"Оксфорд" обувки

• 7 486
  • 30
  •   1
Отговори
Здравейте !
Какво мислите за дамски обувки с мъжки привкус тип "Оксфорд" ?
Носели ли сте такива ? Ако не, бихте си ли си купили?
http://fashionsy.com/oxford-shoes-style/ ето линк към сайт Simple Smile

И друг въпрос - какви отзиви имате за обувки с подметка от гьон ?

# 1
Харесват ми, не съм имала такива, но мисля тази есен да поправя грешката си! Преди изобщо не ги харесвах, сега ми навяват една много приятна асоциация за безгрижие.

# 2
Много харесвам този модел обувки. Имам няколко чифта   smile3521 А колкото до подметките от гьон , мисля че той се разпадаше от вода. newsm78

# 3
А,не се шегувайте-естествения гьон не е водоразтворим. Peace

# 4
И аз досега не съм си купувала, но мисля, че тази есен им идва ред Simple Smile Някой да е мяркал хубави Оксфорд-ки из София? Не съм търсила още, някакъв конкретен магазин ако знаете, ще е супер

# 5
Ако трябва да бъда честна, си взех от Продавалник точно такива Оксфорд обувки за 20.00 лв. Simple Smile Нови, естествена кожа вътре и вън, подметка естествен гьон ( пише).  Кафяви, марка "The last conspiracy".  Много ми харесаха визуално, нали съм ценител и естет, а и не съм носила такива,но все ми струват мъжки. Взех ги, за да не ми ги грабнат под носа на тази цена. Чукнах в нета - ми че то в сайта са им космически цените http://thelastconspiracy.com/ , а и май предвиждам, че тази есен ще са актуални.
Та май съм ударила джакпота -си казах, и пуснах тема тук, за да добия представа за подметка от гьон, все пак, че в нета не намирам отзиви.

# 6
  • Варна
 Харесвам ги,нося ги с удоволствие и са ми много удобни за бързоходки!
За подметка от гьон съм чувала,че не е хубаво да се мокри и че се носят на обущар да им залепят нещо като гумени стелки отдолу на подметката.Само че аз нямам личен опит,затова не споря.Знам го от приятелка,която работи от години в магазин за обувки.

# 7
Относно модела на обувките ми много са яки и  при нас няколко сезона са на мода.А относно подметката ,мъж ми само такива обувки си купува , че били много здрави Simple Smile

# 8
И аз се каня от известно време да си купя, защото ми харесват. Проблема е, че не знам дали имам достатъчно подходящи дрехи за тях.

# 9
Имам обувки с подметка гьон и за дължително ги давам на обущар, за да ми залепи много тънки гумени стелки отдолу. Имала съм ботуши от гьон, които носих без гумена стелка повече от 2 години и не са се разпаднали от дъжда, но на дъжд и сняг много се пързалят, за това предпочитам да им сложа.
Между другото обувките с многобройни миниатюрни дупчици не са оксфордки. Това са така наречените brogue. Декоративната декорация се нарича "broguing", от там и обувките са brogue.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 23:41 от kikamora

# 10
Имам обувки с подметка гьон и за дължително ги давам на обущар, за да ми залепи много тънки гумени стелки отдолу. Имала съм ботуши от гьон, които носих без гумена стелка повече от 2 години и не са се разпаднали от дъжда, но на дъжд и сняг много се пързалят, за това предпочитам да им сложа.
Между другото обувките с многобройни миниатюрни дупчици не са оксфордки. Това са така наречените brogue. Декоративната декорация се нарича "broguing", от там и обувките са brogue.

Kikamora, благодаря за уточнението. Наистина е така, поразрових се, до сега мислех, че са Оксфорд..
Искаш да кажеш, че  тези стелки се залепят единствено, за да предотвратят пързалянето, така ли ?

# 11
  • София
Хайде и аз към феновете на този тип обувки.
Аз имам 2 чифта - с ток и без. Много си ги харесвам, много са удобни и могат да се носят както и по-спортно, така и на по-елегантно.
Моите взех от магзин Стил 99, български са, естествена кожа, по спомен струваха по 69лв.
Ето и снимки на ниските:
http://prikachi.com/images/87/7601087M.jpg
http://prikachi.com/images/88/7601088T.jpg
А ето и тези с токчето:
http://www.stil99.com/Ежедневни-Обувки-черен-ест-кожа-M8244.bg.html

# 12
И аз имам 3-4 чифта и ги нося с голямо удоволствие, много ги харесвам. Имам без токче и с ниско токче, кожени и велурени.

# 13

Kikamora, благодаря за уточнението. Наистина е така, поразрових се, до сега мислех, че са Оксфорд..
Искаш да кажеш, че  тези стелки се залепят единствено, за да предотвратят пързалянето, така ли ?
Не само предотвратяват пързалянето, но също така изолират от студа и се изтъркват по трудно. Като цяло купувам скъпи обувки, така че предпочитам да им сложа гумена стелка, че да мога да им се радвам по дълго време Simple Smile

# 14
  • Варна
 Не бих си купила обувки с подметка от гьон,ако ще и да са евтини Mr. Green
Предпочитам каучукова подметка.

Общи условия

Активация на акаунт