Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 4

• 115 151
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Между 29-31 юли ще бъдем семейно на Цигов чарк. Иска ми се да нощуваме за 1.08 вечерта някъде близо до с.Гела, за да хванем събора. От много години се каним, но от Варна до там винаги ни е спирало разстоянието.
Не съм запозната с района.

Къде можем да отседнем? Нямам идея колко далече е местността , където се провежда съборът от самото село Гела, но сякаш и семейни къщи в Широка лъка звучат добре.

Между 4-10 човека ще бъдем  с бебе на 10 месеца.
Не сме претенциозни, само топла вода и чисто легло да има. Не държим на механа, барбекю, басейн и т.н.

# 256
Бихте ли предложили хотел или къща за гости в Триград.

# 257
  • София
Бихте ли предложили хотел или къща за гости в Триград.
http://www.kaldarama.eu/places/

Къде можем да отседнем? Нямам идея колко далече е местността , където се провежда съборът от самото село Гела, но сякаш и семейни къщи в Широка лъка звучат добре.
В Широка лъка бяхме последно в семеен хотел Калина - много уютен и приятен. До с. Гела са 8-9 км., а събора е на поляните до селото, така че от там ще Ви е близо да се стигне до събора. Но трябва да си направите по от рано резервация като сте повече хора. Ако се качвате с коли на събора имайте в предвид, че отбиват колите и по един черен неоправен път се минава и за да се слезе се заобикалят поляните и пак по сходен път се слиза надолу.
http://shirokaluka-kalina.com/

# 258
Ine, Много благодаря! Точно за черен път ми беше идеята дали има, явно ше трябва да се снабдя с раница за малкия, че с количката няма да стане.
Поне на 10 места ми казаха, че е заето Sad
Знам, че малко в последния момент търся, но дано тук има места.
Ако още някой се сети за къща да свирка, моля.

ЕДит. И в този хотел няма.
Май и тази година ще изтървем гайдите. Sad

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 14:23 от xtna007

# 259
  • София
Ако още някой се сети за къща да свирка, моля.
Вила Радост, Триград.
http://bghotelite.com/villa-radost.4369_bg
Всяка година ходим, страхотни домакини!

Колкото до събора в Гела - по-противно чудо не съм виждала. Нищо общо със събора отпреди години. Цигания и мръсотия на макс, гарнирани с кръчмарска музика!

# 260
  • София
И сега да раздвижим малко темата ,
моя план за следващия месец е следния :
2 дни в Девин на спа в Орфей ( не съм била там моля за впечатление )
след това 2 дни в с. Ягодина с набелязани забележителности Ягодинската пещера , Орлово око и евентуално Дяволското гърло .
Въпроса ми е по кой път да минем София - Кричим -Девин или София - Велинград - Доспат - Ягодина - Девин ? От къде е по -красиво , по-близо и пътя е по-добър?
 newsm78 newsm78 newsm78 не съм била в района от 25 години.

# 261
Много пъти сме били в Родопите и тази година мислехме да сменим, но сме пак там-в района на яз.Беглика.
Дайте идеи къде да отидем- наблизо сме били и в посоката към Доспат-на юг и към Батак на север. Със сигурност ще има един мързелив ден на басейн и като че ли ще се спра на Велинград, но се чудя още....

# 262
  • София
Въпроса ми е по кой път да минем София - Кричим -Девин или София - Велинград - Доспат - Ягодина - Девин ? От къде е по -красиво , по-близо и пътя е по-добър?
Скоро минавах и по двата - този през Доспат най -накрая го оправиха и вече е хубав самия път. Иначе за гледки и двата са много хубави и има къде да се спре и да се погледа. Малко по - бърз и с не толкова завои е Кричим - Девин.

# 263
  • София
Много пъти сме били в Родопите и тази година мислехме да сменим, но сме пак там-в района на яз.Беглика.
Дайте идеи къде да отидем- наблизо
Това е ново от две години, както и крепостта над селото - Цепина
http://dorkovo.alle.bg/%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D1%8 … 0%B8%D1%89%D0%B5/
http://dorkovo.alle.bg/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%8 … 0%B8%D0%BD%D0%B0/

# 264
Въпроса ми е по кой път да минем София - Кричим -Девин или София - Велинград - Доспат - Ягодина - Девин ? От къде е по -
красиво , по-близо и пътя е по-добър?
 newsm78 newsm78 newsm78 не съм била в района от 25 години.
И по двата маршрута е красиво, но по на сърце ми е Кричим-Девин.
Предлагам ви да минете от там на отиване, пътя се вие покрай язовирите, може да спрете на стената на Въча да погледате отгоре.
На Чилингира обезателно спрете за по кафе и да се насладите на гледката:

Скрит текст:

На връщане минете пред Доспат:

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 10:06 от Lemy

# 265
  • София
Благодаря ви момичета и моят план е на отиване София-Кричим-Девин , а на връщане Ягодина , Доспат , Велинград-София .
Ще кача снимки и впечатления след като се върнем живи и здрави до тогава.
  bouquet  bouquet

# 266
Някой планува ли пътуване към Родопите този weekend въпреки лошото време?

# 267
  • Стара Загора
Аз и приятеля ми щяхме да ходим в понеделник в Ягодина, но подари лошото време си преместихме резервацията с 1 ден с надеждата, че от вторник времето ще е по-хубаво и без валежи (по прогнозите поне това казват, дано наистина така, защото иначе няма да мога да понеса това, че съм на такова място, а не мога да щъкам насам-натам из природата  Grinning ).

# 268
Аз и приятеля ми щяхме да ходим в понеделник в Ягодина, но подари лошото време си преместихме резервацията с 1 ден с надеждата, че от вторник времето ще е по-хубаво и без валежи (по прогнозите поне това казват, дано наистина така, защото иначе няма да мога да понеса това, че съм на такова място, а не мога да щъкам насам-натам из природата  Grinning ).

Със същия проблем сме и ние. Мислихме да тръгнем утре, но го дават лошо времето. Оставихме за понеделник, но много се чудим. Постоянно сме в сайтовете за времето Sad

# 269
Някой може ли да ми каже нещо за тук http://momchilyunak.com/? Защото мислим да отидем средата на юли за няколко дни

Общи условия

Активация на акаунт