А спомняте ли си, госпожо...

• 41 420
  • 393
  •   1
Отговори
# 285
  • София
на мен веднъж ми се случи гостуващ преподавател да благодари на хората от групата, че били толкова съвестни и не само идвали редовно в часовете му, а и дори участвали и си правели труда да внимават какво се говори и да четат. Всички бяха безкрайно учудени, дори се почувстваха неудобно, че им благодарят за неща, които трябва да правят по подразбиране, като част от ученето.

# 286
Та  - колко зъба има човек в устата си и оня се излепил - 28

Извинете за отклонението.
Моят зъболекар, който има фикс-идеята да извади всички мъдреци на всички хора, които са успели да си ги отгледат, би приел този отговор за брилянтен.

# 287
  • Пловдив
Като се замислите - не всички хора имат по 32 зъба. На някои никога не им израстват мъдреци.

# 288
Barbabeau   Joy  Ти как си с мъдреците.
Янтре, то има хора, дето и без ушо се раждат, жено.  Simple Smile

# 289
Не знам, за медицината може и да продължават да изпитват така. Но за специалностите, които са ширпотреба, като икономиката примерно, рядко някой си прави труда да изпитва така.

Ширпотреба, а?

# 290
  • Пловдив
Не знам, за медицината може и да продължават да изпитват така. Но за специалностите, които са ширпотреба, като икономиката примерно, рядко някой си прави труда да изпитва така.

Ширпотреба, а?
Колко университета в Бг бълват всякакви икономичеси специалности?

# 291

Ширпотреба, а?
Колко университета в Бг бълват всякакви икономичеси специалности?

А, не знам, това не ме интересува. Специалността като специалност не е лека и е нелепо да се обобщава по този начин. Всъщност, същият въпрос мога да задам за педагогиката и психологията, защо не и правото! Това значи ли, че са ширпотреба?

# 292
Barbabeau   Joy  Ти как си с мъдреците.
От години парирам виртуозни психоатаки, вещаещи ми мрачно стоматологично бъдеще, и все още съм с 32-old-style набор зъби в устата.

# 293
По-скоро трябва да попитаме дали има университет у нас, в който да няма икономически специалности? Аз не се сещам за такъв, май вече и във военните има.
Нали затова институтите станаха университети - да могат да разкрият икономически, правни и психологически специалности и... Да друсат крушата.

# 294
Съгласна съм с оценките на образованието и нивото. На Сийка мнението е точно в десятката, но това е световно, а не българско явление. Имам наблюдение над българската образователна система, като ученик, студент и учител и преподавател в СУ, както и като служител в минисстерство на образованието, както и да се казва сега. Имам опит и савстралийската система, като родител на ученик и като студент, а и като специалист, който се занимава с държавни поръчки (търгове и инвестиции в областта).
Аз бях много потресена от моите студенти, но Таис сподели, че е доволна от нейните. Според мен не са толкова черни нещата щом все пак се пръкват способни специалисти.
За радост или съжаление и медицината е професия и повече се учи в крачка - дай боже от цял поток да се пръкне един талантлив и добър доктор.

# 295
  • Пловдив
За радост или съжаление и медицината е професия и повече се учи в крачка - дай боже от цял поток да се пръкне един талантлив и добър доктор.
Ама ние ходим на лекар и при останалите 100 човека от потока! Crazy

# 296
Всъщност, същият въпрос мога да задам за педагогиката и психологията, защо не и правото! Това значи ли, че са ширпотреба?
    Правото отдавна е ширпотреба. Нароени десетки факултети, от които излизат дипломирани юристи, невладеещи дори елементарната терминология. Голяма част от тях - завършили заради дипломата.  
      Упражняването на юридическите професии е повече занаят, отколкото запаметяване на теория, но базата е важна, за да го изучиш този знаят. Ужасно е дипломиран юрист за говори на правни теми като баба Пена, която завършила четвърти клас през 40-те. Да не споменавам, че понякога баба Пена пита по-ясно и компетентно.  

# 297
Това, което ми прави впечатление е, че много се е променил цялостния тон на форума, при това към лошо, но не ми се коментира - знаете какво имам предвид Simple Smile
Случва се така, че преди четях някакъв си пост и си виках: Я, Марадона пак се забавлява, това не може да е истина.
А сега си казвам: Боже, някой наистина го е писал това.

# 298
Ама ние ходим на лекар и при останалите 100 човека от потока! Crazy
Така е, ама и при мен и теб идват за услуги, а дали сме най-добрите, не е ясно. За медицината има високо входящо ниво, но пак не е ясно какво ще излезе от него. Същото важи за всяка една специалност. Разликата е, че ни е по-мило червото, да речем, отколкото канала в банята, но... матриала от който се правят специалистите е един и същ.

# 299
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Та  - колко зъба има човек в устата си и оня се излепил - 28

Извинете за отклонението.
Моят зъболекар, който има фикс-идеята да извади всички мъдреци на всички хора, които са успели да си ги отгледат, би приел този отговор за брилянтен.
Тъй ами Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт