ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 205
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Скин, не се извинявай! Тук сме все пак да си помагаме взаимно, да изпуснем пАрата, когато се сблъскваме с подобни ситуации, да сме си полезни с информация и подкрепа.
Пиши утре като говорите с учителката.

catty m, и на нас ни подариха Наръчника на Асоциация "Родители" и даже го прочетох. Никак не е лошо  Peace За дислекцията ме заинтересува; и аз не знам нищо за нея  Embarassed Confused

# 556
marini разсмя ме.  Laughing И нашия батко орева света преди 4 години за мантуто.Двамата с баща му го държахме за да му го направят. Twisted Evil

skin  ще чакаме да споделиш какво е казала госпожата. Надявам се да изясните ситуацията.

Нашите основни учебници са на Булвест, нещо не ме радве това. Само два са на различно издателство. Tired

# 557
Ние сутринта оставихме Ади, строиха се в двора и влезнаха. В голямото междучасие наминахме до училището (да оставим л. карта официално, щото исках да видя какво е положението дефакто  Blush). Първи клас са в отделен двор тази година да свикнат и да не се шашкат. Детенце каза, че сме забравили единия учебник. (В последствие се оказа, че те сами си вадят учебниците и тетрадките и той не е изкарал всичко). Като го забирахме каза, че е доволен. Обядвали са в стола. В занималнята не са писали - рисували и играли само. Имаха домашна по математика, но не я писал там щото му го нямало учебника (мислих си аз, че трябваше госпожата да погледне и тя, ама явно не), та в къщи си написахме домашните и обяснихме че се вади всичко от съответния цвят/предмет.
Пита ме няколко пъти преди да легне кога идват почивните дни и може ли да не си пише домашните. Хем му е интересно, хем само за игри мисли. Ще го видим как ще е нататък, дано му стане интересно и разбере, че в училище не е като в градината (поне в нашата не ги занимаваха особено и беше игри и веселби с децата само).
Явно и емоциите му идват в повече. Заспа в колата на път за в къщи  Joy, а той по принцип от доста време не спи на обед. Та така при нас.
Рекламни материали имаме и ние. Те са тетрадките за писане на малкия (споменавах по напред в темата, че иска да прави всичко като брат си  Laughing).

# 558
И ние си имаме 1 програма на Софийска вода  Laughing Ползваме си я.
Нямам против рекламните материали като цяло.
(стига да не са натрапени, разбира се!)

За утре... Ще се затрудня - повече ще подхожда като че ли да напиша какво съм казала аз Mr. Green Защото не си представям г-жата да каже нещо повече от "добре" и да ни информира къде са ни тетрадките.  tooth

bouquet

# 559
vela, и ние бяхме така днес, а сестра му стои пред него и го гали...Ужас! След 3 мин. в колата вече беше забравил, че е бил на лекар, но е такъв страхливчо мамин! Да са здрави пък дано като гледа от другите и придобива повече смелост. Дребната е в пъти по-безстрашна и по-безразсъдна, съответно (вече има шевове, лепени тъкани, белези купища), та се чудя дали неговата т.нар. от мъжете в родата предпазливост ( Wink) не е за предпочитане!
Skin, а дали децата няма да пишат в занималнята на собствените си тетрадки или вашето не ходи на такава?

# 560
  • София
И нашите учебници са на Булвест повечето. Не го разбирам аз това с толкова много различни издателства и учебници. По мое време (да се изкажа като някоя баба Crazy) в цялата държава май по едни учебници си учехме. Сега една камара. Даже за ПГ. В 4 група купихме Моливко, щото госпожите го считали за по-добър от безплатните пътечки.

Марини, и наш Борис е същия. Юни беше драма за манту-то и след това за ваксината да му я сложат. Много драматичен. Да не говорим като по-малък като му вземаха кръв от вената за изследванията за операциите, сигурно чак на НДК за чули крясъците му, които бързо утихнаха като му даодха близалка  Twisted Evil

# 561
  • Sofia
Ето книжката, която е спомената в рекламната програма - поучителна, да се пести водата:

Клик и който превари.  Laughing  Един екземляр се намира в продажба в нета.

Иначе ми хрумва да я снимам.

За учебниците... както за образованието... да не подхващам моята болна тема...

# 562
marini, да, пишат на собствени.  Peace

# 563
  • София
Skin, върна ме към лоши разправии в градината. Сагата е тук. Практиката се разраства. Гласността плаши учителите и директорите. Жалбите нямат ефект. Мнение на "любимката" ми Кастрева от Инспектората (да му се не види - днес втори път я благославям  #Cussing out ) относно рекламата сред децата  Mr. Green Та очаквай да ти кажат, че ти пестят парите  ooooh!
И още една тема по въпроса...
Сега се сетих, че миналата година изрично предупредих класната да внимава какво допускат, че ставам зла  Twisted Evil

# 564
Марини, Вела, успокоихте ме, че не само моята е бъзлива. И тя днес бая рев е изревала за пробата манту, даже добре "насолила" с приказки лекарката и сестрата, дето се осмеляват да я бодат. Добре, че не съм била там да умра от срам.
Аз да подпитам, майките с деца в 32 СОУ, утре нормален учебен ден ли е или ще има някакъв празник за деня на София, да не мъкнем учебници, че днес мъж ми я води и взима и не е разбрал, т.е. забравил да пита.
Нашите учебници са смесени, има и на Булвест, и на Просвета.
Скин, да не са оставили подвързаните в шкафче в училище и после да не е имал/ да не е знаел откъде да ги вземе за занималня?

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 22:47 от Mira_p

# 565
  • София

Ако ще ходим утре, ще занесем кутията за принадлежности  (която днес забравихме   ), папката, някои учебници и торбичката с екипа. И ще поолекнем.  Crazy

Морена, а кутията за пособия от къде е? Побира ли блок за рисуване?

# 566
  • Sofia
Ивон, от ученическата брошура на Кауфланд беше.  22/31см е, мисля че не става за блок.
Нашите са със скицник и той, както и повечето учебниците ще са в папка (кутия) с ластик. От този вид - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/Ars-Una-Ho … stik-90856402.png

# 567
  • В светлината на слънцето
Върнах се от работа и надлежно разпитах първокласника как е било. Супер щастлив и доволен е от училището. Било по-хубаво от детската градина, защото им давали по-често междучасие. И имали едно голямо. hahaha Пак седнал до новия си най-добър приятел, много щастлив от факта. И най-важното - получил първото отлично в тетрадката - по математика естествено. Вдигал много ръка, старал се и по писане (брех!), чел (2 пъти брех!). Изобщо - доволен до ушите. Класната ги развела в голямото междучасие из първия етаж, водила ги вкупом по тоалетната, показала къде е лавката. Утре ще ги разведе из останалите части на училището, в кабинета на директорката. Рекламни тетрадки не са получили засега. На РС получихме само Наръчника на асоциация Родители - много е добър.  Peace Учебниците ни са на Булвест. Читанката и тетрадки N2 са в класната, ще ги даде, когато му дойде времето. Домашни нямат засега. Всички се разбирали добре, нямало е бутане, караници, сбиване. А са момчешки клас - 26 деца, от които само 8 или 9 момиченца. Класната потвърди, че са били много примерни и послушни, като звъннах да я питам за утрешния ден как ще е. Нашите утре ще учат, по-скоро ще рисуват. Минала днес сестрата да ги попрегледа и казала да му изрежем ноктите. Shocked А те са изрязани, по-дълбоко от това не е хубаво. Или той нещо не е разбрал. Общо взето това са първите впечатления и ме радва, че са хубави. Дано така е и занапред. Grinning

# 568
  • Sofia
Аз да напомня, ако някой не е забелязал/разбрал, въпросният наръчник го има в 1ви пост.   Simple Smile
Пък от мен лека нощ, че утре в 6.40ч.  ooooh!

# 569
  • София (Възраждане)
Ама преиздаден ли е с лика на новата министърка?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт