Любители на Котки Тема 88

• 47 947
  • 765
  •   1
Отговори
# 525
 ooooh! Стига, бе хора... Дайте и бездомните хора да ги евтаназираме, ако нямат шанс за дом, щото и те разнасят зарази... Моля ви, прекратете тази тема, защото е ужасна. Дайте да си говорим за любовта към котките, нали така се казва темата "ЛЮБИТЕЛИ на котки", а не да говорим как да ги убием, моля ви се...  Peace

# 526
  • До хладилника, който обичам
Проблемите с бездомните животни в България са много дълбоки и сериозни и нищо освен цялостна целенасочена политика, подкрепена от хората, няма да проработи за решаването им. Затова Peace и хайде да си говорим за по-приятни неща покрай любимците.

# 527
А какъв е смисълът от осиновяване на всяка цена? Питах и преди време.
Бездомните, голяма част, от които трябва да се евтаназират, са живи благодарение на грижливите "стопани".
Улични котки гледахме дружно в мазето на входа. След първото котило всички минаха на кастрация.
Гледам съседните мазета изобистват тази година от малки котета, а доста често и на воня на мърша.

# 528
  • Варна
Ако знаех какво решение на проблема смяташ за редно изобщо нямаше да попитам.
Т.е.като не ги нахраня те естествено ще си умрат?!и ще си се реши проблема.Не го приемам.Това с евтаназията пък направо ми е в разрез с всякакви разбирания  Stop
Спирам да коментирам по въпроса,защото сме на крайно противоположни мнения и нищо хубаво няма излезе от дискусията  Peace

Касита,коя е точно частта от бездомните,която трябва да се евтаназира?Кой решава кой да живее и кой да умре?Шегуваш ли се или аз не те разбирам?

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 14:57 от tyzarka

# 529
  • До хладилника, който обичам
А какъв е смисълът от осиновяване на всяка цена? Питах и преди време.
Бездомните, голяма част, от които трябва да се евтаназират, са живи благодарение на грижливите "стопани".
Улични котки гледахме дружно в мазето на входа. След първото котило всички минаха на кастрация.
Гледам съседните мазета изобистват тази година от малки котета, а доста често и на воня на мърша.
Мда.

tyzarka, със сигурност решението не е просто да се хранят. От Пловдив съм, сигурно най-котешкия град в България в момента. Процентът на кастрираните бездомни животни е пренебрежимо малък. Само хранене, без други грижи - не работи. За да се спре популацията, единственото редно нещо е да се кастрират животните, за да няма повече размножаване. И да се кастрират и домашните, понеже от тях идват тези на улицата, както всички добре знаем. От там насетне, приюти, доброволци, осиновявания в страната и чужбина и понякога, евтаназия. Съжалявам, че развалям добрия миролюбив тон на темата, но това са фактите. Защото знаем и от първа ръка, че другото просто не работи достатъчно добре. И аз спирам дотук.

# 530
Благодаря! Защото, наистина, с такъв спор бихме развалили хубавата тема, а на мен (и не само на мен) ми е изключително приятна.  Peace

# 531
Касита,коя е точно частта от бездомните,която трябва да се евтаназира?Кой решава кой да живее и кой да умре?Шегуваш ли се или аз не те разбирам?

Като начало болните и агресивни животни. Последните при котките не дават поражения върху човека, но за кучетата важи.

М.г. от съседната кооперация хванаха една болна котка, цялата в тумори, рани, куцаща с единия крак. Смисълът да се мъчи животно като това е? Rolling Eyes

Котките, за разлика от кучетата, носят само ползи на обществото, защото го избавят от най-страшното за града животно- плъха.

# 532
  • София
Котките, за разлика от кучетата, носят само ползи на обществото, защото го избавят от най-страшното за града животно- плъха.

Aкo щеш вярвай, но миналото лято в Пловдив пусках храна на котките от балкона. Сред тях имаше една съвсем малко по-дребна, дори не по-дребна, а по-скоро по-различна като форма, но в тъмното не можех да разбера разликите. Пускам салам, всички тичат и хапват. В един момент се усетих, че по-различната "котка" всъщност е плъх.  hahaha  Дружно си живееха.  Joy Joy Joy  Но сигурно на мишките не им прощават. Wink

Бу, мога да се похваля, че около нашите блокове има масово кастриране на котки. Тази година почти нямаше малки котета, а за съжаление много от възрастните котки, които познавах от години, вече ги няма. Според мен се работи по въпроса, но предполагам, че са доброволни организации.

# 533
Въпрос за кастрацията при мъжките: моля, стопаните на момчета да се включите, че при нас навреми моментът или по-точно на долната кастрационна граница сме и се чудя какво да правя? Да чакам ли да стане на годинка, предполага се, че е роден през април-май и сега е средно на 6 месеца, да го кастрирам ли около края на януари-февруари или да чакам да започне да маркира?
И изобщо задължително ли е това маркиране?
Аман, голямото ми притеснение са тези две дейности.

# 534
Каси, изчакай до 8 месеца и действай без да се тревожиш Simple Smile Няма какво да чакаш да стане годинка или да маркира, отричат го това вече Hug

# 535
  • София
Каси, някои започват да маркират и след година, други - никога. Изчакай! Най-много да изпереш нещо - сак, обувки или матрак.  Laughing  Започне ли веднъж, спиране няма и затова веднага се записва час. Но изчакай докато му дойде времето.  Wink

# 536
  • Варна
Истински отговорните не си вършат работата и това е истината.Отговорът е един и същ"няма пари".Организациите работят сериозно,но не смогват.Имат нужда от подкрепление от нас и го получават,но пак не стига.Винаги има осигурени талони за безплатни кастрации,но са малко хората,на които им се занимава.
Каси,аз не съм никоя да решавам кой е за евтаназия и кой не.Това,че според теб или друг вече няма смисъл да живее не означава,че е така.Има си ветове,които решават има  ли шанс животното и ако има минимален такъв е задължително(според мен)да се лекува.Има си организации,като ААИ например,които осигуряват непосилните суми ако даренията не стигат.Има животинки върнати от оня свят,прави се невъзможното,после се осиновяват и така.Защо да не се направи всичко възможно?Има хора,които си водят животните(домашни) за евтаназия,защото нямат пари за лечение,а така ще минат с 50лв.Не се търси помощ,за по-лесно.Според някои хора ветовете се възползват от това положение,за да точат пари.И така да е факт е,че има много излекувани и спасени.Аз съм "за" да се помага както и колкото може.
Лъкито го кастрираха на 9 месеца.Вета каза от 7 нататък може.Не е маркирал.Правеше секс почти постоянно с една плюшена играчка.Дивееше,искаше да излиза навън,мяукаше.Много ме беше страх да не скочи през терасата.Седмица след кастрацията се кротна.

# 537
  • София и Морето от време на време
Леле, момичета, нямаше ме 1 седмица и темата няма изчитане ...
Затова още недочела бързам да се включа с малко снимков материал. Данъка, барабар с мнооого лихви ...

Дядо Чочо спи като бебче:

Мърчо поседнал:

И повече във Варна няма да ходя ... Отидохме със сина ми за 2 дни на състезание и кво мислите: прибрахме се с котка.

Ето го варненското ни късметче - насред бензиностанцията на 26.09 в 24:00ч при пристигането ни:

Муня-Маймуня: Щурачка малка, но пък е супер красива.

Скрит текст:
Ето много снимки на Мунята: http://tinak.snimka.bg/animals/chocho-m-rcho-i-drugi-kotki.693948.34192104

Ето така беше събуден баткото: "Ставай, че си на състезание"

На 29.09 сутринта у дома: Що ли не се учудвам, че се е лепнала за мъжа ми ... Те у нас всички котки все при него ходят.

С дядо Чочо:

С бате Мърчо:

Добитъка похапва:

Тия двамата са на един акъл - дай им само да се боричкат: Е някои врещат като заклани при това, ама пак отиват да се борят. Мърчо е към 6-6,5кг, Муна около 600гр.

Малко самозабавление:

и под зоркия поглед на баткото:

"Хм, дали пък да не я сборичкам???":

# 538
Аз все пак няма да се въздържа. Това с евтаназията е просто отвратително. Как е възможно някой наистина да го мисли Twisted Evil
А това, че в други страни постъпват така не прави въпросната практика добра или правилна. Както знаете и концлагери са съществували в много страни, но това не ги прави приемливи.

# 539

Aкo щеш вярвай, но миналото лято в Пловдив пусках храна на котките от балкона. Сред тях имаше една съвсем малко по-дребна, дори не по-дребна, а по-скоро по-различна като форма, но в тъмното не можех да разбера разликите. Пускам салам, всички тичат и хапват. В един момент се усетих, че по-различната "котка" всъщност е плъх.  hahaha 
Shocked hahaha hahaha hahaha

TINA.K, много сладка котачка и как само се е интегрирала сред мъжката ви част Crazy

Общи условия

Активация на акаунт