Любители на Котки Тема 88

• 47 848
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
LilaC  все едно си писала за моя Мишо абсолютно същата ситуация с тая разлика че вода никога не е връщал само смляна храна смесена с цели набъбнали гранули. В неделя  тук питах същото като теб и момичетата  се отзоваха веднага . Надявам се някой по опитен да ти отговори . Аз мисля че ако има нещо притеснително котенцето ще е унило тъжно ... те не могат да се преструват. Също мисля че ако не е необходимо ходенето при доктор за тях е голям и излишен стрес. Мислех си да ида без него при доктора обаче знам какво ще каже " доведи го да го видя" ... Та за мен си реших че няма да ходим ако не  увисне и не покаже че му е зле. Надявам се да е от лакомия.... Дано и при вас да е така.

# 61
Benita 2010,благодаря,дано и Мишо е здравичък.
Аз също наблюдавам цялостното състояние,засега без отклонения.Нормално си ползва тоалетна,активен е.Даже сега отскочих до къщи в почивката,не е повръщал май.Но пак писъци за храна и не издържах.Дадох му една супена лъжица пастетче,изяде я мигновено,но ме гледа с омраза,че съм станала свидлива.
Ами ще се следим.Дано мине от самосебе си!

# 62
Момичета, срещу преяждане силно препоръчвам да се въведе режим на хранене, няма мяу, няма гладен съм, сутрин и вечер се слага количество, преценено по таблици за породата/възрастта/килограмите и типа храна и ако ще да се омяучи света, друга храна не се слага. Помага и срещу затлъстяване.  Laughing
Няколко дни ще издържите мяученето и после няма да има досадно просене на храна, скачане по масите и преяждане като невидяли.

# 63
  • София
DreamComeTrue , моята малка подрастваща маца (7м) не знам какво да я правя. Има ужасен апетит, опитвам се да я храня по таблица дето се вика....но тя си знае нейното. Ръфа всичко , което намери, отваря си шкафа, издърпва паучовете и ги наръфва Sad Ужасно е досадна.

Момичета, да ви попитам, какво ви е мнението за кастрацията? Котето ми е женско и обмислям дали да я кастрирам, както и се чудя кога да го направя, на колко месеца да е маца Sad

# 64
  • София
DreamComeTrue , моята малка подрастваща маца (7м) не знам какво да я правя. Има ужасен апетит, опитвам се да я храня по таблица дето се вика....но тя си знае нейното. Ръфа всичко , което намери, отваря си шкафа, издърпва паучовете и ги наръфва Sad Ужасно е досадна.

Момичета, да ви попитам, какво ви е мнението за кастрацията? Котето ми е женско и обмислям дали да я кастрирам, както и се чудя кога да го направя, на колко месеца да е маца Sad

Спокойно! Тя още расте, а и е постоянно в движение. Има нужда от много храна. Като порасне, сама ще намали порциите.  Wink Е, понякога продължават да са лакоми, но едва когато видиш, че започва да дебелее, тогава ще започнеш и с ограниченията.

За кастрацията - време ѝ е вече. Добре е да стане преди първото разгонване. При много котки това става на 7-8 месеца. Но имайки предвид, че най-често се разгонват напролет, може да изчакаш още малко. Добре е да знаеш, че много ветеринари отказват кастрация докато котката е разгонена. Ако се случи, трябва да се изчака да мине този период.

# 65
А за момче какво препоръчвате? Утре ще ходи при вет за профи преглед. Той е близък на съпруга ми и сам е предложил да стане ЛЛ на Мъртичко, а и е съвсем на близо до нас. Този при когото ходя обикновено преди с кучето, със свинчетата и сега с котката, казва, че препоръчва кастрация след година и няколко месеца. А мен ми се вижда късно. Не че разбирам. Просто ме е страх да не започне да маркира, да му стане навик и дори и кастрация да не го откаже от този навик.

Моля, тези с момчета у дома, да ми кажат по нещо за това пусто маркиране.  Praynig

# 66
  • София
Maцо беше роден през юли, Мъро е през август. И двамата започнаха да маркират през февруари-март и веднага ги заведох. Това прави 7-8 месеца. Пораснаха си големи, хубави котараци. Не им се е "спънало" развитието.  Wink "Американките" в темата ни изчезнаха, но често са споделяли, че при тях кастрацията я правят още на бебета, преди да раздадат котенцата. И нямат проблем с растежа.   Grinning Но спокойно можеш да изчакаш първото маркиране. Някои котета се развиват по-бавно и може да се сетят за това и след като са навършили годинка. Няма смисъл да се насилват нещата. От няколко дни маркиране не става навик.  Wink

# 67
Мерси. Мърти е роден края на април началото на май и така си и мислех, че януари или края на декември са подходящи месеци за кастрация.
А самото маркиране как точно се случва?

# 68
  • София
Зависи от котето. Мацо го направи по най-неприятния начин - започна да маркира леглата. Посред зима трябваше да пера дюшеци и одеяла. Накрая маркира и "татко" си докато спеше в леглото.  hahaha  Мъро пък си хареса ученическите чанти на децата. Трябваше да пера чантите. Други маркират обувки. В ученическите си години имах котарак, който маркираше под леглата. И лошото е, че самото маркиране в повечето случаи не е локва, която да се забелязва, а само няколко капки, които изсъхват бързо и остава само миризмата. Някой път се чудиш откъде идва.  Laughing Много обичат да маркират неща, които излизат извън дома. Така разширяват територията си. Затова чантите, обувките, горните дрехи са чест обект на маркиране.  Laughing

# 69
Мерси още веднъж. Вече подозирам, че обувките на "баща" му ще са обект на приятно ухание. Души ги и сега с часове.  Mr. Green

# 70
Аз нямах предвид основно ограничаване на количеството, няма да ги държите гладни много ясно, но да свикнат, че няма да получават храна при всяко мяучене, защото просто е ужасно досадно. Предполагам за 2-3 дни ограничаване на безразборното сипване на храна, ще се научат.

Лъки е научен от малък да яде точно 2 пъти на ден и никога не му хрумва да реве за храна или да си иска като готвя примерно.

Касита, съдейки по чуждестранните сайтове и вет организации, за момче след 8-9 месеца кастрацията е напълно безпроблемна. Лъки е кастриран на 8.5 месеца, сега е на 2 години и малко и си е 5кг котарак вече Simple Smile Не виждам защо да чакаш да почне да маркира, гадно е, а и просто няма нужда, заведи си го и си го каcтрирай като стане на 8-9 месеца просто. Даже в ЦВК си признаха, че новите практики са такива, но не смеят много-много да ги предлагат още, защото ако после го заведеш на друг вет с проблем, ще ги обвини един вид, че толкова рано са кастрирали :DDD

# 71
DreamComeTrue, моят вероятно преди кастрацията ще удари поне седмица. Сега, на няма и пет месеца е вече три и нещо. А не е дебел, просто е дълъг, дори е кокалест. Абе, улична пантера е той.

# 72
Мисълта ми беше, че "ранната" кастрация не вреди на растежа, а иначе Лъки просто е дребичък уличен кот, майка му е много мъничка, няма как да я "надскочи" много.

# 73
Да, и аз от това, което прочетох, в САЩ дори правели такава на шестмесечна възраст при мъжките.
Растежът или по-скоро забавянето му, все си мисля, след всичко прочетено, че е по-скоро надценяване на ситуацията.

# 74
  • София
Нека покажа моите калпазани. Оранжевият е котарак (Симба) на 9 и половина години, кастрираха го когато беше на 6м (рано, но докторчето така каза...и ние не разбирахме) Порасна си идеален, сибирец е, беше 8кг и не беше дебеличък, даже хич. Сега е 5, след тежко боледуване.
Белият звяр е женско (Мейзи) ,чакащо кастрация, на 7м.

image hosting free

upload foto

Попринцип сега съм си нагости вкъщи при мама и тати, затова двете котки са заедно, иначе всяка си знае къщата  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт