Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 4

• 115 151
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
  • Стара Загора
Искам да посетим Орлово око.Дайте идея за нощувка в този район .
Препоръчвам Ви хотел Мурсал http://mursal.bg/, точно под Орлово око е и за час сте горе Wink

В момента имат пуснат ваучер в Грабо за хотела с включено посещение на Орлово око с джип. Другата седмица отиваме там.

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 15:29 от ❇Sisi_91❇

# 286
Някой посещавал ли е хотел Панорама в Триград?

# 287
Благодаря на всички.Ваучерите наистина са изгодни но ни се иска да бъдем само една нощувка около Ягодина и една някъде другаде.Ще видя какво ще решим и после ще дам отзиви.Ягодинската пещера на какви часове беше влизането.Актуална цена за вход?

# 288
  • Стара Загора
Пише, че работното време на Ягодинската пещера е от 9 до 16:15 (когато е полседното влизане) с обедна почивка от 12 до 13. Входът ми казаха, че е 7лв. (информация от началото на май), а може би за учащи 5лв. (защото ми препоръчаха да си взема студентската книжка). Трябва да се плати и вход за паркинга (не знам дали има възможност да се спре някъде другаде и да не се плаща за паркинг).

Това са коментари от миналата година в една моя тема от форума в която питах разни неща относно пещерите и Орлово око:
"...на Ягодинската са на всеки кръгъл час,ако няма промяна.."
"До Орлово око се качихме пеша,като е доста стръмно и изморително ,но си заслужаваше.За около 1.40 минути се качихме,а слязохме за 40."

# 289
Sisi благодаря ти още веднъж.За сега имам нагласата да сме пеша.Няма да ме уплашите за трудността на трасето  Heart Eyes.  bouquet

# 290
  • Стара Загора
И ние щяхме да сме пеша, но сега като е включен джип в пакета ще го използваме (стига да не стане някой сакатлък - пак трябва да се съобразяваме с други хора, тъй като трябва да се съберат 4-5 човека от гостите на хотела за джипа) и предвид това, че ще сме за малко време там предпочитам да посетя нещо друго, отколкото да се кача и пеша до там. Иначе изкачванто много зависи от темпото, от това през колко време се спира.

# 291
Колко стръмно и изморително? Към 400м е денивелацията. В смисъл, за дете на 5 и половина става ли? И каква е пътеката - камъни и скали основно или горска пътека по пръст?
Виждала съм как се качват джипове и уазки из Рила, пеша е далеч по-малко страшно. Laughing

# 292
  • Стара Загора
Блу, мой преподавател сподели, че не са успели да стигнат до най-горе, тъй като малката му дъщеричка (3-4г.) се изморила много. Ще питам за пътеката и ще пиша отново.

# 293
Колко стръмно и изморително? Към 400м е денивелацията. В смисъл, за дете на 5 и половина става ли? И каква е пътеката - камъни и скали основно или горска пътека по пръст?
Виждала съм как се качват джипове и уазки из Рила, пеша е далеч по-малко страшно. Laughing
Аз имам проблем с височините и затова предпочитам пеша.Зависи пак много от детето дали върви.Моята малка дъщеря /7 год/миналата година изкачи Рилските езера.

# 294
Сиси, благодаря предварително!
Мими, сравняване с Рилските /Седемте, нали?/ ми е добър ориентир, макар че сме ги качвали 2008г, без дете, без лифт, без джип, от х. Пионерска пеша.
Скрит текст:
По-тежък и досаден е пътя х. Пионерска -  х. Рилски езера и после към най-високите две езера имаше един сипей, който за моята дъщеря ще е по-страшен.

# 295
Сиси, благодаря предварително!
Мими, сравняване с Рилските /Седемте, нали?/ ми е добър ориентир, макар че сме ги качвали 2008г, без дете, без лифт, без джип, от х. Пионерска пеша.
Скрит текст:
По-тежък и досаден е пътя х. Пионерска -  х. Рилски езера и после към най-високите две езера имаше един сипей, който за моята дъщеря ще е по-страшен.
Да със тях сравнявам.Макар че ние използвахме лифта до хижата .Но пак пътя си е доста.

# 296
Здравейте и аз тук в търсене на място за почивка, по възможност бунгало със  собствен санитарен възел,но може и вила,къща Rolling Eyes
Идеи newsm78
На Широка поляна да ми препоръчате бунгало,хотел Thinking
Или Хайдушки поляни

Последна редакция: сб, 20 юни 2015, 22:15 от slan4ize_76

# 297
  • Стара Загора
За пътеката към Орлово око моят преподавател каза следното: 1 км камъни и скали и 2-3 км горска пътека, малката на 3.5 годни измина 75% от пътеката.

# 298
За пътеката към Орлово око моят преподавател каза следното: 1 км камъни и скали и 2-3 км горска пътека, малката на 3.5 годни измина 75% от пътеката.
Благодаря!

# 299
  • Стара Загора
Някой знае ли каква е цената за входа на пещерното жилище на Ягодинската пещера и има ли намаление за студенти?

Общи условия

Активация на акаунт