Любители на Котки Тема 88

• 47 886
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
  • Be realistic - plan for a miracle.

Аз пък не бих дала коте на семейство с малки деца. Нито на възрастни хора.
Нито на студенти, особено, ако са от друг град, дошли да учат в моя.
На млада жена, на която й предстоят мъж и деца-също. За една година чух за четири такива, които са взели коте, средно е живяло у тях година и малко, срещат мъж, забременяват и .... котката да си търси късмета.
За тийнове и млади мъже е ясно.

То кой остана?  Laughing Имам чувството, че изброи всички видове хора...

А за младите жени, за които котето става излишно, когато забременеят, за съжаление си права. Затова съм толкова благодарна на ARS, че когато ми провеждаха интервюто за Фрея, не ме дискриминираха заради факта, че се бях омъжила преди 4 месеца и съвсем откровено си признах, че мислим скоро да имаме бебе. Просто ме попитаха какво ми е мнението за съжителството на коте и бебе. Казах им, че за мен е абсурд да изоставиш животинче, което е член на семейството, само заради идването на бебе... Че съм чела много и съм информирана за всички рискове и как да се премахнат на 99,9%, от токсоплазмозата, до алергиите... И наистина, наистина ще отглеждам заедно бебе и коте без да ми мигне окото.

Е, дадоха ми я. За което съм им благодарна вечно - без Фрея, в момента животът ни щеше да е много по-сив, по-сериозен и по-тъжен дори. Тя е причината абсолютно всеки ден да се смеем с глас, тя е причината да открием в себе си "родителското" - да се грижиш за безпомощно бебе коте си е почти същото като за човешко бебе... Тя си е косматото ни дете завинаги  Heart Eyes

# 496
Тя си е косматото ни дете завинаги  Heart Eyes

И нашият  Hug
Мацки, да ви питам, че съм малко несериозна в последно време в това отношение Embarassed, колко често обезпаразитявате вътрешно котьовците, които стоят само вкъщи? Принципно знам, че се търкаля по пода и по обувките, по балкона, ама...вместо на три месеца го правя май май...веднъж-два пъти годишно. Не ме бийте. Някак си подсъзнателно явно не смятам, че е чак толкова необходимо. Иначе днес сме на вет за годишната ваксина.

# 497
  • София
За кой ли път душата ми плаче за бедните животинчета... Що се отнася до изродите, бедна ви е фантазията какви расови ИЗРОДИ има само... Има една организация, Let's Adopt,  чиито постове във Фейсбук са ме карали да не мога да заспя вечер от потрес и мъка. Бяха публикували снимката на един котарак, в чиято уста бяха взривили пиратка... Свръхчовеците от Let's Adopt заедно със свръхлекарите от ЦВК го бяха спасили и излекували, но и до ден днешен снимката на това животинче е най-големият кошмар, който съм видяла в живота си. Между другото, който желае, може да потърси връзка с тях, ако има възможност и желание да помогне с пари, или дори с дарителски есемес, че те са на доброволен принцип и се самофинансират. Юначките от Let's Adopt мъжки се борят за всяко коте или куче, или друго животинче, но както всички знаем, лечението и престоя на душичките струва ужасно много пари. Дори не знаете колко измъчвани, осакатявани, клани, бесени животинки има само. А също така, надали предполагате колко от мъчителите са ДЕЦА...
Ох, да спра по тази тема, че дори самото писане ме разстройва.
MayyaI, много благодаря за идеята за Диазепама, ще разпитам ветката за такава възможност. За сакчето от плат, и моите мисли вървяха в тази посока. Ще видя какви има по зоомагазините, но няма ли да й е тясно на моята душичка? Нямам представа колко големи са тези сакчета. Досега сме се пренасяли само с пластмасова клетка.
Е, късмет на малките котенца, дано си намерят свои Човеци, с които да се обичат и кефят едни на други...
И накрая, три пъти УРА УРА УРА за всички, чиито дечица са Космати!!! Hug Hug  bouquet

# 498
Тя си е косматото ни дете завинаги  Heart Eyes

И нашият  Hug
Мацки, да ви питам, че съм малко несериозна в последно време в това отношение Embarassed, колко често обезпаразитявате вътрешно котьовците, които стоят само вкъщи? Принципно знам, че се търкаля по пода и по обувките, по балкона, ама...вместо на три месеца го правя май май...веднъж-два пъти годишно. Не ме бийте. Някак си подсъзнателно явно не смятам, че е чак толкова необходимо. Иначе днес сме на вет за годишната ваксина.

Бия те! На всеки три месеца. Първият път след като взехме Мъртока, го обезпаразитихме два пъти един след друг в рамките на десет дни. И о, изненада! Оказа се, че на редовното обезпаразитяване три месеца по-късно изкара глист! Да, един, но го изкара. Ти си прави сметка дали глистът е бил у него и при първите две обезпаразитявания. Ветеринарите казват: "Не!".

Да, всеки за осиновяване от посочените от мен е рисков, защото:
- семействата с малки деца често се отказват от животното при първото одраскване, ухапване на децата;
- пенсионерите първо са стари хора, второ са с малки доходи. Често нито имат физическата, камо ли финансовата възможност да се грижат адекватно за животно, а след смъртта им любимците им най-често населяват улицата. А котката не е хамстер да живее годинка;
- младите жени пък често оставят животни, забременявайки не заради риск от болест, а защото трудно се съвместява гледането на бебе и животно.

# 499
  • София
detelistna.4etirilinka моя сак е купен от човешки магазин. Платнен е. Има различни размери. Моя е 39 см дължина, 32 височина, разпъва се до 20 см широчина. Има и по-големи. Последно съм виждала в метростанцията на "Жулио Кюри". Имам и по-голям, но дори когато Маци беше 7 кг се хващаше удобно в него. Все пак е по-меко от клетка и можеш да гушнеш Кот. Не знам как стои въпросът с естествените нужди. Дали не трябва да се вземе памперс, да се пробие за опашката. newsm78 Аз пътувам с Маци на кратки разстояния(2-3 часа) и не ми се е налагало да спирам за да се изпишка.

DreamComeTrue , преди 1-2 страници бях публикувала пост в червено, именно за вътрешното обезпаразитяване. На българският аптечен пазар няма в момента човешки препарати против глисти, тении и т.н. Затова е добре да обезпаразитяваш на 3 месеца. Повечето котки много обичат да гушкат обувки, моята като се залиготи с тях, направо не мога да повярвам. Макар, че можеш да хванеш глисти и не от Кот. За това: мийте си ръцете, зеленчуците, абе въобще всичко. Wink И обезпаразитявайте на 3 месеца, поне докато внесат човешки лекарства. Hug

# 500
Добре, взимам си бележка  Embarassed Ще питам вета сега като ходя дали той може да даде хапче заедно с ваксината и оттук нататък сме редовни Embarassed

# 501
Не съм искала да обидя любителите на змии и други влечуги.
Нямам против да ги отглеждат хората, но да ги хранят със специална храна, а не с живи мишки, котенца и зайчета.

Касита, имаш право, но по твоите критерии котенца трябва да се дават само на семейства с големи деца.
Има толкова много бездомни котенца и други уж домашни, които се подаряват, че просто е немислимо да се направи толкова голям подбор. По - добре е котенцето да бъде осиновено от възрастен човек или семейство, от колкото от някое младо момче или момиче, или пък да остане на улицата бездомно.
Под възрастни нямам в предвид на 80 години, а например към 50-60, а то гаранция никога няма.

Аз не разбирам хора, които си изхвърлят животните, когато забременеят, както и такива които се озлобяват към тях, когато имат малки деца, много ги има такива.. Confused

# 502
И не само, Сиси. Има много семейства с пораснали деца, живеещи отделно, самотни мъже, жени на средна възраст.

И още нещо: не е възможно, няма и нужда на всяко котило, родено от улична котка да му се търси дом на всяка цена.

# 503
  • София
MayyaI,  когато съм в София, живея в кв. Изток, така че метростанцията ми е позната. Там има магазин за чанти, за него ли говориш? Ако е така, то сакът трябва да е обикновен, не такъв за котки. Аз доколкото знам, трябва да има мрежичка отпред, за да се осъществява вентилация на въздуха newsm78. Извини ме, че те занимавам толкова със себе си, но ми е важно Praynig твоят сак от "човешките" ли е? С него ли пътувахте до Малта?
Между другото, в един сайт бях чела, че когато пътуваш с котка, е добре да й сложиш нагръден повод, като, разбира се, свалиш повода, докато е в клетката, и остане само нагръдника, за да не се самоудуши животинчето, докато се върти вътре. Така, ако се наложи да го извадиш за нещо, първо закопчаваш повода и тогава вадиш, и дори да хукне нанякъде в паниката си, няма опасност да успее да избяга.. Всъщност, понеже дават много ценна и изчерпателна информация, по-добре да ви постна самия адрес:
http://www.allfelinehospital.com/traveling-with-your-cat.pml
Надявам се да съм полезна.

# 504
И според мен са хубави тези нагръдници - още по-добре е ако от малко котето свикне с него.

# 505
  • София
Скрит текст:
MayyaI,  когато съм в София, живея в кв. Изток, така че метростанцията ми е позната. Там има магазин за чанти, за него ли говориш? Ако е така, то сакът трябва да е обикновен, не такъв за котки. Аз доколкото знам, трябва да има мрежичка отпред, за да се осъществява вентилация на въздуха newsm78. Извини ме, че те занимавам толкова със себе си, но ми е важно Praynig твоят сак от "човешките" ли е? С него ли пътувахте до Малта?
Между другото, в един сайт бях чела, че когато пътуваш с котка, е добре да й сложиш нагръден повод, като, разбира се, свалиш повода, докато е в клетката, и остане само нагръдника, за да не се самоудуши животинчето, докато се върти вътре. Така, ако се наложи да го извадиш за нещо, първо закопчаваш повода и тогава вадиш, и дори да хукне нанякъде в паниката си, няма опасност да успее да избяга.. Всъщност, понеже дават много ценна и изчерпателна информация, по-добре да ви постна самия адрес:
http://www.allfelinehospital.com/traveling-with-your-cat.pml
Надявам се да съм полезна.
Да, за този магазин за чанти говоря. Човешки ми е сакът, нали това писах. Peace
Аз не съм пътувала до Малта. Чекчето пътува. Не мога да и намеря ника. Check please май беше.
Аз писах, че съм пътувала с котка до 2-3 часа из Б-я.  Това за нагръдника не бях се сещала. Но и за сега нямам нужда. Не мисля, че трябва да има и мрежичка, та да става вентилация. Като поотвориш ципа, пак става. Но е по-добре някой с повече опит за далечен път да каже. Hug

# 506
Аз не бих сложила за дълъг път котка в платнена чанта.  Peace
Има такива хубави и качествени пластмасови, чиито предимства сами може да видите.
Като например тази:
http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/11573/hagen- … -52-33-35-sm.html

# 507
  • София
Аз не бих сложила за дълъг път котка в платнена чанта.  Peace
Има такива хубави и качествени пластмасови, чиито предимства сами може да видите.
Като например тази:
http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/11573/hagen- … -52-33-35-sm.html
Защо Каси? Идеята беше да е лека и ако Кот се изнерви да може да си го гушне. А тези гледам, че са 4 кг, или нещо не съм разбрала?

# 508
Хубави са, но тежат, особено ако трябва да се съобразяваш с кг. при полет със самолет - в такъв случай е по-добре човешки сак, но не знам дали ще позволят котето да не е в специална чанта. Аз използвам човешки сак, когато ходим до ветеринаря, но за по-дълги пътувания не се чувствам сигурна, защото лесно може да изскочи от него.

# 509
За пътуване в автомобил имах предвид.
Чек плийз пътува до Малта с котките в кола, доколкото си спомням. 12 часа.
Комфорт на животното трябва и при такива като мен, които марак и на къси разстояния пътуват често. При това сами с деца и животно. Т.е. и да искам, няма на кого да разчитам да гушне котката.

Общи условия

Активация на акаунт