Любители на Котки Тема 88

• 48 031
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Sisi, браво!
На моите акотата си намирисват, хм, на акота.  Laughing Поносимо.  Mr. Green
Само устата на Мила леко намирисва, но тя си имаше доста време проблеми с венците. И антибиотици пи, и натърквах леко с разтвор от вода за уста. На моменти пак виждам леко зачервени венци, но положението отдавна е под контрол. Никога не ѝ намериха зъбен камък, а венците стигаха до цвят ярко червен.
На Женя и Магито им миришеха устите само в началото, като ги взех. На Магито и извадиха няколко млечни зъба за една минутка и венците и веднага се успокоиха. А при Женя-явно от стомахчето беше.

# 391
Браво,Сиси!Дано е щастливо и много обичано  Praynig
Сподели как му намери дом.И аз търся за една мъничка красавица.А пък как не ми се дава е друг въпрос  Laughing

Пуснах обяви в доста Фейсбук страници, в OLX, в bezdom, podariavam, pozvanete и вестник pozvanete. Добре е да пишеш в обявата, че котето е обезпаразитено /ваксинирано и да сложиш снимки.
Опитай във вестника, защото ако е по - възрастен човек, може да не ползва интернет.
Успех!

И на мен не ми се дава хич, но ще направя зоо градина вкъщи и ММ ще ме изгони.  Confused

# 392
  • До хладилника, който обичам
Ще внеса смут, но - проучвате ли кой взима котетата? Има хора, които взимат безплатни животинки и ги ползват за примамка и обучение на бойни кучета. малко като градска легенда, но не е.

Касита, с РК Kitten и на Даша акото не се усеща в тоалетната, хич. Чак като вашия експеримент, да го душа отблизо, не правя, но в тоалетната - не се усеща никак, за разлика от по-рано, докато беше разстроен стомахът след Уискас.

# 393
  • Варна
На мен ми е много трудно да спася и да търся после дом. Не ми се получи с Магито, ама и аз едни условия поставих. Laughing Било е ясно, че не ми се дава.
Ама с нея лимитът ми у дома се изчерпа.
Да ви споделя, че дебна един уличник, който не може да си затваря устата и му текат лиги. Според ветовете ни или има забито чуждо тяло, или болест на венците, примерно.
Така или иначе аз все някога ще го докопам и заведа на преглед. Днес го видях пак и се върнах с транспортната чанта, ама напразно.
Даже съм договорила вече цени като за улично коте.
Ако някой търси за любимец мъжки, кафяво таби, миличък, ще го уредя. Grinning

# 394
Ще внеса смут, но - проучвате ли кой взима котетата? Има хора, които взимат безплатни животинки и ги ползват за примамка и обучение на бойни кучета. малко като градска легенда, но не е.

Да, естествено.

Скрит текст:
Има и такива, които ги търсят, за да си хранят змиите.  Sad

За мен най - важният критерий е възрастта, а донякъде и пола. Честно казано, предпочитам да давам животинка на жена и то в по - зряла възраст. Бела я осинови една жена на 50, много мила, гледала е животни, има внученце. Тигър го осинови един човек на 60, скромен и много добронамерен, гледал е котки.
Звъняли са ми 13-15 годишни, няма как да го дам, защото може да не знаят родителите им. Звъняли са ми и мъже на по 20-30 години, те са ми най - съмнителни. Един по снимките ми изглеждаше направо психопат.
Една баба пък се оказа психично луда и уж щеше да осиновява едно куче, а се отказа, крещя ми безпричинно и ми затвори телефона. Всякакви луди.  ooooh!Много внимавайте.
Аз лично давам животинки на хора, които ми се струват свестни, ако имат фейсбук профил по него се ориентирам също доста. За мен е важно да са гледали животни, да имат възможност да го гледат и хранят/лекуват. Винаги казвам, че ако се откажат по някаква причина, могат да ми се обадят и ще си го взема.

# 395
  • София
Стигнах до извода,че сме с гингивит...не съм сигурна,но ще идем на лекар и ще видим:)
Ще ви държа в течение!

# 396
  • Варна
...На здрава котка не трябва да и мирише нито устата,нито козината,нито акитата...
Ама хич ли?
На Стейси устата и козината не миришат, но другото си понамирисва - къде по-силно, къде не толкова.

Аз не съм се навирала специално,но като му чистя тоалетната не мирише изобщо на акита.Като е пил малко вода мирише малко специфично на урина,но на акита не.Пие само трапезна или бебешка минерална вода лигльото и ако няма в момента или не му е прясна не пие  Laughing

Сиси,благодаря ти.Точно поради тези причини не пускам обяви.Пълно е с психопати.Искам истински свестни хора и не знам как точно да ги намеря.На какво се надявам и аз не знам наистина  Laughing
Само знам,че съм дала обещание вкъщи да е само Лъкито  Outta Joint

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 22:49 от tyzarka

# 397
Здравейте!
И аз по въпроса с акитатата - ние сме със затворена тоалетна,но не се усеща много.Не я храня с много висок клас храна,а и сега се оплаква...та май ще търсим нова.Отделно не желае да пие вода от купичка - виси на тая чешма и се моли някой да и пусне.Все някой и уйдисва и ме ядосва с това.Няма и няма.Купичката е много краен вариант - ако ожаднее през нощта и това е..или когато ни няма уикенда.

Подариха ми лазерче и я разкарвам из целия апартамент - тича като обезумяла,явно и е много интересно.После се уморява и се мята някъде - къде да ни наблюдава,къде да спи.

Скрит текст:
Ето я на едно от любимите й места

# 398
Имахме лазерче и количка с дистанционно-не ще и не ще да ги гони като другите котенца.
Само ме поглежда с тия големи зелени очи,все едно ми казва:"Абе,жена,ти у ред ли си....на гламав ли ти приличам да тичам след глупости?"
Обаче всяка вечер ляга по гръб и ме привиква за битка.Бием се като селски котараци,хвърчи перушина,чаткат зъби.Бием се,обаче аз се боря с едната ръка,с другата му подкрепям главичката,да не я тресне в пода  Simple Smile.Преди ръцете ми все бяха надрани,но захитрях и си слагам ръкавици от тези,за горещите съдове,от магазина за левче.Битка на макс,кротясва и поемаме към леглото,където спим тримата:аз и мъжа ми на края,Котът се е разплул по средата и не си дава мястото.

# 399
  • София
Здравейте, дами!
Да се включим и ние с нашата калпазанка при вас, дано да ни приемете Simple Smile
Казва се Буба, намерихме я преди почти година (беше едно малко пухче, което не знаеше още как да се храни), сега е единствения господар на къщата и ни прави луди Laughing
Скрит текст:
Малко снимки в хронологичен ред:

Те снимките не станаха малко май  Laughing

# 400
Ей момичета страшни сте  Hug Hug HugКак не съм се сетила до сега за лазерче  newsm78 Постоянно се чудя как да забавлявам Мишо ,че да се измаря ....има си играчки ама вече не му се играе с тях... Аз излизам сутрин , прибирам се вечер уморена  и така не ми се занимава , а той горкия играе му се та чак реве ( ама буквално) ..... Сега купих лазерче . Нямам търпение довечера да се прибера !!!!  Винаги съм знаела ,че тук мога да намеря решение. !!!!!    bouquet
И  в еуфорията си да не забравя : Мнооого сладки котарачета  на снимките видях !!!   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 401
Здравейте!
Включвам се във вашата тема с един въпрос. Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите.
Вчера откриха на децата микроспория.Имаме котка, която няма никакви външни признаци да е болна от микроспория. А децата казаха, че са пипали улично коте. Сега не  знам от домашната ли котка са го лепнали или от уличното. Изчетох много по-въпроса, но така и не разбрах как да установя дали домашната котка е болна. Знам, че се правят изследвания, но честно казано не ми се тръгва по ветеринари. Говорих и с ветеринарния институт. Те правят такива изследвания, но не приемат животни, а ще трябва сама да занеса материала. Казаха ми да остържа малко от струпеите. Проблемът е, че котката няма ранички, голи петна и т.н. Не знам вече какво да правя.... Та имате ли идея дали котката е здрава, ако няма външни признаци?

# 402
  • До хладилника, който обичам
Преди ръцете ми все бяха надрани,но захитрях и си слагам ръкавици от тези,за горещите съдове,от магазина за левче.
Впрочем се препоръчва такива битки винаги да са с ръкавица (някоя нарочена за битка), за да не свиква котката да асоциира голите ръце за плячка Simple Smile И така хем има игра, хем ще знае, че не е добре да хапе незащитени крайници.

Буба е разкошна котчица, бебешките снимки са супер умилителни с това светличко около очите и по муцунката!

iva78, аз бих изследвала котката Peace Даже да не е тя първопричината, може децата да са й я предали, гъбичните заболявания са голяма досада.

# 403
Здравейте!
Включвам се във вашата тема с един въпрос. Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите.
Вчера откриха на децата микроспория.Имаме котка, която няма никакви външни признаци да е болна от микроспория. А децата казаха, че са пипали улично коте. Сега не  знам от домашната ли котка са го лепнали или от уличното. Изчетох много по-въпроса, но така и не разбрах как да установя дали домашната котка е болна. Знам, че се правят изследвания, но честно казано не ми се тръгва по ветеринари. Говорих и с ветеринарния институт. Те правят такива изследвания, но не приемат животни, а ще трябва сама да занеса материала. Казаха ми да остържа малко от струпеите. Проблемът е, че котката няма ранички, голи петна и т.н. Не знам вече какво да правя.... Та имате ли идея дали котката е здрава, ако няма външни признаци?
Моето коте разви микроспория няколко дена,след като го взехме.Струпеи не,само голи петна.Ветът веднага ми даде спрей,но за по-сигурно взе парченце кожа и го прати за изследване,което потвърди диагнозата.Котето ми тогава да е било на макс.2 седмици,значи,малък е инкубационния период.Кога диагностицираха децата?Според мен лекувай децата,а котето води на вет ако покаже симптоми.Има голям шанс да е заразено,но лечението е пръскане.Ако няма петна,върху които да пръскаш,за какво да я водиш на вет?Така ми се струва на мене.

# 404
  • Варна
Поздрави от Късметка, дами  Hug

Теглихме я снощи, 2.3400кг. Пълен Принцес стана Simple Smile
В градината съседската котка остави три пайтачета, дето си мислят, че аз съм им майка, та се чудим сега какво да ги правим...

Общи условия

Активация на акаунт