Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 4

• 115 076
  • 767
  •   1
Отговори
# 30
mijjjka, кажи моля те някакви координати как се урежда посещение в това ловно стопанство, че отдавна искам да снимам животни...
Там ли се спи?
А тарпаните според руската уикипедия са измрели?

# 31
Ще искам телефон от мъжа ми и ще ти го дам. Да, там се спи - в Ловното стопанство, имат няколо вили май ...
Подробности обещавм след като се върна.
А тарпаните се опитват да ги възстановят като порода от 2011 г - Люлин беше споменала за проекта Новото тракийско злато , можеш да хвърлиш един поглед на сайта ☺

# 32
Тарапани има, при това се приспособиха далеч по-добре от зубрите.
Зубри докараха 5, 3 умряха. Дано другите два се адаптират.  Praynig Бях на 2-3 метра от тях, но ни делеше ограда.  Grinning

mijjjka е дала линк към сайта на стопанството, там има контакти.
Вилите/хижите са две - стара и нова.
Колата трябва да е висока, пътят в стопанството е черен, камънак, на места ужасен.

# 33
Някой минавал ли е скоро по пътя Велинград-Сърница-Доспат? Как е пътя? Знаете ли?

# 34
ние преди две години бяхме на палатки малко преди  Ловно стопанство "Студен кладенец", сърничките се разхождаха свободно , ходихме до къщите на стопанството но нищо интересно не видяхме освен зашеметяващата красота на природата , на връщане посетихме гроба на Орфей в татул . има много неща за разглеждане в тоя район

# 35
Най-сетне мога да споделя пътуването ми до Родопите с вас. Беше уникално !  Heart Eyes

# 36
  • Пловдив
Страхотен пътепис! БРАВО!

# 37
ние се върнахме вчера от Доспат, страхотно си изкарахме! Хотел -ресторант Тихият кът ни приюти, много сме доволни от всичко - обслужване, цени, стаи!
за природата в Родопите няма какво да ви пиша уникална, но ние българите сме ужасни и нищо не пазим, навсякъде около язовирите Доспат, Широка поляна и Беглика беше мръсотия, как може да отидеш на пикник и да не почистиш след себе си?! крайно време е да се налагат глоби и горските да не ревът, че са им малки заплатите, а да събират от "мизерни туристи".

# 38
ние се върнахме вчера от Доспат, страхотно си изкарахме! Хотел -ресторант Тихият кът ни приюти, много сме доволни от всичко - обслужване, цени, стаи!
за природата в Родопите няма какво да ви пиша уникална, но ние българите сме ужасни и нищо не пазим, навсякъде около язовирите Доспат, Широка поляна и Беглика беше мръсотия, как може да отидеш на пикник и да не почистиш след себе си?! крайно време е да се налагат глоби и горските да не ревът, че са им малки заплатите, а да събират от "мизерни туристи".

И аз мисля така.

# 39
  • София
Най-сетне мога да споделя пътуването ми до Родопите с вас. Беше уникално !  Heart Eyes

Страхотен пътепис.  Браво. Хубави места и хубави снимки Wink

# 40
Ние също изкарахме страхотно този уикенд!
Посетихме Татул, Елмалъ баба теке и Харман кая. Аз лично бях най-впечатлена от Харман кая!  Уникално място, с уникална енергия!  Heart Eyes
В Ловно стопанство "Студен кладенец" наистина гъмжи от стада кошути с малките, елени не видяхме, но видяхме зубъра /мъжкия/  Laughing
Много съм доволна! Бяхме две нощувки във новата вила - "Крояците", която е на около 2 км от основната сграда. Тишина и красота отвсякъде, с кошути пред и зад къщата  Grinning
Единствено Вкаменената гора не успяхме да видим от забележителностите, защото нямахме време, но нищо - следващия път  Simple Smile
Ще кача снимки, както обещах, дано успея тези дни, че ми се очертават и други пътувания през следващата седмица...

# 41
  • София/Севлиево
  Много бях чела и чувала за Родопите, но тази година имах възможност да усетя истинският им дух.На 13 и 14.09 мислехме да отидем на Кръстова гора и за тази цел намерих един симпатичен хотел в село Дряново,община Лъки(ако не ме лъже паметта).Тръгнах от София с адско главоболие, мислех да пия лекарства, но се отказах.Малкия повърна 3 пъти докато стигнем до там от многото завои, но в момента, в който стигнахме всичките ни неразположения изчезнаха.Разхождахме се из планината, катерихме се до един параклис като леко ни валеше дъжда, но беше много хубаво.Заслужаваше си всичко.На връщане не стигнахме до Кръстова гора, а отидохма до Бачковския манастир и там се разхождахме около 2 часа по една еко-пътека в резервата,който е до манастира.Беше приказно-имаше рака,водопоад,пещера, над 300-годишни дървета.Страхотно преживяване.
   А сега в събота,неделя и понеделник бяхме на Добринище.Също си изкарахме приятно, качихме се до хижа Гоце Делчев(за съжаление нагоре с лифта нямаше как, защото беше валяло, а ние не бяхме подходящо облечени), разхождахме се пак из планината,посетихме един рибарник с много рибки и малкия даже си хвана една, но я пуснахме на свобода.Ходихме разбира се и до Банско, но най-много бяхме на минералния басейн в Добринище.И също много ни хареса, спокойствие, чист въздух и прекрасна домашн храна, приготвена от жената, при която бяхме отседнали.

# 42
През дългия уикенд бяхме в Родопите - Пещера, Брацигово, Батак. Видяхме и пещерата "Снежанка".
Уникална красота!

# 43
Радвам се, че харесахте пътеписа ми Hug Благодаря ви!

# 44
  • София/Севлиево
sunche , този музей в Дорково заслужава ли си наистина да се посети?Има ли какво да се види, освен огромният макет на мамута?Ние два пъти ходихме на язовир Батак това лято-един път на къмпинг, втория път пак бяхме тръгнали към къмпинга, но по средата на пътя се оказа, че не съм взела палатката и спахме в една много хубава къщичка в едно ваканционно село пак на язовира.И аз исках да идем във въпросния музей с детето, но мъжа ми каза, че му се виждало крайно неинтересно да идеш да гледаш само някакъв макет.Та затова питам-срува ли си да се посети?

Общи условия

Активация на акаунт