Любители на Котки Тема 88

• 47 884
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
  • София
За пътуване в автомобил имах предвид.
Ясно. На мен идеята да я водя на вет с платнена чанта ми дойде от една жена на летището във Франция. Беше си сложила котката в пазарска чанта и я беше гушнала. Така че мисля, че допускат в обикновени чанти. Клетка имам като тази, която показа, но ходенето на вет с нея ми е кошмар. Пластмасата се чупи, на моята котка хич не й допада, а като ходя със сак примерно за инжекции, понякога не я вадя. Просто отварям ципа и докато се сети да изръмжи, инжекцията е сложена. Знаете, че аз я водя много често на вет и съм забелязала, че със сака се травмира по-малко. Peace 

# 511
  • София
Estell е тази, която заведе Мърчо в Малта. И всяка самолетна компания си има изисквания за клетката, в която се носи животното. Точно Естел се беше шашнала от необичайния размер, в който трябва да побере котето. Не знам какво стана. Не е споделяла каква клетка намери. Мисля, че с платнена чанта не е позволено. Трябва да се пита за конкретния случай. А има и компании, които изобщо не качват животинки.  Wink

А колкото до змиите, не мога да си представя, че хранителната индустрия е оставила собствениците на влечуги без специализирана храна. И котките обичат да ядат птички и мишки, но не ми е минавало през ума да ловя, за да ги храня.  Wink Напротив, в темата често се споменава за любимци, които са си уловили врабче или друго птиче и собственичките правят всичко възможно да ги спасят.

# 512
Върнахме се от вет, Лъки умря от шубе и после ми препика едно одеало според мен за отмъщение, че е засегнато мъжкото му достойнство с тоя термометър в дупето Crazy

Препоръчаха ми бтв лЮкарство от ново поколение, което се накапва на врата и действа и срещу вътрешни и външни паразити, добре е дошло, че хапчета знаете как се дават особено на пернишка котка. Броудлайн се казва ако някой има интерес. Аз - доволен.

Edit: явно ветът го е накапал това по-назад на врата и Лъки е близнал, защото сега навсякъде му текат лиги  Cry (пише си в листовката, че така става ако се оближе)...егати гадната работа, горкото, много ми е криво. Cry

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 23:59 от DreamComeTrue

# 513
Искам да изкажа хиляди благодарности за идеята с лазера.  Намерих начин как да изморявам Дара.  Това не е моето коте. Това е друго такова.

# 514
  • До хладилника, който обичам
Преди много години отглеждах едно котенце пред входа, всеки ден го хранех, бях му направила къщичка с топли одеалца в бараката на входа...
Ще разстроя сигурно много хора в темата, но - точно тая криворазбрана обич води до повече котешки популации и постоянни проблеми. Съжалявам, но никой от съседите не е длъжен да търпи животно, било то куче или котка, в общи части на входа. Ако човек иска животно, си го взима у дома. Отглеждането им на площадката, във входа, в мазето и т.н. засяга и другите съседи и макар отравяне на животни да е прекалено, то иначе те имат пълно право да негодуват и да са против. Не може да се натрапва собственото желание за помощ на животно на другите.
Една позната споделяше скоро, че се грижи за бездомна котка във входа, храни я и чисти, ама животното пишкало по площадката и миришело, пък и котенца родило, а съседите били недоволни и искали да се махне. Не ги обвинявам...

Касита, семейства с малки деца не бих изключила, ако родителите са гледали котка преди и имат реални очаквания към нея и съжителството им. И двете деца заживяха с котка на 2г, нямали сме никакви драми с това, просто защото аз съм гледала котки достатъчно, за да мога да предпазя котката от детето и обратното. Малкото е направо като 'говорещият с котки', така добре се разбира с животните.
Пенсионери също не бих изключила, може да нямат пари за качествена храна, но малко ли котки оцеляват на най-нисък клас храна иначе? Къде е разликата, освен че на ветеринар няма да иде животното, но отново, и уличните не ходят. Поне ще е иначе обгрижено и ще се гледа с любов.
Млади мъже и жени също не бих изключила, ако жените обаче са предупредени за рискове и варианти. Скоро чух за жена, изгубила бременност от токсоплазмоза, никой не я предупредил, че има такъв риск...
Не бих дала коте на деца - взимането на животно е отговорно решение и трябва родителят да потвърди, че е взето семейно, а не децата да довлекат котенце у дома и родителите да го пуснат на улицата, защото не е желано. На студенти също бих се колебала, но зависи от самите хора, разбира се.

# 515
  • София
DreamComeTrue, след първия път, когато сложих на Лолката фронтлайн, тя успя дасе извърти и да изближе тая гадост и после проточи лиги два пъти да ги увиеш около врата й, седнах, почесах ряпата и ето какво измислих. Когато я кастрирах, бях й ушила едно боди, което плътно прилепва около телцето й, с ципче на гръбчето и "жартиери" около крачетата, за да е свободна критичната зона. Така че когато се обезпаразитяваме, нахлузвам бодито, и преди да затворя ципа, изцъквам фронтлайна. Писа облещва очи като друсната от ток, и хуква да препуска из стаята, да се оттърве от миризмата, ама ядец. Докато не изсъхне гадостта, бодито е на нея. Опитва се да го махне, но ние мъжки устояваме.  Все пак не мисля, че може да бъде полезно такова нещо като фронтлайна да се приема вътрешно. Някои слагат яка, но Лолката, като й сложа яка, почва да се изстъпва назад в усилия да се освободи, блъска се в мебелите и е съвсем видно, че е голям стрес за нея. Така че вариантът с бодито е най-безпроблемен.
Tania67, извинявам се за грешката, права си. Също и за изискванията за размера на клетката. Както казах, на челна стийка ще застана, но ще намеря подходяща клетка. Ако пък не, накрая ще ушия. Ръцете ми не са порасли от задните ми части все пак.
Касита, разбира се, че и на къси разстояния пътуването трябва да е комфортно както за котката, така и за останалите пътуващи в колата. Погледни линка, който бях дала малко по-нагоре, има много ценни съвети за всякакъв вид пътувания. Ако не владееш английски, мога да ти преведа, просто мисля, че информацията вътре е много полезна.

# 516
  • Варна
Бу ,права си за себе си и повечето хора разсъждават като теб.Аз съм на малко по различно мнение.И мен ме засягат някои неща като съсед,но съм толерантна.Защо да е криворазбрана обич?Просто не всеки обича котки и не е длъжен.Един съсед се изказа така:"То да бяха кучета ми то котки" Laughing
Други пък просто не могат да седят и да гледат.Обичат ги,но няма как да ги приберат всички.Аз съм една от тези,които хранят,водят на вет,кастрират и т.н.Прибирала съм котката пред блока с 6 бр.новородени във входа за 2 месеца.Всъщност тя сама си ги вкара вътре.Бяха обезпаразитени,входа и етажите напръскани против бълхи.Имаха си мека мебел,която още си седи там.Правя колкото мога.Не е много,но се старая хем да помогна на животинките,хем да не дразня много  Laughing
Не знам за теб,но на мен ми се налага да се съобразявам с много неща,живеейки в блок.Например пиано в 9ч. в неделя,уроци по пиано от други по различно време(много музикален вход сме),купони,заложна къща-непрекъснато моткане на италианци пред блока,паркиране на мотори във входа,лаене на кучета и още много.Съседите ни са готини хора,толерантни,имаме се всички.Всеки се опитва да се съобразява и лоши отношения няма.Когато на някой му прикипи гледаме възпитано да се разберем и решение винаги се намира.С котките не съм само аз има и други.Има и такива,които не ги обичат,но търпят,както и ние търпим тях.Смятам,че така е честно.

Шансът да се заразим с токсоплазмоза от котките е малък.Всеки си мие ръцете след почистване на котешката тоалетна.Най-често заразяването става от сурово или не добре сготвено месо,плодове,зеленчуци  Sad

# 517
Ох, аз си изкарах акъла снощи с Лъки, гледаше уплашено и неадекватно, разпени се целия, нито мяукаше, нито мъркаше, нито нищо...Ужас някакъв. Днес е по-добре, ама още е сърдит. Ама че смотан тоя вет да го сложи така некадърно на врата това лекарство.

# 518
  • София
Excuses, имах предвид челна стойка Blush

# 519
  • София
DreamComeTrue, не е виновен ветът, просто тия маймунки са пластични като ластик за коса, и не могат да се оближат само по врата и между ушенцата, но пък там перкат с лапките и изобщо няма място, което да е тайна за тях. Виждала съм да продават бодита, опитай, ще си спестиш много ядове и на Кот ще му е полезно.

# 520
Колко време го държиш бодито? Щото аз имам и конус, мога с него да пробвам първо ако е за кратко време Twisted Evil

# 521
  • София
Преди много години отглеждах едно котенце пред входа, всеки ден го хранех, бях му направила къщичка с топли одеалца в бараката на входа...
Ще разстроя сигурно много хора в темата, но - точно тая криворазбрана обич води до повече котешки популации и постоянни проблеми. Съжалявам, но никой от съседите не е длъжен да търпи животно, било то куче или котка, в общи части на входа. Ако човек иска животно, си го взима у дома. Отглеждането им на площадката, във входа, в мазето и т.н. засяга и другите съседи и макар отравяне на животни да е прекалено, то иначе те имат пълно право да негодуват и да са против. Не може да се натрапва собственото желание за помощ на животно на другите.
Една позната споделяше скоро, че се грижи за бездомна котка във входа, храни я и чисти, ама животното пишкало по площадката и миришело, пък и котенца родило, а съседите били недоволни и искали да се махне. Не ги обвинявам...

Бу,всеки случай си е индивидуален. Мацо не беше отглеждан вътре във входа, а в едно вънщно преградено помещение към блока, което беше дадено  от собственика за дом на животинките. Във входа почти всички му се радваха и му носеха храна, никой не е негодувал видимо. Котето нямаше достъп до общите площадки и определено не е пикал на тях. Пред входа ни има градина с разни храсти, дръвчета , в които той си обикаляше. О, забравих да добавя,че го кастрирах със спестени парички от джобните  Wink Той беше уникален, но нямаше как да ги съвместя със Симба, който не търпи други животни.

# 522
Мацо не беше отглеждан вътре във входа, а в едно вънщно преградено помещение към блока, което беше дадено  от собственика за дом на животинките.
Това го прави различно  Peace

tyzarka, на различно мнение съм. Да се търпят съседите взаимно е едно, да се търпят бездомни животни, които някой гледа вътре, е друго. Бих разбрала да е в двор, в отделна къщичка или от сорта, когато няма да пречи, но вътре е просто неприятно. Това е за мен криворазбрана обич - обича човек животните, но я натрапва и на други обичта си. Едни познати имаха проблем да си влязат в къщата доста време, когато бездомна котка, гледана вътре във входа от съсед, реши да роди на изтривалката им и стана много агресивна в опит да си защити бебетата.
Шум, за който може да се говори и който попада в предвидени случаи от закона за вътрешния ред и подобни, е едно, живо същество е съвсем друго. Хубаво е, че се разбирате със съседите и има търпимост  Peace

Не ме разбирайте погрешно, и аз съм прибирала и гледала бездомни животни, но не вътре във входа, защото никой не е длъжен да се съобразява с моите желания и прищевки; ползвах двора на кооперацията. С времето обаче оцених и това за неправилно, по ред причини, които сме разисквали тук неведнъж.

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 13:23 от Бу

# 523
  • Варна
Бу,аз тези котки не си ги нося от бащината къща  Laughing
Те не са лично мои.Проблемът не е лично мой,а общ.Това означава ли,че на никой не трябва да му пука след като не са на никой?Аз не мога да кастрирам всички котки.За съжаление не знам какво е най-правилно или умно да се направи.Ако имаш някаква идея или решение сподели го с мен моля те.Само знам,че да умират от глад,да са убивани и тровени е недопустимо.Поне за мен.Не натрапвам обичта си и не се е случвало някой да не може да си влезе вкъщи.И да се случи кой е виновен и чия е отговорността като въпросната котка не е на никой?Ако съм там ще направя каквото мога разбира се,но ако ме няма?
По отношение на музикалните изпълнения при нас със сигурност не са в рамките на нормалното.Но ние сме млади хора,още ни издържат нервите  Sunglasses
Мисълта ми беше,че на всеки се налага да се съобразява при общо живеене.И ако на някой все нещо му пречи...Аз се опитвам да разбера всеки,да му вляза в положението и да съм толерантна.Очаквам същото насреща.
Искам да знаеш,че пиша с най-добри чувства  Hug

# 524
Проблемът с бездомните животни е обществен, да, но не следва да бъде решаван в ущърб на съседите Peace нито пък на други хора.
И аз с добри чувства. Разбирам те какво казваш и защо, но не го намирам за правилно.
Смятам, че за бездомните животни трябва да има цялостна политика и тя включва евтанизиране на тези, които нямат шанс за осиновяване, масова кастрация и съвсем различна политика изобщо по отношение на тях. Както правят в други държави.
Ти не можеш да кастрираш всички котки, нито е твоя работа това, но хранейки ги, дефакто насърчаваш нова вълна котенца на улицата, които отново са всеобщ проблем.

Общи условия

Активация на акаунт