днес яде едно Барни в колата, а за там има сандвич и вода.

Иначе аз не го мисля толкова, ще се справи, къде да ходи.
Повече ме вълнува дали да си обуя плавници,че трябва да излизам до басейна, да дебна треньорката и още повече ме вълнува дали Лудогорец ще се изложат довечера  Joy
Майка -темерут, тва е  Mr. Green

# 464
  • Варна
Здравейте, девойки! Hug
Аз се поизгубих тия дни, но гледах да се раздам максимално на моето коте в този важен момент Heart Eyes. Искам да ви пожелая на всички много търпение и много, много поводи за гордост и радост от нашите пораснали дечица!  bouquet
При нас, накратко казано, мина много добре първия учебен ден. Марта си хареса учителката, седнаха с приятелката си от детския лагер заедно. Усмивки, радост, трепет! Учителката направи една игра - да си залепват имената на едно нарисувано дръвче - да се представят по този начин. Беше им интересно Simple Smile Това, което най-много ми хареса в учителката е, че май има уклон към математиката (подчерта, че това била царицата на науките Wink).
Днес чантата тежеше ужасно, въпреки, че имат 2 ч. БЕЛ, мат., музика и ЧК... Сложихме обяд, шише с вода и несесерите и стана страшно... Дори забравихме за тетрадките за занималня ooooh! Голямо вълнение беше, простено ни е Simple Smile)
Връщам се да ви чета!
Жасмин, кураж за операцията Hug

Общи условия

Активация на акаунт