Автоимунен тиреоидит на Хашимото (35)

• 81 343
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Нямам идея. Само на лекарствата и добавките обръщам внимание, но на природните средства, които подсилват по някакъв начин имунната система - не. В смисъл, тях си ги приемам без да се съобразявам, докато при лекарства и добавки чета и преценявам.

# 676
  • София
Аха ясно, ами то май е най -добре като теб, а не както аз го правя да се вглъбявам и да се чудя какво е полезно и какво не.  Peace

# 677
Аха ясно, ами то май е най -добре като теб, а не както аз го правя да се вглъбявам и да се чудя какво е полезно и какво не.  Peace
Реално, почти всяка билка подсилва имунната система. Ето, пия чай от лофант, салвия, шипки, и реално всички са имуностимулиращи, но лично аз на билките, с които си правя чай, не обръщам чак толкова голямо значение, защото си правя чай, а не пия тинктури, отвари, настойки с цел лечение и да ги правя в определени лечебни дози.
Така е и с някои суперплодове, зеленчуци и суперхрани, които имат 10 000 лечебни свойства и се водят имуностимулиращи. Щом е природно готова храна - ям и не се замислям. Под формата на хапче ли е, добавка ли, лекарство ли - чета и преценявам.

# 678
  • София
Чувала съм, че мурсалският чай не се препоръчва при автоимунни заболявания.

# 679
купих си и някакъв екстракт от мурсалски чай/днес ми го доставиха/,но още нямам мнение за него,пие се на ден по 10-15мг. http://apteka.framar.bg/30033825/%D0%BC%D1%83%D1%80%D1%81%D0%B0% … 200-%D0%BC%D0%BB-
А на мен ми направи впечатление това в описанието:

Цитат
Полезен при проблеми с ендокринната система;

# 680
  • София
В крайна сметка, ще пия известно време и ще видим  :party
Обещавам да докладвам за резултата.

# 681
Много противоречива информация в интернет.
Питай при момичетата в темата за алтернативно лечение на Хашимото.

# 682
В четвъртък след 15:00 часа преглежда и в  СБАЛАГРМ •София•

а някой знаели къде ще преглежда Начев в петък

# 683
Бях при Начев днес. Казвам му аз, че съм с ТСХ 14,5 и той вика нормално #Crazy. Реших, че не съм разбрала какво ми казва. В крайна сметка от 50 качвам на 75 и пак контрола след 45 дни. Поне съм спокойна, че той е спокоен Simple Smile А да,  и все през 45 дни да проверяваме до 1 година след раждането.

# 684
Бях при Начев днес. Казвам му аз, че съм с ТСХ 14,5 и той вика нормално #Crazy. Реших, че не съм разбрала какво ми казва. В крайна сметка от 50 качвам на 75 и пак контрола след 45 дни. Поне съм спокойна, че той е спокоен Simple Smile А да,  и все през 45 дни да проверяваме до 1 година след раждането.

Извинявай, ти бременна ли си?

# 685
Не, 3 месеца след раждане съм. Трябва да си оправя подписа.

# 686
Здравейте    bouquet 

Надявам се да приемате нови в групичката  Blush  Днес бях при доктор Райков - Варна, след 5 години неуспешно лечение, и след като от бг мама момичетата ме насочиха да си пусна ТАТ и МАТ , днес доктора ми каза, че имам Хашимото. От една години правим опити за бебе и се надявам, че след новото лечение нещата ще се получат  Blush   Връщам се да чета назад и да видя най-вече храната . Доктора ме насочи към гастроложка  за изготвяне на режим за хранене  Rolling Eyes 

# 687
Хормони на щитовидната пускала ли си за изследване? Кръвна захар, инсулин?

# 688
  • в огледалото на живота
Момичета,сега се зачетох в листовката на таблетките  селен и цинк+биотин.Пише ,че има съдържание на соево масло,соев лецитин и т.н все неща които са недопустими за прием при хипофункция.
Обаче пък доколкото съм запозната с проблематиката точно селен дават като подпомагаща терапия.
Объркана съм........ newsm78
Аз си ги пиех преди да разбера за моето заболяване предимно за метаболизма и като комбинирана добавка за коса,нокти и т.н
Ендокриноложката обаче каза изобщо да ги спра.
Какво е вашето мнение?

# 689
Освен да си купиш добавките индивидуално, а не в комплекс, ако държиш да ги пиеш.
Примерно, като достъпна цена има Селен на Валмарк. Също и Цинк.
Само предлагам, без да имам опит с тези добавки. Срещала съм в темата положителни мнения за Селен на Валмарк.

Общи условия

Активация на акаунт