Автоимунен тиреоидит на Хашимото (35)

• 83 247
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
И аз имам лимом. Знам от доктора си, че има връзка със заболяванията на щитовидната жлеза. Липоми, фиброаденоми, кистозни образувания.

vesyy, типични симптоми за хипофункция на жлезата. Niss ти е дала препоръки.
Ако планираш бременност е хубаво преди това да си започнала лечение и ТСХ да е в по-ниски стойности, но ако не планираш бременност, в зависимост от ехографията (ако е добра) може и да не се наложи прием на лекарства на този етап. Не е задължително, но ако симптомите са силно изразени, аз на твое място бих започнала терапия, паралелно с промяна начина на хранене и доколкото е възможно начина на живот. Повече движение, повече разходки, малко умражнения, гимнастика, йога, медитация, и повече приятни срещи и емоции (ако мога да го нарека така). Един вид, колкото се може по-далеч от стреса в ежедневието, или поне на всяка стресова ситуация да противопоставяш с някаква приятна емоция.

white duck, не съм доктор, но мнението ми е, че е рано за изследване на ТСХ, а и не се знае след един аборт накъде може да тръгне ТСХ (надолу или нагоре). Възможно е да не помръдне като стойност, възможни са и другите два варианта, затова според мен е по-добре да се изчака с изследването и да си покаже, има ли нужда от хормон, или тиреостатик, или изобщо няма нужда от лекарства. Пак казвам, не съм доктор, просто споделям мнение.
Ако имаш възможност свържи се с ендокринолог по телефон и му кажи какво се е случило. Той ще ти даде най-добра насока.
Друга опция е да пуснеш ТСХ, ако е ок резултата да изчакаш месец, пак да пуснеш и вече да отидеш на контролен преглед, а ако не е добър резултата да се консултираш с ендокринолога сега и той да прецени дали да се промени терапията или да се изчака.

# 271
Аз си пия еутирокса, ще се опитам по телефона да се свържа с лекарката или ще я търся на място.

# 272
  • София
Момичета въпросче и от мен: С диагноза Хашимото съм, пия Еутирокс, варираща е била дозата, но от 1 година е 37,5. Месец Май бях бременна и веднага след + тест ТСХ беше 2,83, при което ми вдигнаха дозата на до 87,5. За съжаление на 20 Юни изгубих бебето и на следващия ден пуснах ТСХ, за да видя какво е било нивото- 0,963- един вид перфектно и пак почнах да пия 37,5 еутирокс. Следващата контрола на ТСХ е на 08,08,2014- 1,41 и една конторла днес- 2,08. Чудя се дали прогресивно ще расте, дали да ходя при Начев за корекция на дозата, че живот и здраве до месец- два пак мислим да си правим бебе ? Какво ще кажете как ви се струва това движение на ТСХ ?
Реших да пусна и още един въпрос относно ТАТ и МАТ, при мен са завишени, като на 21.06.2014 са биие ТАТ- 189, МАТ 600. Във връзка с бебеправенето един имунолог ми препоръча в месеца в който ще пробваме ( най- вероятно инсеминация) да пия Дехидрокортизон по схема, за да се притъпят ТАТ и МАТ. Вие чували ли сте подобно нещо, защото например Начев май не контрира антителата ? Някоя успяла мама дали е правила тази терапия с дехидрокортизона ?

# 273
 nevena и white duck след аборт , както и след раждане заболяването обикн. се активира около 3мес. Така, че има време за промени. Следете си ТСХ.
nevena не си написала реф. ст-ти на АТ, но и те е нормално да се вдигнат. Аз съм приемала кортикостероиден п-т на таблетки преди забременяване, но не ми помогна. Последва втори аборт. Със следващата брем. /успешна/ терапията вече беше друга.

# 274
Мама Ирина, при теб установиха ли някаква връзка между антителата и аборта. При мен не назначиха терапия, ТАТ ми беше към 420. ТСХ 1.77 и ме оставиха на Еутирокс  25 през ден 1, през ден 1 1/2 както си бях преди това. Днес се чух с ендокриноложката и ми каза след месец да пускам ТСХ и да ходя да ме види.

# 275
Сега ви прочетох и погледнах в Гугъл какво е това липом, ми то и аз имам, на челото hahaha Само дето не знаех как се казва и си мислех, че е някаква кост, защото ми се вижда твърдичко  Rolling Eyes Имам го много отдавна, години преди да се разболея. Мислела съм да ходя при хирург да го махне, обаче като зная колко нерви минават през лицето и ме е страх.

# 276
  • София
Здравейте Хашимотки, днес във Фейсбука имаше реклама за Шуслеровите соли и щитовидната жлеза прилагам линка.
https://www.facebook.com/events/868563879834526/?ref_dashboard_filter=upcoming

# 277
Жалко, че е в София Sad Ако някоя от вас отиде може да нахвърли поне пропоръките.

# 278
 Hug
Жалко, че е в София Sad Ако някоя от вас отиде може да нахвърли поне пропоръките.

# 279
  • София
Hug
Същата лекция, ще я има в Пловдив на 5-ти.

# 280
  • София
Аз пих Медрол, кортикостероид, след + тест до към 16 г. с- родих двете си деца.

# 281
Здравейте, някой да се лекува с хомеопатия или билки? Peace

# 282
  • София
Здравейте, някой да се лекува с хомеопатия или билки? Peace

Здравей, аз ползвам хомеопатия, билки рядко. Какво по - точно те интересува?

# 283
Здравейте, от известно време съм доста чувствителна към всичко и често плача.Вие били ли сте така и как го преодоляхте?Пишете моля.

# 284
Здравейте, от известно време съм доста чувствителна към всичко и често плача.Вие били ли сте така и как го преодоляхте?Пишете моля.
Да не си в хипер?

Общи условия

Активация на акаунт