Любители на Котки Тема 88

• 47 832
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
Marzi Pan  ...  Ама мнооого сладко  бебе !!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 346
  • София
Котешки мами, изпуснах ви тази тема.  Hug

да се оплача, че Пухкавияра направи огромен тумбак след кастрацията.  ooooh! Лошото е, че 13 години сме я хранили "на посикване"  Laughing и сега ми е трудно да и отказвам. А тя проси нон стоп.   Особено мен ме прави луда (щото не мога да й отказвам). Дайте съвет.  Hug

# 347
  • Варна
Давай и храна за кастрирани котки(ветеринарна).Ще спре да качва и бавно ще отслабва.Моят котарак почти стигна 7 кг.,а е на 1 г.След кастрацията яде само Роял Канин за кастрирани мъжки(има и за женски).Сега е около 6.300кг.,но има неограничен достъп до храната.Не е дебел,дълъг е и някак голям  Laughing

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 01:09 от tyzarka

# 348
Аз мисля, че ако котето не се наяжда, то проблемът е в храната, т.е. трябва да се смени с храна, която съдържа повече месо. Но може би има котки, които по принцип са си лакоми Crazy Моята не е от тях, но и тя се храни само с чисто месо - няма как да не се наяде Grinning

# 349
  • София
Тузарка, мерси за съвета.  Peace
addicted2U , ми моята не беше. Ма след кастрацията е нон-стоп гладна.  Shocked

# 350
Marzi Pan, хубави са тия паучове, не се тревожи (не знам на болно коремче как биха се отразили де), Лъки много ги ядеше преди да пробвам да скрия хапче в тях Laughing

# 351
Здравейте мили дами ! Имаме две прекрасни котки и днес си намерихме още едно. Котенцето е много малко,може би на месец. И двете му очички бяха затворени и гноясали . Веднага го заведохме на ветеринар,където му сложиха капки и мехлем на очичките . Казаха , че максимум до 5 дни трябва да се оправят . Проблема е , че не можем да го задържим , защото вече имаме 2 котки . Моля ,ако има желаещи да го гледат , да ми пишат. Много е сладко и игриво ,а сега ми е толкова жал за него . Надявам се да се намерят стопани за малката душичка . По-късно ще кача негови снимки .

# 352
Ми не ги бях чувала и реших първо да питам, да не би да са с някакво кофти качество. А най-вече, защото и без това е проблемен - доки ми отсипа малко лаксатив, през ден-два се налага да прибягвам до него, та ту е със запек, ту с разтройство и не знам да не влоша нещо работата.

Тук на дълго и нашироко писах за проблемите със стомаха на Мъртимър. При мен е от средно средата на втория си месец, днес съм приела, че прави 6 месеца. От два дни, след седмици лечение има нормални изпражнения. Микробиологията му беше чиста. Правих три пъти! Проблемът според четиримата лекари, при които водих котето, е инспириран от ранното му и неправилно захранване. Доводите ми, че уличните котки ядат от малки каквото им падне, не се увенчаха с успех. Обясниха ми, че първо, болшинството сучат до късно, което както и при хората е само +, + и пак +, второ, както и при човешките бебета, така и при котешките има такива с по-нежни и раздразними стомаси.
Та, в този ред на мисли, аз не бих дала не само пастет, но и пауч, предвид това, че те разхлабват като цяло.

# 353
  • София
Каси, моята обича да се вози в кола. Обикновено я слагам в клетка, а после я изваждаме, като баща и я държи. Любопитна е. Но мрази да сменя апартаменти/къщи.

Kashmir i aз се бях хванала за главата по едно време от апетита на Маци. При нея се увеличи в следствие на кортикостероиди, които й поставяха. Малко по-малко свикана да не яде толкова много. Аз й давах от 1 и съща храна, не различни, та да й писне. В общи линии, търпение му е майката. И по-малко храна. От 7 кг, сега е 4 кг Wink

Marzi Pan, много малко и сладко твоето. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Момичета, извинете че връщам назад темата за пикаенето.
Не мисля, че изказване на различни мнения прави дискусията хард.
Уважавам мнението и решенията на другите собственици на Кот, независимо, че не съвпадат с моите.
Понякога е и до приоритети
Някои от вас знаят, че Маци-Златина има заболяване с което не сме се преборили.
Та ако някой ден стане така, че не може сама да ходи до тоалетната си, какво да направя???
Естествено, че ще пикае и ака де що свари. Предпочитам цялата къща да се осмъди, ама тя да ми е живичка.
С поздрав от нея:

# 354
  • Варна
Ааа, като има здравословен проблем, се търпи! Заради взаимната обич! Намира се пак някакво решение. Ако трябва ще му се ограничи местообитанието на котето.
Мебели, тапети и пердета(кой слага тапети в днешни дни), се прежалват.
Дано са ни здрави маймунките! Heart Eyes
"На легло" болни едва ли някой от нас ще си зареже любимеца!
Ставаше въпрос за поведенченски проблеми, застрашаващи хората у дома, нали така!
Разговорът въобще не е хард-я да се яви някоя любителка, търсеща сексуален партньор за потомство-тогава е мелето. Laughing Разбира се, ако някой вече се върже. Или пък:"не искам да кастрирам, как ще му отнема мъжествеността, но имаме проблеми, моя мъж не го търпи, че маркира и т. н."
Еволюцията в мисленето, за глобалното подобряване на положението с котките(не само домашните), е трудна работа, бавна.
 Винаги усещам, дали някой обича само своето коте или котките по принцип. Laughing

# 355
Благодарско на всички за съветите, тези дни ММ ще го води на доктор за първото вътрешно обезпаразитяване и ще пита как да процедираме със захранването.
А не ще и не ще да ползва пясъка - май му е гадно на лапките, като стъпи ги тръска и се отдръпва. Не го насилвам, да не го намрази, но сигурно ще взема нещо за привличане, явно 'потребената салфетка не му навява идеи какво се прави там Mr. Green

Редактирам се: пет минути след като го изложих, момчето намокри пясъка като отличник Flutter И цялата стая мирише на бебешка пудра, ши ревна от кеф Mr. Green

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 22:14 от Marzi Pan

# 356
Не знаех, че Маци-Златина е болничка  Sad Милата душичка...

# 357
Привет и от мен! HugДа покажа черно на бяло как от една сладка игра се получава нещо страхотно  ooooh!
http://prikachi.com/images.php?images/218/7651218J.jpg
От този мил и сладък Дзвер  Blush
http://prikachi.com/images.php?images/233/7651233w.jpg

# 358
  • До хладилника, който обичам
Ставаше въпрос за поведенченски проблеми, застрашаващи хората у дома, нали така!

Така де, но защо, ако има поведенчески проблем, да не се търси коренът му и да не се работи по отстраняването му? Даже това да значи разместване на някои човешки навици, мебели, така нататък? В крайна сметка животното също има своя персоналност, не са по калъп. И най-вече, котките не са кучета, не може да се очаква от тях да се поддават на кучешка дресировка и всичко извън кучешката норма да се приема за отклонение. То не е, просто котките са котки, не кучета.
Затова харесвам много предаването "Моята котка от ада", въпреки че е ширпотреба и поднесено като за всякаква публика, вътре казват много верни неща и работят в посока установяване на хармония между стопанин и животно, а не е 'или то свиква както аз искам, или се маха'.
Моите 5 стотинки по въпроса Grinning

Котето Даша официално е сухо момиче (като си говорим за поведенчески проблеми!), вече близо 2 седмици нямаме инциденти. Дотук се очертава едно много добро и весело коте и като решихме и тоалетния проблем, в момента нямам никакви забележки за нея Grinning

# 359
  • Варна

Така де, но защо, ако има поведенчески проблем, да не се търси коренът му и да не се работи по отстраняването му? Даже това да значи разместване на някои човешки навици, мебели, така нататък?
Кой е казал да не се търси корена, Бу! Поне аз има предвид случаите, когато коренът така и не се намира, въпреки усилията.
Радвам се за Даша! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт