СЕДМИ КЛАС

• 42 264
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Мен ме вълнува има ли родители на деца който ще кандидатстват в профисионални гимназии.Бих се радвала да обменим идеи и мнения.

# 556
Здравейте, от днес и ние вече сме тинейджъри -  двама на 13г. 

Да са ти живи и здрави!  newsm59

# 557
  • Пловдив
Професионалните гимназии или паралелки сигурно са в плановете на доста от нас, макар и не на първо място. При моята точно такава паралелка е първо желание.
Обаче зависи дали става въпрос за момче или момиче, както и за какъв тип професионална гимназия.
Но така или иначе изпитите са едни и същи, само балът се формира по различен начин.

vladi75, живи и здрави да са младежите.

# 558
Става въпрос за момче, което ама хич не е наясто какво иска да прави с какво иска да се занимава и трябва ние с баща му да го насочим.

# 559
  • Пловдив
Става въпрос за момче, което ама хич не е наясто какво иска да прави с какво иска да се занимава и трябва ние с баща му да го насочим.

Не виждам откъде си. По принцип на страниците на РИО можеш да видиш какви училища има и специалностите в тях. После да обсъдите с младежа кое за него би представлявало интерес и кое не. Представи си, че той иска да се занимава с автомобили, а пък вие да го насочите към търговска гимназия, тогава?
Всяка година излизат и справочници с училищата, специалностите и образуването на баловете. А пък от излизането на резултатите от изпитите и подаването на заявленията има десетина дена, през които да се вземе окончателно решение за подреждането на желанията.

# 560
Абе ще се ориентира има още време..............................ама ще ни скъса преди това нервите  Laughing

# 561
vladi75, честито на рождениците, много здраве и успехи им пожелавам  nbirthday
Нашите входни нива минаха, остана само по БЕЛ.
Върнати са само две - по География и по Математика, и на двете има петици. За Географията му е все тази, изобщо не я обича и разбира, но за Математиката го е яд, защото е допуснал глупави грешки от бързане и невнимание. Дано му е урок и да внимава повече!
При нас се очертава сериозен проблем по БЕЛ, учителката им изобщо не успява да наложи някаква дисциплина в часовете, вадели се телефони, слушала се музика, говорело се  ooooh! Тя явно се е отказала да полага каквито и да е било усилия в посока усмиряването им, предавала си урока, който чул - чул, на въпроси от страна на ученици отговаряла "Ами, да сте чули и разбрали!" . На родителската среща имахме доста разгорещени дебати по този въпрос, но до решение така и не се стигна.

# 562
От днес започна Бел в ОДК , отидох с нея , за да се запозная  с учителката. Много добро първо впечатление.До края на декември трябвало да вземат целия материал, после наблягали на тестове. Днес са били 6 момичета всички от тяхното училище.Тя  е доволна , казва че всички момичета били горе - долу на едно и също ниво , никой не  дърпа групата назад.От неделя започва БЕЛ и в Академия 21 век .

# 563
  • София
От днес започна Бел в ОДК , отидох с нея , за да се запозная  с учителката. Много добро първо впечатление.До края на декември трябвало да вземат целия материал, после наблягали на тестове. Днес са били 6 момичета всички от тяхното училище.Тя  е доволна , казва че всички момичета били горе - долу на едно и също ниво , никой не  дърпа групата назад.От неделя започва БЕЛ и в Академия 21 век .

Ще учи БЕЛ на две места?  Shocked

# 564
  • Пловдив
diamondlady, разминали сме се. И аз бях там, че девойката не знаеше къде се намира. Лошото е, че когато са в другата смяна децата ще са значително повече. Иначе вариант от 6 деца от нашето училище с  горе-долу еднакво ниво ме устройва напълно. Моята каза, че са били 5, може пък да е забравила да преброи себе си.  Grinning

# 565
Ние започнахме курсове по БЕЛ и МАТ в школа Междучасие.Имах колежка на която синът и ги посещаваше миналата година и беше много доволна от приподавателите . Мисля че засега му харесва пък ще видим занапред.

# 566
Аз не разбрах  и понеделник, и сряда  или единия от двата дни.Ако започне и математиката във вторник , не знам как ще и остане време за подготовка на домашните.
Сега пак питах 5 били Simple Smile аз не съм разбрала.Оставих я  днес вкъщи, че нещо много се разкашля, та ще я водя на доктор.  

Не разчитах много на ОДК - то , за това я записах и в Академия 21 век.Но сега впечатленията са ми по различни.

# 567
  • Пловдив
diamondlady, двата дни - понеделник и сряда, даже специално питах за 6 понеже ще е неучебен ден. Ще си имат занимание. И при нас програмата е наситена, но поне в неделя ще почива.

# 568
  • Sofia
Има ли вече справочници за кандидатстването догодина или още е рано?

# 569
  • Пловдив
Има ли вече справочници за кандидатстването догодина или още е рано?

Справочниците излизат, след като се одобри план-приемът за съответната година. Т.е. някъде към края на м. март 2015 ще е ясно къде и по колко деца ще приемат.

Общи условия

Активация на акаунт