Любители на Котки Тема 88

• 47 742
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! Искам да попитам за някой препарат, с които да напръскам корпуса на дивана столовете, за да не иска котката да си чеше там ноктите. Някой дали има нещо предвид, от което е доволен и изпитано?

Преди време ползавх такъв препарат, но на мен самата ми миришеше неприятно, а и нямаше 100% ефект. Така че спрях. За съжаление не помня марката, може да има и с по-добър аромат.

Той си точи ноктите по меката мебел, аз я претапицирам на 6 - 7 години. Една приятелка мята на ъглите на диваните стари дънки или дънкови якета. Сигурно донякъде предпазва. Само който не е имал котка, той не знае, как тя преобръща бита ти като ръкавица и го прави така мило...
нямаш избор просто.

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 16:06 от white flower

# 271
  • София
Здравейте Hug
Ние бяхме разделени с нашия хубостник 20-тина дни,взехме го преди броени дни и оооооо,станал е огроооомен,още по мил,нежен,добричък и чаровен Heart Eyes Heart Eyes
В момента нямам по-добра снимка...

Хеван на 5месеца Mr. Green

# 272
K@li   Hug  голям хубавец тоя сладур !!! И аз имам един такъв калпазанин ! Много са умни и хитри и игриви !!! И наистина  стават  огромни !  ooooh!

# 273
  • София

Изпражненията на Мъртимър са кашави, с остър мирис, много рядко воднисти, без кръв, без слуз.
От вчера е на Нороклав от 50. И нещо друго, но не му запомних името.  Embarassed Както и да е, през нощта се беше изходил и о, чудо къщата не вонеше на градски кенеф, както би станало, ако не бях изхвърлила акото веднага.

Каси, и според моя вет разстройството може да бъде признак на много заболявания. Лечебна храна само няма да помогне. Такова нещо като нежен(или там както го беше написала) стомах нямало. Човешките лекарства като Имодиум, Лопедиум п/в диария той не дава на котки. Били чувствителни към тях, макар че аз не съм много съгласна. Не изясни понятието "чувствителни". Каза също, че сте се насочили правилно към амоксицилина(нороклава). Само че, трябва да минат 2-3 дни минимум за да се види има или няма ефект. Значи, както при хората. Пиши как се развиват нещата, та да има още едно мнение, макар и дистанционно. А, и температура имаше ли Мърти?
Слагам линк, ако ти се чете. Peace  Hug
http://problem.framar.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%82%D1%80%D0 … %D0%B2%D0%BE.html

K@li , ама много сладък!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Като Мишо на Benita!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Dа не са роднини? Wink 

# 274
Хевън е голям сладур...не знам как сте понесли 20 дена без него.Аз няколко часа да съм разделена с Джоузеф и се затъжвам.
Не мога да не постна тези крадящи храна котенца http://www.viralno.bg/%D0%BE%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0 … %BE-%D0%BA%D1%80/
Моя бих го припознала в голяма част от снимките Simple Smile

# 275
  • Варна
Днес имахме ваксинация-годишната на Женя и Мила.
А за да отидем, имахме първо лов на котки у дома. Абсолютно веднага надушиха, че ги мамя с храна да се явят и не само, че не дойдоха, ами и се укриха в "апартаментите". А оттам ваденето е доста трудно.
В чантата мълчаха като партизанки. Mr. Green Докато една котка много плака от нейната чанта в чакалнята. Стопанката и се разрева, защото на котето му взеха кръв-нещо омърлушено било напоследък. Да не говорим, че и аз се просълзих, като я видях и ходих да разглеждам аксесоарите, да не ме видят.
Взехме пак за обезпаразитяване-комбо фронтлайн. А, и пръскане на дома-на 7 дни, до унищожаване на бълхите. Twisted Evil

# 276
  • София

А за да отидем, имахме първо лов на котки у дома.
hahaha hahaha hahaha ooooh!
Скрит текст:
И аз не мога да сваря моята неподготвена като реша да я водя някъде. Даже и на момента да го реша. Винаги се крие. Абе, котки-телепатки. hahaha hahaha hahaha

# 277
  • Пловдив
Само  воаьорствам  ,не сме се показвали с Руши от година .Ето малко стари снимки:

# 278
Kakви сладки котета сте показали!

Дадох хапче на Дара, ровим в аките, но нищо няма, много ми е странно. А и глистът, ако беше глист беше мъртъв. Все пак ще ѝ дам и хапче след две седмици пак.

# 279
  • Варна
За по-сигурно няколко дни преглеждайте изпражненията.

Днес имахме мисия "накапване на 3 котки против бълхи". Женя горе-долу изтърпя, ама Мила и Мага подскачаха и реваха. И ги изпускахме, и пак ги склещвахме! Накрая на процедурата се уморихме. Laughing
Винаги след такава процедура Мила се гмурва в котешката тоалетна-да премахва химичната миризма от себе си.
А как да спреш котките след това да се пооближат! Twisted Evil

# 280
Момичета, имам нужда от помощ.Както писах осиновихме си мъничко мъжко котенце изхвърлено на боклука. Сега  на предполагаема възраст около месец и 1-2 седмици. До скоро го хранех с шише с биберон с мляко, но му поникнаха зъбките и прегриза биберона. Започнах да му давам котешки пастети, уж да го захраня, но от тях започна да се изхожда рядко. Давах му един ден накиснати и смачкани гранули с мляко и акото се втвърди. Така ме посъветваха.
 Вчера беше на попара, приготвена от котешко мляко със средичка хляб. Много му хареса, но тази сутрин пак се изходи рядко. Не ми се иска да го храня с гранули. Честно казано бюджетът ми с две деца, едното от които още на памперси ми е ограничен. Исках да го храня с домашно приготвена храна. Въпросът ми е с каква? На тази възраст какво мога да му давам,без да му разхлабвам така стомаха?

# 281
  • Варна
 pavlinaj,същата работа при нас.Пастетите и паучовете не му понасят.Аз пък искам да го храня с гранули за бебета.Взех два вида-на Роял Канин и на Про План.Не ги иска за съжаление.Давам му варено пилешко месо,картофи с пилешко,пиле с ориз,карфиол и броколи със сирене и яйца.Харесва му,но аз продължавам да настоявам за гранулите.Изобщо не ги възприема като храна  ooooh!
Големият ми котарак след млякото му давах пилешка супа два дни и после гранули.Прояде ги от раз и сега няма никакъв интерес към човешка храна,месо,риба.Нямам идея как да накарам и малкото да прояде гранули.

# 282
  • София
  Момичета, не съм чела темите, но имам спешна нужда от съвет!  Praynig

Преди около месец прибрахме един котак. Видимата възраст беше около 5-6 месеца, очевидно домашен, много гальовен, с хигиенни навици. Някой явно го беше изхвърлил.  Confused Всичко добре досега. Но изведнъж, преди седмица, започна да пишка на спалнята! Повтори и потрети.  Shocked Не мога да разбера каква е причината. Много добре си знае тоалетната, не е малко коте ( тежи 3.400 вече  ooooh! ). Винаги съм живяла с котки, но никога не ми се е случвало такова нещо! И не е малко, като да маркира, а направо се е изпишкал. Не мога да смогна с пране. Кажете какво да правя! Какъв може да е проблема? Дали ако го пусна да спи при нас ще се оправят нещата, т.е. вече ще си му мирише на негова територия? Преди спеше при нас, но откакто стана първата беля гледам да не го пускам. И той просто издебва всеки възможен момент.  Confused

# 283
  Момичета, не съм чела темите, но имам спешна нужда от съвет!  Praynig

Много позната история, моя котарак след година съвместно щастливо съжителство започна да пишка навсякъде, включително в бебешката количка. По съвет на момичетата тук го заведохме на ветеринар, оказа се че има песъчинки в бъбреците, сложиха му някаква инжекция и оттогава е на уринарна храна. Да чукна на дърво от няколко дни не е пишкал извън тоалетната, само по няколко капки докато се ближе. Със сигурност с това демонстративно пишкане на спалнята иска да ти каже нещо, че нещо го тормози  Peace Съвета ми е да го заведеш на ветеринар.

# 284
Заведи го на ветеринар, той най- добре ще ти обясни защо го прави.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт