Любители на Котки Тема 88

• 47 870
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Наша Муня (Късметка) не пращи от мозъчна дейност, но е ясно в това, което иска. Забелязвам различни физиономии  Thinking

# 556
Някаква степен на интелект? Мен пък това ме смути.
Та, моите морски свинчета имаха не само заченки на интелект, но способности, които позволиха да бъдат дресирани, камо ли да се задават въпроси за една котка, независимо дали домашна или улична.

# 557
Умни са си котките, няма значение улична или домашна.
Те не се дресират, както кучетата, поради тази причина не виждам особена разлика между домашни и улични.
Приспособяват се към средата, изразяват емоции, "казват си" когато искат нещо.
Другото е въпрос на характер, може да бъде дружелюбна или по - злобничка, независимо от това къде живее.

# 558
  • До хладилника, който обичам
Я да сменя темата и да попитам, какво мислите за отстраняването на млечните жлези заедно с кастрацията? Някъде бях прочела, че се прави с цел да се елиминира риска от развитие на тумори, но не ми е ясно колко е висок процентът на този риск при кастрирани котки.
Това с каква цел при животно, за което няма непременно по-висок риск Confused Ако се кастрира котката преди първо разгонване, според статистиката се намалява рискът от тумори на млечните жлези, сравнено с разгонвали се и нераждали или раждали. Без категорично доказателство, че е необходимо и ползите твърдо са повече от вредите, аз не бих го направила на котката си.

Поддават се на дресировка, само че не са кучета. Очакванията трябва да са различни към животинките. Любимата ми котка ходеше като ловно куче след баща ми, когато се възстановяваше след тежка травма и той й стреляше врабчета (като си говорим за ловене на мишки за котките  Laughing) По-късно само като го видеше да хваща пушка (той беше ловец), се нареждаше първа на опашка.

# 559
Относно алергията. Моят мъж е силно алергичен към котки. Освен почистване, прахосмукачка с хепа филтър, парочистачка, много добре му се отразиха една комбинация, която сами си направихме от капките на д-р Бах. На практика с тях алергията напълно изчезна. Напоследък обаче поради силен стрес отново се отключи алергията (със силно задушаване) - възможно е да е и от друг алерген (напр. прах или влега) и в момента се чудя дали да го лекуваме пак с Бахови есенции или с хомеопатия. Казват, че тя има страхотен резултат при алергиите. Вчера му взех от готовите хомеопатични лекарства на Боарон и вечерта беше добре. Ако много те мъчи погледни в интернет за "хомеопатия алергия" има посочени 5-6 вида готови хомеопатични лекарства на Боарон за алергии с различни преобладаващи призначи (пр. алергия със силно воднисто течение от носа и очите; алергия със слузест секрет; с кашлица; обрив; пристъпи през нощта и т.н.).
Освен това намерих в интернет и поръчах The Allerpet® Solution - отзивите за него са до един страхотни. Казват че изключително помага и елеминира алергените. Хубавото е че не се пие от хората а се намокря едно парцалче и се обтрива козината и кожата на котето - веднъж седмично. Алергените се премахвали. Не е вредно за животинчето дори и да се ближе. Сега съм си го поръчала и чакам доставка

# 560
  • София
Бу, просто съм чувала, че някои лекари отстраняват и млечните жлези на котките заедно с кастрацията. Моята Лолитка не е претърпявала такова нещо, а и тя е кастрирана, като навърши 4 месеца. Така налагаха обстоятелствата. Ами, тогава да не се притеснявам за нея.
Тая душичка идва при мен и хваща ръката ми с лапки, и я слага на главичката си- моля, погали ме! Heart Eyes А като я питам: Лолче, искаш ли да папачкаш? - отива и сяда до купичката си, ако е гладна. Ако не е, само поглежда натам. И много други примери, които ме убеждават, че има логическа мисъл, макар и в най-примитивен вид. А когато седя на компа, тя ляга в скута ми и гледа право в очите ми през цялото време, нищо, че аз не гледам към нея. Абе, няма такова добричко коте.

# 561
  • София
И много други примери, които ме убеждават, че има логическа мисъл, макар и в най-примитивен вид.

Бях чела, че достигат до интелектуалното развитие на 2 годишно дете. И съм убедена, че е така. От опит.  Wink Е, не всички котки са еднакво умни, но и децата не са.   hahaha

# 562
  • До хладилника, който обичам
Бях чела, че достигат до интелектуалното развитие на 2 годишно дете. И съм убедена, че е така. От опит.  Wink Е, не всички котки са еднакво умни, но и децата не са.   hahaha
Според мен са повече дори, може би към 3, мисля, че затова така идеално се разбират с малкото дете котките, те са на един акъл hahaha

# 563
  • София и Морето от време на време
Относно алергията. Моят мъж е силно алергичен към котки. Освен почистване, прахосмукачка с хепа филтър, парочистачка, много добре му се отразиха една комбинация, която сами си направихме от капките на д-р Бах. На практика с тях алергията напълно изчезна. Напоследък обаче поради силен стрес отново се отключи алергията (със силно задушаване) - възможно е да е и от друг алерген (напр. прах или влега) и в момента се чудя дали да го лекуваме пак с Бахови есенции или с хомеопатия. Казват, че тя има страхотен резултат при алергиите. Вчера му взех от готовите хомеопатични лекарства на Боарон и вечерта беше добре. Ако много те мъчи погледни в интернет за "хомеопатия алергия" има посочени 5-6 вида готови хомеопатични лекарства на Боарон за алергии с различни преобладаващи призначи (пр. алергия със силно воднисто течение от носа и очите; алергия със слузест секрет; с кашлица; обрив; пристъпи през нощта и т.н.).
Освен това намерих в интернет и поръчах The Allerpet® Solution - отзивите за него са до един страхотни. Казват че изключително помага и елеминира алергените. Хубавото е че не се пие от хората а се намокря едно парцалче и се обтрива козината и кожата на котето - веднъж седмично. Алергените се премахвали. Не е вредно за животинчето дори и да се ближе. Сега съм си го поръчала и чакам доставка.

Ние от 9г започнахаме у дома да се лекуваме с хомеопатия от класически хомеопат. От нея знам, че ХЛ се дава индивидуално на човека, според тоталността от симптоми и развитието им във времето. Само и единствено при спешни състояния има някои неща, които могат да се дават на всеки. Например Апис при ухапване от оси/пчели или друго насекомо. Арника при травми, Арсеникум албум при отравяния и т.н.
Обратен пример - всички казват: При първи симптоми на грип - пийте осцилококцинум. Да, ама НЕ! Въпреки, че е монопрепарат, за разлика от други бози, които са с по няколко съставки, осцилококцинум при грип се дава, само ако пациента покрива картината му. Правих една такава грешка преди 7г - колебаех се между Рус Токсикодендрон и Беладона и затова и заради рекламата дадох Осцилококцинум. Грешка, както се оказа в последствие. На финала детето направи фебрилен гърч и завършихме в болница грипа. Оказа се, че РусТокс-а е трябвало да дам. Е това ми беше едно от първите проработвания на шестото чувство, които не послушах и после се оказа че правилно ми е подсказало.

Колкото до стреса: 100% си права. При мен така стана и зимата на 2013 и сега - 2 деца на 13,5 и 9,5г и мъж се грижат да си живея 24/7/365(366) стресирана ... Моя е грешката, че им го позволявам, ама едно по едно успявам да изключвам неща, които ме дразнят - само с тийна за ученето нещо не моем се разбЕрем ... Sick То и затова ме тресна сега - всеки ден едно и също.

Успях да поовладея нещата с биорезонансната терапия и детоксикация, останаха ми само сърбящите очи, но се търпи като тежест. И носа съвсем леко. Обаче ... как я пипна малката да я гушна и след минутки ме засърбяват очите. Днес не знам вече колко пъти си мих лицето и ръцете ...

Ще разгледам все пак нещата, за които ми казваш - нищо не пречи да имаме за спешни ситуации нещо хомеопатично, просто трябва да подбера кое да е. Благодаря ти!

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 18:31 от TINA.K

# 564
  • Варна
Добър вечер, Писани Simple Smile Искам да споделя новата ни вечерна игра с Късметка Simple Smile Да легнем по гръб и да бутаме мишката докато Мира си цъка из нета ...
Пък да я ухапем по пръстите, да се протегнем с всички лапи и така  Hug Много ме развеселява и просто исках да споделя  Flutter

# 565
  • София
Да, Мира, няма такива маймунки като котките, които са расли обичани! Аз например много се забавлявам, когато двете с Лолката "оправяме" леглото вечер. Аз слагам завивките, тя скача и се омотава в тях и после търсим коте. А като намерим лапка например, получаваме ноктенца, е така лекичко, да не забравяме, че отглеждаме хищник все пак. Обаче като намерим опашка, получаваме 4 лапки със съответния набор ноктенца + зъбки. Следва целуване на челце, коремче и гушка.

# 566
Момичета, дали има някой буден тук? Днес привечер водихме котачето на първото вътрешно обезпразитяване и преди малко започна да повръща. Жълта течност е, първият път голямо количество, сега още малко, не можа повече, а се опитваше - много страшно се дави. И сега му е лошо, лежи тъжен. Нормално ли ви звучи? Мислех утре сутрин да звънна на вет-а, но сега се замислям дали да тръгнем към някоя денонощна клиника - голяма паника съм Embarassed

Да му дам ли водичка насила, за да не се дехидратира или ще му раздразни стомахчето повече?

# 567
  • София
Не звучи нормално. Може да са го предозирали. Вътрешно О. се дава на кг тегло. Сам не иска ли да пие вода? Ако продължава да повръща май ще трябва да ходите до ЦВК. Много са добри, ама чукай на дърво да не се стига до там, че са големи скъпчии. Дай му вода, но имай предвид, че ако не дай си Боже не е от О. а от нещо друго и се наложи операция 2 часа не трябва да е пил вода. Колко пъти повърна?

# 568
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Буден има, но не знам дали ще съм ти от полза. Имам спомен при даване на пастичка за вътрешно обезпаразитяване да тръгва доста обилно и течно отзад, но не и отпред. Според мен нещо не е наред. Аз бих потърсила вет. Peace

# 569
Не вярвам да са го предозирали, в Добро хрумване са много прецизни, знаят какво правят. Той вода по принцип не иска, пробвам по мъничко със спринцовка, той реагира все едно искам да го давя. Затова давам от адаптираното мляко още + пасетчета за бебета. Мъничък е, точно преди месец го намерихме, да е бил най-много на 10 дни. Не беше ял много днес, може затова да е реагирало стомахчето. Повърна тези два пъти само, сега заспа. Иначе свърши и голямата работа точно преди това - не беше разтройство, нищо обезпокоително не видях.
А в ЦВК ходихме още на втората нощ като го намерихме - аз нали не рабирам много от котки, а то едно такова мъничко - оказаха се колики, сигурно съм изглеждала пълен идиот в 3 през нощта (и вярно са скъпчии). Но пак ще отидем, ако се събуди с повръщане.
Благодаря за отговорите Hug

Общи условия

Активация на акаунт