ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 186
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
За ГТ за София може да се издаде карта за първокласници и без лична карта само с акт за раждане. Това ако е на 7 г. Ако не е навършило то си има карта за безплатно пътуване. Дава се гратисен период като на другите ученици , които зареждат със стария бележник. И вече при следващото зареждане през октомври се носи личната карта. Аз съм заредила на моя още от 08.09.2014 г. Направила съм го в бюрото на Халите (на водата), че установих че в другите  пунктове не са много в час с тази опция.

Това не го знаех и затова бързах за ЛК, че и моя се мушка под турникетите на метрото без билет и ми е притеснено.

# 496
  • sf
Донсита - пиши по-често, оправяш ми скапаното настроение   bouquet.
hahaha  После да не ревете от мен  Joy

Взех го, сега хапва и дава зор да си пише домашното, а аз само викам- после,после, има време  hahaha
Доволен е, но се оплака от момчето до него, много говорело и му пречело, ритнало му шишета с  вода  Crossing Arms Ще си говоря май с учителката тия дни  Rolling Eyes
Довечера ще премеря готовата раница,че ми е любопитно.
При нас има Читанка, сложих я с Буквара в папката четене.

# 497
  • ГОре на черешата...

Взех го, сега хапва и дава зор да си пише домашното, а аз само викам- после,после, има време  hahaha

Същата работа - голям зор с тези чертички - "Айде бе мамо, само един ден имаме за домашното..." - милият, кой знае колко голямо и страшно му се вижда пустото домашно hahaha...
Оправяли са се с батко си - замел го е до училище, после го е прибрал вкъщи и се е върнал за останалите часове, а малкият се заключил, преоблякъл, обядвал и ме чакаше.

# 498
  • Варна
И ние не получихме Читанка, само Буквар и упражнителна тетрадка номер 1 (имало и номер 2, но нея кога ще я вземем не знам)...
Тук още няма дъжд, но като ви чета се чудя с кой акъл я пуснах с къс ръкав и тъъъънка жилетчица Rolling Eyes
Свито ми е как минава деня при нея и не мога да се средоточа в работа Confused
Дъждче, с каква алергия сте, че съм пропуснала? Марта е с АД и непоносимост към някоя от съставките на купешкия "натурален сок ябълка". Не сме правили никакви тестове, но пък е опитвала 3 различни такива и трите пъти резултатът беше един и същ. ЛЛ не отрази АД в здравната карта, та се чудя дали да го споменавам...
Ех, Мариетка, Донси - какви младежи сте отгледали! Браво!

# 499
Значи явно без читанка на този етап. Така и предположих, че текстовете не са за нечетящи деца.

# 500
  • София
Здравейте на всички!

Чак сега открих темата и реших да се включа. И аз имам първолак, Mira_p - май бяхме в едно училище, ако не се лъжа от една предишна тема.

Като за първи ден - на занималня. Дали се е оправил с купоните за стола идея си нямам. Сложиш му сандвичи моркови на лентички, за всеки случай.  Точно днес имат и физическо, как ще се преоблича и облича, изобщо не ми е ясно. Скаран е с копчетата, а на униформата има цели 2. Ще пиша повече впечатления като се върне.

Дадоха ли ви списък с извънкласните дейности? Кога трябва да се записват? Мъжът ми ходи на последната родителска, все едно пратих някой глухоням. Само разбрал, че ще имат карате, футбол, шах и балет. Ама какво, как и кога, не е ясно.

Жасмин, радвам се, че всичко е минало успешно. На моят син се наложи да извадим всички сливици още на 2.9г. Толкова се бяха подули, че нощем не можеше да диша от тях. Именно д-р Кюлев от Токуда беше нашият лекар. Само той се съгласи да оперира толкова малко дете. Резултатът - никакви болести повече, никакви ангини, нищо. Изобщо не се притеснявай. Вземи му Данонино, ако обича, че носят супер гадни каши в болницата. Аз на моя му давах и течен шоколад с лъжичка. Ако обича крем нишесте, може и кисело мляко с бисквити, като се размекнат хубаво. Първия ден е много гадно, но след третия ден нещата са много, ама много по-добре с всеки изминал ден. НА 10тия вече все едно никога нищо не е било. Ние имахме усложнение след операцията - вдигна висока температура на 3тия ден и му включиха антибиотик. Дебни за температура.

Тази сгъваема чаша за вода само от интернет ли се поръчва? Много ми хареса, а утре има рисуване и няма да дойде навреме. Взех му подложка за чин от Джъмбо, дойде на руло. Вчера измерих чина - 60см и го срязах по размер. Но ще стърчи от раницата.

Как се казва групата във Фесбук?

Поздрави!  bouquet

# 501
Дайв, към млечни от крава. Ад го израстна, но като яде млечни се появяват екземи и болки в корема.
Ние правихме тестове за една камара алергени и е алергична към много неща-портокали, домати, яйца, прах и др. Но те не създават видими проблеми за разлика от млякото.

Сега времето се пооправи и не е толкова студено. В училище видях деца по къс ръкав. Вътре е топло.

# 502
  • Варна
Благодаря ти за успокоителните думи за облеклото  Hug
Чудесно е, че сте израстнали АД! Peace Ние май няма да имаме този късмет. Иначе сме открили, че екземи се появяват от стрес при нея. Като под "стрес" имам предвид всяка рязка промяна - на настроение, на климат, на режим ако щеш. Страшно е емоционална и веднага ѝ се отразява на кожата. Няма да е зле да минем през тестване за алергии обаче, че често се срещат при атопичните дечица.

# 503
  • София
Здравейте! Включвам се на бързо да поздравя малките ни първокласници. Да са здравички и много успехи им желая по пътя на знанието....
Аз съм още в шок! Със смесени чувствам съм от тържеството, учебниците, учителката и организацията в училището..
Днес ще е на занималня до 15.40-16 ч. подозирам, че нашата занималня е голяма боза, но да видим..
Подвързала съм само учебниците за днес. Много тежка чанта, но имат и спорт днес...ужас Sad
Уж стол нямаше да има днес и му сложих храна, но сутринта казаха, че има та и купон купих.. та не знам какво се е случило крайна сметка, дали се е оправил..
Жасмин бързо да се възстановявате!
Хубав ден на всички!

# 504
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз сложих читанката. госпожата каза, че не е трябвало - няма да четат сега.

на обяд се обадих на госпожата да питам как минава деня. докладва ми Simple Smile човекът гризе морков и чака да стане време за обяд. обича ориз и е казал на всички, че има специален ориз в чантата.

# 505
  • София
Ние имахме читанка в комплекта учебници от вчера. ПО БЕЛ са читанка, буквар, 3 упражнителни тетрадки и още една с широки и тесни редове. По математика учебни и отново 3 упражнителни тетрадки и 1 с големи квадратчета. Роден край учебни и тетрадка. Домашен бит, музика, изобразително изкуство учебници. Не разбрах вчера какви други помагала ще се купуват, само за английския разбрах.

Опитах се да му звънна в обедната почивка, но не вдигаше, накрая вдигна и каза, че ще ми звънне по-късно като излезели навън. Звучеше нормално, явно ще се чуем в 17 ч. като го посрещна на бусчето. Много ми е любопитно да разкаже първи впечатления.

# 506
Лелеееее 99 + .

Връщам се да чета. Вчера до 19ч подвързвах учебници и тетрадки и така ме болеше глава - не съм сядала изобщо на компютъра. Не знам майките с по- малки дечица как сте се справили с тази нелека задача. Аз давах да изрязва , да рисува и каквото се сетих , но не - искам да ти помагам и това си е.  Mr. Green Иначе със самозалепващите подвързии е страхотно.

# 507
Морена, разпределението на Миди не е кой знае какво, реално има само един "джоб" вътре и той не е цял. Капака, отстрани 2мрежи за вода и др. неща и отпред 2джоба с цип.
На Лего ми харесва много повече, но раницата и е голяма и няма как да ходи с нея.
Макар че днес като ги пуснаха от стаята и за 10те крачки тя я тътреше по земята и я влачеше. Simple Smile дори не беше си я закопчала.
Така че реално не я носи, но ще я оставя за другата година.

Учебниците ще погледна на кое издателство са. Днес им бяха дали още 2тетрадки от тези, които ние купувахме.

Читанка сега не им трябва, ще е към 2рия срок, сега се предполага че не могат да четат. Simple Smile

# 508
  • Някъде в облаците
Жасмин, бързо ще се възстанови, купувай 1 кг. сладолед и всичко ще е наред  Laughing Laughing Laughing Извадих трета сливица на Мира на 3 г. и 3 м. - дори и с лекото усложнение, което направи - напълно си заслужаваше преживяното и от детето и от мен. Забравихме боледуването всеки месец.  Hug
Читанката я имаме в комплекта (на БУЛВЕСТ са пълния комплект, и в ДГ 4 г. бяха с техни издания), но учителката ден за ден ни казва какво да сложим за другия. Всеки има и тефтерче, ще пише каквото и когато трябва.
Dive - с АД съм се борила активно 5 г., мога роман да напиша. Може би Мира е в края на израстването - ако така може да се каже. Ако мога да помогна с нещо (особено с профилактични мерки) - насреща съм. За тестването - направете първо IgE - след него алерголога ще прецени за тестовете. Мира до тях не стигна.
donsita - ей това ми липсва от ДГ - да си кажем пет неща като хората - добре, че си в темата  Laughing
Мирама - аз от Самсонайт-разпределението съм изключително доволна. Трите отделения за перфектни, на Мира модела външния джоб е с термоизолиращо фолио, в което днес поставихме сандвича и ябълката  Peace

# 509
  • София
За ГТ за София може да се издаде карта за първокласници и без лична карта само с акт за раждане. Това ако е на 7 г. Ако не е навършило то си има карта за безплатно пътуване. Дава се гратисен период като на другите ученици , които зареждат със стария бележник. И вече при следващото зареждане през октомври се носи личната карта. Аз съм заредила на моя още от 08.09.2014 г. Направила съм го в бюрото на Халите (на водата), че установих че в другите  пунктове не са много в час с тази опция.

Определено не са в час. Аз ги питах в писмо, какво да правя и те ми отговориха по телефона,  че няма проблем за всички ученици, освен за първолаците. И за това сега е с билети, защото има наръвшени 7г. То не че си личи и не че не мога да се правя на ударена, но не е там въпросът.

Иначе:
Мамо, в училище е супер. Има две междучасия по 20 минути, в които можем да ядем. И долу има магазин със страхотни неща за ядене, кексчета и други. А училището е като лабиринт.

Прибираме се и в чантата прибран лист с указания, какво трябва да се носи за часовете. Викам мерси, съвсем навреме. А и днес щяха да учат, но не са писали, чели, дори отворили учебник, значи днес можехме и да не носим учебници. Все едно, важното е, че мамо в училище е супер.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 15:49 от mmm_

Общи условия

Активация на акаунт