Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 4

• 115 149
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
  • моята мила родна страна
Здравейте! Да ме ориентирате малко, ако може.  newsm78
Колко време ориентировъчно отнема посещението на Орлово око (качване+престой+слизане)? В съчетание с Ягодинската пещера също?
Изобщо маршрут Пампорово-Широка лъка - Ягодинска пещера - Орлово око - пещера Дяволско гърло + Музей на мечката (с.Триград)-Пампорово постижим ли е за един ден, колко време би отнел?
Ягодинската пещера е 50мин.Орлово около 1.30мин някъде.Зависи как ще съчетаете часовете за влизане в Ягодинската пещера и дяволското гърло.Постижимо е

Благодаря!

# 436
  • Sofia
Раnayotu, благодаря за информациятя, резервирали сме на ул. или бул. Съединение 18, не погледнах точно как се води. Може би ще отидем до Асеновградската крепост и ще се разходим за малко в града, за толкова ще ни стигне времето.  bouquet

# 437
Здравейте и ние търсехме за Роженския събор стая за нощувка, но няма всичко в радиус от 30 км. е заето и решихме, че ако има къде бихме пренощували и в колата, а пък и на място може и да намерим нещо. Без децата ще бъдем и можем да си позволим едно приключение. Simple Smile

Вижте това, струва ми се по-добре, отколкото кола - http://www.rozhen.bg/novina-rojenski-sabor_15-palatki.html
В booking.com все още излизат някакви оферти за датите, като се зададе търсене в района на Пампорово.

# 438
  • от Луната
Начертах един маршрут след много ровене и четене, но все още събирам отзиви и правя промени тъй като не сме били в този район. Ще бъда благодарна ако споделите вашите впечатления и препоръки за местата, които съм избрала, а също така добавете и свои предложения, които мога да включа.
1 ден -София - Асеновград 170 км. Разглеждаме Асеновата крепост.
            Асеновград - Бачково, разглеждане на манастира. Зависи как ще сме с времето обяд в Бачково или Наречен.
             Наречен - Чудните мостове - Чепеларе. Като пак зависи как сме времето разходка в Чепеларе.
             Чепеларе - Пампорово. Настаняване в х-л Орфей (избран по препоръки от тук, а и с много добри оферти в момента)

2 ден  разходка до Националната Астрономическа Обсерватория Рожен, връщане в хотела нощувка. Евентуално и лифт (кола) до Снежанка

3 ден пътуване към Ягодина през Широка Лъка. 2 или 3 нощувки най вероятно в х-л Мурсал и разглеждане на Ягодинската пещера, Дяволското гърло и Орлово око.

След това идеята ми беше още 1или 2 нощувки в Девин, но нещо не си харесах място за нощувка поради финансови съображения. Така че след Ягодина приемам предложения и промяна на маршрута за прибиране  Mr. Green. МОже вместо Девин да препоръчате нещо в Доспат, Цигов чарк. За там гледам тези оферти http://www.grupovo.bg/offer_28449 и http://www.vipoferta.bg/pochivka-cigov-chark-vilno-selishte-viviana-6540.html. И моля за отзиви ако някой ги е посещавал?

# 439
  • Асеновград
Начертах един маршрут след много ровене и четене, но все още събирам отзиви и правя промени тъй като не сме били в този район. Ще бъда благодарна ако споделите вашите впечатления и препоръки за местата, които съм избрала, а също така добавете и свои предложения, които мога да включа.
            Асеновград - Бачково, разглеждане на манастира. Зависи как ще сме с времето обяд в Бачково или Наречен.
             Наречен - Чудните мостове - Чепеларе. Като пак зависи как сме времето разходка в Чепеларе.
             Чепеларе - Пампорово. Настаняване в х-л Орфей (избран по препоръки от тук, а и с много добри оферти в момента)

2 ден  разходка до Националната Астрономическа Обсерватория Рожен, връщане в хотела нощувка. Евентуално и лифт (кола) до Снежанка

3 ден пътуване към Ягодина през Широка Лъка. 2 или 3 нощувки най вероятно в х-л Мурсал и разглеждане на Ягодинската пещера, Дяволското гърло и Орлово око.

След това идеята ми беше още 1или 2 нощувки в Девин, но нещо не си харесах място за нощувка поради финансови съображения. Така че след Ягодина приемам предложения и промяна на маршрута за прибиране  Mr. Green. МОже вместо Девин да препоръчате нещо в Доспат, Цигов чарк. За там гледам тези оферти http://www.grupovo.bg/offer_28449 и http://www.vipoferta.bg/pochivka-cigov-chark-vilno-selishte-viviana-6540.html. И моля за отзиви ако някой ги е посещавал?
Първия ден е неизпълним, дори с кола ,двама души, организирани, пак няма как да се вмъкнете във времето освен ако не маркирате само обектите.София-Асеновград два часа км. не са много но околовръсното на Пловдив бави както и пътя Ас-гд-П-в с ограниченията и трафика..До Асеновата крепост поради свлачището няма как да стигнете с колата с ходенето и разглеждане минимум 1,5ч. Бачково ако прескочите Клувията с параклисите , само манастира и обяд 1,5-2ч.Наречен няма нищо за разглеждане а крепостта Зареница иска време и ходене.Чудните мостове с отклонението от главния път и разглеждане поне 2ч.Чепеларе 0,30-1ч. Тук не слагам времето за път Асеновград -Пампорово както и почивки за кафе и тоалетна.

# 440
Аз пък мисля че е изпълнима програмата.Какво ще правиш в Бачковския манастир 2ч?Няма кой знае какво за гледане.Наречен просто няма какво да гледате.Единственото място което ще отнеме повече време е Чудните мостови.Пътя не е много хубав и тесен.За обяд препоръчвам Синия хан който ви е на път.В Чепеларе е едно нищо.Не си заслужава да му отделяте кой знае какво време.По добре после Доспат и района отколкото Девин.Това си е мое мнение разбира се  Peace

# 441
  • от Луната

[/quote]
Първия ден е неизпълним, дори с кола ,двама души, организирани, пак няма как да се вмъкнете във времето освен ако не маркирате само обектите.София-Асеновград два часа км. не са много но околовръсното на Пловдив бави както и пътя Ас-гд-П-в с ограниченията и трафика..До Асеновата крепост поради свлачището няма как да стигнете с колата с ходенето и разглеждане минимум 1,5ч. Бачково ако прескочите Клувията с параклисите , само манастира и обяд 1,5-2ч.Наречен няма нищо за разглеждане а крепостта Зареница иска време и ходене.Чудните мостове с отклонението от главния път и разглеждане поне 2ч.Чепеларе 0,30-1ч. Тук не слагам времето за път Асеновград -Пампорово както и почивки за кафе и тоалетна.
[/quote]
Ами в такъв случай Асеновата крепост може да я пропуснем, но аз предвиждам ранно тръгване, което ще рече най0късно 9 сутринта да сме там. С дете сме, но то не е съвсем малко на почти 8 е и не е проблем ходене и изкачване  Mr. Green. В Бачково точно манастира мисля да видим, била съм там като дете и спомена ми е смътен, но имаше близо до него някакво ресторантче с водопад, което май още съществува, но ако е бил скоро може мнение да даде как е като цени и качество на храната. А Наречен го споменах само заради спиране за обяд евентуално. Тази крепост Зареница къде точно се намира?  Blush
Мими, този Син хан къде точно се намира. Цялата почивка мисля да е около 7-8 дена с преспивания тук-там за разглеждане и плацикане в басейни, че на деца вода им дай и не ги закачай  Mr. Green

# 442
Синия хан ако идвате от Пампорово -разклона за Чудните мостове се пада преди него.Но няма и как да го пропуснете.Ето http://siniahan.com/

# 443
  • Асеновград
Скрит текст:
[/quote]
Ами в такъв случай Асеновата крепост може да я пропуснем, но аз предвиждам ранно тръгване, което ще рече най0късно 9 сутринта да сме там. С дете сме, но то не е съвсем малко на почти 8 е и не е проблем ходене и изкачване  Mr. Green. В Бачково точно манастира мисля да видим, била съм там като дете и спомена ми е смътен, но имаше близо до него някакво ресторантче с водопад, което май още съществува, но ако е бил скоро може мнение да даде как е като цени и качество на храната. А Наречен го споменах само заради спиране за обяд евентуално. Тази крепост Зареница къде точно се намира?  Blush
Мими, този Син хан къде точно се намира. Цялата почивка мисля да е около 7-8 дена с преспивания тук-там за разглеждане и плацикане в басейни, че на деца вода им дай и не ги закачай  Mr. Green
[/quote]
Щом сте с дете интерес би представлявал палеонтологичния музей в Асеновград http://www.assenovgrad.com/object.php?id=87  както и музея на авиацията http://www.airmuseum-bg.com/Ekspozicia/Vanshna_ekspozicia.html децата се радват да се качат в самолетите.Намира се по пътя ви между Пловдив и Асеновград.За Асеновата крепост опитайте да се качите до където пътя е отворен а после пеш.По пътя за там се намира и музея на рокерите http://rockabilly.bg/site/lubopitno.php?luid=68
Ресторант водопада си работи градината му е много приятна под сенките на чинарите и с пръски от водопада.По нагоре по същата рекичка преди Клувията има още един водопад.Освен във Водопада  можете да хапнете и на Джамура ако обичате скара по празници там за маса понякога се чака повече от час, има клиенти които ходят до Бачково най вече заради скарата на Джамура.
След третия тунел започва пътеката за водопад Сливовдолско падало /най високия в Родопите / http://waterfallsbg.info/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0 … D0%B0%D0%BB%D0%BE  Разходката до там е много приятна, пътеката се движи покрай каскада от водопади/ по малки и по големи/ сред гората.Над водопада има беседка а малко по нагоре още два водопада и тракийско капище http://alexanderkaradzhov.blogspot.com/2013/04/blog-post_7483.html
Крепост Зареница е над Нареченски бани но за там ще ви е нужно време и водач.
Между Бачково и Нареченски бани от разклона за Лъки е пътя за Кръстова гора.
Над разклона за Чудните мостове и Забърдо са останките от крепост Заград.
В Чепеларе има музей на пещерняка http://bulgariatravel.org/bg/object/139/Muzej_po_speleologiya_Chepelare
Един ден не би стигнал за всичко интересно по пътя, подберете си най впечатляващото за вас.

# 444
  • при късмета
Здравейте, имам въпрос.
Ако тръгнем от с. Кирково събота сутрин, за колко време горе долу ще стигнем до Триград, като време. Видях на картата, че са малко над 150 км. но за първи път ще пътуваме по пътищата из Родопите и не знам как е пътя, а не е много къс.
Надявам се с едно преспиване около Триград да успеем да видим и трите пещери Дяволското гърло, Ягодинската и Орлово око.
За какво ще ни стигне времето с пристигането от Кирково за първия ден и какво ще ни остане за другия? Ориентировъчно, че ни чака и пътя да София втория ден. През триградското ждрело ще минем така или иначе.

# 445

Препоръчвам да отидете до Доспат и яз. Доспат, на Цигов чарк няма нищо интересно, красиво място е но е скучно, там е по скоро да се лови риба в язовира
В Доспат обаче незнам къде има хубаво място за отсядане. Ние попаднахме там в хотел Диамант, толкова неудобни легла с пружини  няма другаде по света, след 3 нощувки, после цяла седмица ме боля гърба. Не ви го препоръчвам за спане, в този х-л обаче има много приятен ресторант с градина, сервират прясна пъстърва от язовира на народни цени. Като цяло на мен всичко ми се стори страшно евтино в Доспат. Ако не сте ходили досега ще ви е много интересен района.

# 446
  • Асеновград
Здравейте, имам въпрос.
Ако тръгнем от с. Кирково събота сутрин, за колко време горе долу ще стигнем до Триград, като време. Видях на картата, че са малко над 150 км. но за първи път ще пътуваме по пътищата из Родопите и не знам как е пътя, а не е много къс.
Надявам се с едно преспиване около Триград да успеем да видим и трите пещери Дяволското гърло, Ягодинската и Орлово око.
За какво ще ни стигне времето с пристигането от Кирково за първия ден и какво ще ни остане за другия? Ориентировъчно, че ни чака и пътя да София втория ден. През триградското ждрело ще минем така или иначе.

Около 140км. Три-три и половина часа .След снега зимата на места пътищата са много зле, така,че времето сигурно ще се удължи.

# 447
  • при късмета
Panayot, благодаря! Значи ако тръгнем към 10ч. от Кирково на обяд сме в Триград. За следобяда предполагам, че само едната пещера ще можем да се включим да видим. Започвам и да клоня към преспиване в Ягодина, вместо Триград, но те не са далеч

# 448
  • Асеновград
Panayot, благодаря! Значи ако тръгнем към 10ч. от Кирково на обяд сме в Триград. За следобяда предполагам, че само едната пещера ще можем да се включим да видим. Започвам и да клоня към преспиване в Ягодина, вместо Триград, но те не са далеч
Снощи коментирах с познат пътя от Златоград през Неделино-Падина-Жълтуша и коментара беше да не минавам от там имало пропадане на пътя.Според него в района на много места има свлачища след снега зимата и пътищата още не са оправени.

# 449
  • от Луната
Panayotu  много благодаря за изчерпателната информация   bouquet. Наистина при толкова много интересни места за разглеждане 1 ден няма да е достатъчен, но ще изберем само няколко и ще се справим. Все пак мисля това да не ние последното посещение на прекрасните Родопи и един ден живот и здраве да обиколим всичко  Mr. Green.
Тигър и на вас благодаря за препоръката за Доспат, но за там ще видим ако останат сили и средства, ако не другия път.
ма ко  ние също искаме да видим пещерите покрай Ягодина, за това по препоръка от форума се спрях на х-л Мурсал в с. Ягодина за 2 или 3 нощувки, за да ги разгледаме на спокойствие.
А може и да увеличим нощувките в Пампорово, за да успеем да разгледаме повече неща и след Ягодина направо прибиране  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт