Любители на Котки Тема 88

• 47 756
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И тя не ги обича, но успявам да и набутам.
Май аз сама си я заразих. Дадох и преди седмица събрана трева от една градинка, дали не ги е лепнала оттам. Пфффф. Много ми е гадно и притеснено. За нас и за нея.
Не се притеснявай!!! Няма страшно. Всички като деца сме минали през "глистния период" пък сме оцеляли. Wink bowuu Наблюдавайте се, ако имате някаква стомашна симптоматика или ако по време на сън започнете да скърцате със зъби, без преди да е имало такова нещо.

# 241
Ще се наблюдаваме. Утре отивам при вет да дава схема за лечение.

# 242
  • София

Каква схема на лечение? Дава се 1 таблетка и след 14 дни още 1. Цестала от вет го взимам за 3 лв. Във вет. аптека ще е по-евтин. При хора-Вермокс /Зентел. Hug

# 243
  • София
То като цяло борбата с паразитите май не е най-сложното нещо на света. Моята сладурка като я взех имаше бълхи - една ампулка (Advocate?)  и всичко изчезна. Паразитите от крастата също ги убихме бързо. Ама още има следи от тях. Като махнем лампата от главата ще ходим на промивки.

Аз продължавам с въпросите: котешкото акне? (черни стружки по жабото) как го преборвате? Големия ми кот - Симба има такова, ама след стреса от бъбречната криза не го бързаме да го водим при доки - че да не се проскубе пак целия, мноооого е страхлив.

(е то това е, по цял ден в леглото, гушкам  Мейзи и си ровя из форума...с тая тъпа пневмония )

Поздрави, момичета   bouquet

# 244

Каква схема на лечение? Дава се 1 таблетка и след 14 дни още 1. Цестала от вет го взимам за 3 лв. Във вет. аптека ще е по-евтин. При хора-Вермокс /Зентел. Hug
Под схема това имах предвид. Simple Smile

# 245
  • София
Скрит текст:

Под схема това имах предвид. Simple Smile
[/quote]
 Wink Hug

Аз продължавам с въпросите: котешкото акне? (черни стружки по жабото) как го преборвате? Големия ми кот - Симба има такова
Поздрави, момичета   bouquet
Дори не съм и чувала за котешко акне. Embarassed Хайде, по-запознатите да се включат. Praynig

# 246
Моля ви, дайте съвети!  Confused Диарията на Мърти не престава! Аха, ден-два има що-годе нормални изпражнения и на третия отново рядко и често.
Не сменям храна. Давам лечебна вече поне трета седмица. Не давам нищо друго за ядене освен въпросната
Няма вътрешни паразити. Преди седмица му беше ред за хапчето.
Правена е МБ. Не показва нищо
Сменени са трима ветеринари
Давани са Диа дог &кет, пробиотик
Варя оризова вода и само такава пие

Вече съм в чудо какво да правя. Имам чувството, че ветеринарите едно си знаят, едно си баят- диа дог и да не се сменя храната, бла-бла-бла.
Миналите по този път, ако има такива, как се справихте?

# 247
  • До хладилника, който обичам
Търпение освен... Даша дойде при мен силно разстроена и с често и рядко, миризливо изхождане, защото й бяха давали Уискас джуниър пауч и суха храна, освен препоръчаната РК Mom&baby. Не вярвах, че проста смяна на храна може да даде такъв продължителен ефект, но факт. Отне две седмици до по-нормална консистенция и още една до истински нормално ако. Веднъж като се застрои обаче, коремчето е наистина добре и не се разваля, ако докопа нещо, паднало на земята от нас. Вчера й дадох глътка котешко мляко и също нямаше проблем (вече месец е при нас, т.е. минали са 4 седмици, откак я взех с развалено стомахче), така че я броя за оправена.
Може би при Мърти отнема повече, защото е с по-чувствителен стомах, щом си спокойна, че няма паразити и е иначе здрав.

# 248

Аз продължавам с въпросите: котешкото акне? (черни стружки по жабото) как го преборвате?

за акнето при котки: Аз имах такъв проблем с котето. Много лесно се махна. Котето се маже всеки ден на мястото на акнето  със салицилов спирт - 1%, след което с йодова тинктура - 5%. Лекарят тогава каза, че до 1 седмица трябва да се махне или значително да намалее. Ако за това време няма значително подобрение - значи не е акне.

# 249
Здравейте!
Днес на терасата на мой приятел се е появило едно малко коте. За съжаление той няма да може да се грижи за него и сега му търсим дом.  Confused Не знам дали тук е най-подходящото място, но все пак ще пробвам. Ето и снимка на сладурчето : (Става въпрос за град София)

# 250
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Касита, аз имах такъв проблем със Силвестър. Почти 3 месеца беше така, освен другите му здравословни проблеми. Даже рев ми се ревеше, че става така и от някои храни за бъбречна недостатъчност. През цялото време се крепяхме криво-ляво благодарение на обикновен детски пробиотик ("Ентерозан-основен" за деца). Всичко се оправи когато го спипах непрокопсаника на местопрестъплението. Калпазанинът, който от години си ползваше нашата тоалетна за пишкане наравно с нас, ама не се научи да си дърпа водата  Mr. Green, го хванах да пие от тоалетната чиния. Там, в онзи период, му изгребвах и хвърлях акитата. Значи аз лекувам, а той ходи и се заразява вторично. В мига, в който му отрязах изцяло достъпа до нашата тоалетна, момчето се оправи. Впоследствие стана ясно, че явно няма проблем с някои марки лечебни храни. Веднъж пак изпадна в някакъв такъв разхлабен период, когато пък го спипах да се качва и пие вода от накиснатите чинии в мивката. Значи да знаете, че верото и течния сапун също много добре отпушват спечени котараци  Mr. Green. От тогава не смея да зарежа нищо неизмито, че тоя психар току виж пак ме изненадал с нещо. Гаднярът даже ходи да ближе плочките в банята след някой изкъпал се. ooooh! И там се дебнем. Twisted Evil Вече съм убедена, че и при котките има ОКР. Crossing Arms
Та в заключение, Касита, проконтролирай си водоизточника! Може проблемът да идва от там. Peace

# 251
Ще задам много идиотски въпрос, но до сега винаги съм имала  една котка,а сега са три - бяха три, в момента две. От като са родени двете малки, излизаха заедно на двора трите, малките все заедно и се навъртаха покрай нас. Та въпроса ми е - Ако сега пусна другите две,могат ли да ме заведат там където са загубили другата?С други думи - дали могат да я намерят?

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 12:48 от jupas

# 252
  • До хладилника, който обичам
Та въпроса ми е - Ако сега пусна другите две, заведат там където са загубили другата?С други думи - дали могат да я намерят?
Съмнявам се. Котките са социални животни и в природата (и при човека) могат да живеят добре заедно и например да отглеждат заедно малките си, но ловуват сами, разчитат на себе си и като цяло, са различни от кучетата, надали ще ви заведат при липсващата си другарка.

# 253
Благодаря за бързия отговор

# 254
  • Варна
Kaсита, да не би да пасе някое растение?

На моята Женя докато ѝ се оправи стомахчето, също давах диетични гранули и акотата ставаха с нормална консистенция. А съм дала нещо друго-разстройство. И така два-три месеца. Хапка по хапка въвеждах нова храна и в един момент се оправи. Някъде по това време се оказа, че имат глисти с Мила, та обезпаразитявахме. При нас може и те да са били причината, не знам.
Ама при твоето коте ми е пълна мистерия.

mvl, успех на котенцето!

Общи условия

Активация на акаунт