Автоимунен тиреоидит на Хашимото (35)

• 81 324
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Хормони на щитовидната пускала ли си за изследване? Кръвна захар, инсулин?
Миналата седмица пуснах за първи път ТАТ и МАТ и контрола на ТСХ , от септември имам пуснати ТСХ, ФТ4, кръвна захар , а преди години ми бяха правили и натоварване с глюкоза

# 691
  • в огледалото на живота
Мереленда,селен таблетки е в самостоятелно форма.Само цинк+биотин са комбинирани.
На Абофарма са.
Обаче сега като погледнах  на Валмарк видях,че тези помощни вещества липсват в тях/соевите/
Явно ще ги сменям след консултацията.
Благодаря ти  Hug

Да попитам какво масло използвате за готвене?Зехтинът определено има друг вкус при термична обработка/говоря за ястия при печене и варене/
И хималайската сол удачна ли е?

# 692
Аз ползвам само хималайска сол и готвя с краве масло.
Кокосово масло е подходящо за готвене и пържене, но е много скъпо.

# 693
Dev, на Now foods са много добри продуктите, аз съм взимала това:
http://nowfoods.bg/p/Selenium

Започнах да избягвам олиото а маргарина тотално съм го зачеркнала. Стремя се да използвам за готвене основно масло и мас, а за салатите - зехтин. Пробвала съм и с кокосово масло, но ми е странен кокосовият вкус който имаше храната, пък си и е много скъп, та не ми се видя подходящо.

# 694
  • в огледалото на живота
Благодаря ви момичета сърдечни  Hug
Лемиbouquet

# 695
  • Sofia
аз спрях да приемам селен на таблетки,хапвам на ден по 2-3 ядки бразилски орех,но дали е достатъчно,не знам...

ползвам само хималайска сол,но и тя съдържала йод/според ендо-то/...за всичко друго ползвам зехтин,с него и готвя...масло по-рядко,правя от него гхи/много по-вкусно е/, мас и др.животински мазнини не ползвам

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 10:02 от Doli

# 696
Готвя с зехтин и толкова съм свикнала че не намирам разлика. Не пържа в него обаче. Сега си правих Гхи от безсолно масло и него ще ползвам за запържване защото издържа на високи температури. Селена в бразилските ядки варира много и не е възможно да разберете колко приемате. Търсете селен под формата на Л селенометион с него са правени клинични проучвания че намаля антителата. Дозата е 200 мкг, 100 е недостатъчно.
И аз ползвам само хималайска сол, йода в нея е много малко и освен това си е органичен.

# 697
Колко броя бразилски ореха са достатъчни на ден

# 698
  • София
Днес си пуснах едно ТСХ - 2.90 (75гр. л-тироксин),
а преди месец и половина беше 2.53 (50гр. л-тироксин),
дали трябва да се увеличи дозата ?

П.П. Поправих се.  Embarassed

# 699
  • Sofia
какви са тези стойности Shocked

# 700
Здравейте!

Doli, какво е:"правя от него гхи/много по-вкусно е/"  newsm78
Аз заради моето новооткрито преддиабетно състояние и диетата, ми препоръчаха да изключа и глутена от менюто си. Кой спазваше такъв безглутенов режим? Да ми даде малко насоки?

Merelenda, понеже с теб доста си писахме, и ми помогна да си изясня някой неща, сега пак почвам от нулата. Защото се срещнах с една лекарка, с която да обсъдя храненето и тя каза, че лимеца (лимецовото брашно) не е подходящо, тъй като имало глутен. А аз тъкмо намерих едни соленки от лимец и им се зарадвах, защото ми станаха вкусни  Whistling

# 701
момичета имам нужда от съвет. От февруари съм диагностицирана с Хашимото но не почнах да пия хормони а разни добавки хранителни режими вкл. безглутенов и т.н. От 7 дена  (редактирам се всъщност са 5 дни)почнах да пия 12,5 мкг понеже не се чувствах добре и реших че сигурно са ми зле резултатите и едва днес отидох да си пусна изследвания. Публикувам как са ми се движили до сега резултатите моля за мнение да пия ли хормона понеже мислим за бебе но още не сме почнали
февруари
ТСХ 5,34  (0.27-4.2)
FT4 10.6 (9.30-17)
FT3 2.7  (2 -4.40)
TAT 669  (0-115) не е в норма
MAT >600 (0-34) не ги хваща лабораторията
август
TCX  3.51 (0.34 -5.5)
декември при 5 дни пиене на 12,5 еутирокс
TCX 2.44 (0.34-5.5)
TAT 3.3 (0-4) вече е в норма
MAT >1000 (0-9) не ги хваща лабораторията

моля ви за мнение как да продължа вчера се чувствах много нервна и се чудех дали не е от хормона

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 07:12 от Niss

# 702
  • В сърцето на любимия човек
Niss - най-добре се консултирай с ендокринолога си. Аз при много по-ниски стойности на ТСХ си пия хормона, за да поддържам ТСХ под 2, тъй като искаме дете. Сегашната ти стойност е относително добра, но имай предвид, че най-вероятно е повлияна от хормона - макар и минимална доза и само за седмица. Лятото бях на доза 37.5 и ТСХ ми се беше покачило на 3.7. Начев ми вдигна дозата на 50 и ми каза, че след 2 седмици ще е паднало до 2-2.5. След 45 дни резултата беше 1.66, т.е. за 45 дни резултата беше спаднал с 2 единици, предполагам, че за 2 седмици с корекция на дозата от точно 12.5 е имало около единица надолу.

# 703
Мерси пънче-мънче не съм попаднала на свестен ендокринолог а вчера бях толкова нервна че по едно време сама си говорех от яд за една случка. Може би ще продължа с тази доза и ще се изследвам след месец и тогава ще отида при някой. Виждам че имат резултат всичките ми усилия и някак не ми се ще да ида и веднага да ме наблъскат с хормони

# 704
  • Sofia
Здравейте!

Doli, какво е:"правя от него гхи/много по-вкусно е/"  newsm78

http://www.edna.bg/vkusno/tehniki/kak-da-si-prigotvim-indijsko-maslo-ghi-4633759

Общи условия

Активация на акаунт