Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 4

• 115 144
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Мами дали някоя може да каже: Стават  ли задръствания по пътя Асеновград -Смолян на 15.08 - тогава е храмовият празник на Бачковския манастир..?

У-ха! И още как! А около манастира е някакъв ужас от паркирали как да е автомобили. Има такива 2 км преди и след манастира. Тръгват и спират както им дойде. Sad  Но това е само в този участък. Иначе няма проблем. Натоварено е малко повече, но само от Асеновград до Бачково.

# 676
Ето нашия набързо направен маршрут, от който се върнахме преди час:
В петък пристигане вечерта в Чепеларе / там бяха и двете ни нощувки /.В събота пътуване да пещерата Ухловица.На връщане спиране в Смилян задължително за фасул а и за обяд. Седнахме в р-т на хотел Смолена. На самия път е посочиха ни го местните от които си купихме фасула и се оказа много приятно място и с много прилични цени. Има и детски кът ако сте с деца.След това до Смолян за разходка по центъра и отново нощувка в Чепеларе.В неделя пътуване до Чудните мостове,разходка до Бачковския мънастир и към вкъщи /сложила съм смилянския фасул да се вари/

# 677
Ето нашия набързо направен маршрут, от който се върнахме преди час:
В петък пристигане вечерта в Чепеларе / там бяха и двете ни нощувки /.В събота пътуване да пещерата Ухловица.На връщане спиране в Смилян задължително за фасул а и за обяд. Седнахме в р-т на хотел Смолена. На самия път е посочиха ни го местните от които си купихме фасула и се оказа много приятно място и с много прилични цени. Има и детски кът ако сте с деца.След това до Смолян за разходка по центъра и отново нощувка в Чепеларе.В неделя пътуване до Чудните мостове,разходка до Бачковския мънастир и към вкъщи /сложила съм смилянския фасул да се вари/

Гледай да не изкипи боба  Wink

Да препоръчаш хотел или къща за гости в Чепеларе? Има ли къде да се разходи човек в това градче и някакви забележителности в самия град? Хубаво място за хранене също. И как е пътя до Чудните мостове, до къде се стига с автомобил?

# 678
Ех тези Чудни мостове. ooooh!

# 679
  • Варна
Преди два дни се завърнахме от хотел Мурсал в Ягодина.Резервирах след като прочетох доста положителни коментари.Но аз и семейството ми останахме крайно разочаровани.Първоначално имаше проблем с резервацията,стаята беше заета,изчакахме почистването на друга,в която да ни настанят.Кухнята не става,с изключение на мекиците на закуска,кафето беше нес от машина,мурсалският чай доста разреден.Липсваха доста неща от менюто.При поръчка на селска наденица за детето,беше сервирана македонка,запечена на парти грила.Все още има довършителни работи около хотела,къде е правено-недоправено,паркингът е малък,а рецепцията е и място,където се мият и съдовете.На втория ден нямаше топла вода,но все пак дойде в късните часове.Липсва мениджмънт.Единствено си заслужава гледката.Не бих повторила и препоръчала.

# 680
Този път в Чепеларе бяхме в къща за гости Дулеви.Чисто, приятно,любезни домакини.Има външна механа с огнище и може да си приготвите ако искате сами храна.Ние първата вечер се възползвахме от това и домакинте помагат.Втората вечер хапнахме в кафе Виена.На самата главна улица, предлагат родопски специалитети, пици и сладкиши.Много добро обслужване и хубава кухня.Това не ни е първото посещение на Чепеларе но там ни хареса много.За съжаление другото заведение от което бяхме доволни вече е затворено.Другите места на които сме отсядали са х-л Савов, Калфин и Феникс.
От главния път до Чудните мостове пътя е второкласен но е добър Единствено последните 6км след разклона за Забърдо е по-тесен като едноросочен и е малко разбит но не е нещо опасно.От паркинга до самите мостове е не повече от 300м ходене Страхотна природа, трябва да се види.Пиша на таблет и не знам от него как да кача снимки, щях да покажа няколко.

Боба стана страхотен!  chef

# 681
milenium 123, Благодаря много за информацията!
Ние за първи път ще отсядаме в Чепеларе, резервирали сме във Феникс. Какви са впечатленията ви от там? Има ли удобен паркинг наблизо? Изобщо каквото сметнеш за нужно - ще ми е полезно.

# 682
Паркинга е пред самия хотел на самата улица, но с паркирането няма проблем.Първия път бяхме в стая на първия етаж и местенето на столове от хотела се чуваше,  но след 23 часа затваряха и се спеше спокойно.Ние бяхме без изхранване,  сядали сме в ресторанта кухнята не е лоша.Чепеларе на нас ни харесва защато е много спокойно място, няма тълпи от хора а и цените в сравнение с Пампорово дори и зимата са в пъти по - изгодни.Ако търсите спакойна почивка ще Ви хареса.
Чесно казано тези два дни се наспах. В Бургас е страшна жега и влага,  там сутрин и вечер бях с жилетка.Но днес отново ме връхлетя жегата и влагата.

# 683
  • Sofia
Малко тъповат въпрос,но .... В къщите за гости има ли кърпи за баня? Все на хотели съм била досега и сега изведнъж се замислих има ли я тази разлика? В Триград ще сме  и Смолян.

# 684
  • София
Снощи и ние бяхме в хотел Мурсал, за мен хотела си има и своите плюсове и минуси. Положителното за нас беше , невероятна глетка, много близо за преход пеша до Орлово око( днес от хотела до площатката точно за 1 час с деца на 12г, 8г и 6г). Бяхме настанени в мезонет- малко тесничък, но пък да гледаш звездите лежейки на спалнята- чудно . Храната в ресторанта- закуската с мекички и палачинки идеално. За вечеря пробвахме доста неща всичко беше вкусно макар и бавно приготвено.Не ми се мисли ако имаше много хора, сигурно щеше още повече да почакаме с яденето. Минус е пътя до там, паркинга е малък, мезонетите за мен са само до 3 човека, но за 1-2 нощувки става .Но като цяло сме доволни и не съжелявам че го посетихме..Но и Ягодина не е подходящо място да се ползва за база от където всеки ден да обикаляш,   с този тесен път е много неприятно разминаването, особенно с по голяма кола, но за разглеждане на пещерата и Орлово око е идеално.

# 685
Снощи сe върнахме от хотел ПОПИНИ ЛЪКИ , за втора година го посещаваме и сме много доволни, тихо и приятно място за релакс, посетихме двете пещери , качихме се с джип до Орлово око, яздихме коне в Триград. Родопите са планина която те кара да забравиш за ежедневието и да се потопиш в безвремие и спокойствие, всички ти се усмихва , поздравяват, неща който позабравихме е ежедневието. На връщане минахме покрай язовир Въча, решихме да хапнем и спряхме в ресторант Чилингира - НИКОГА НЕ СПИРАЙТЕ ТАМ...  целия чар на почивката ни се помрачи, на такова красиво място един мръсен и занемарен ресторант, прозорците замазани от мъртви мухи, покривките скъсани и мръсни, персонала  сърдит..незнайно на кого  Tiredтоалетната не работи , храна ужас....тръгнахме си веднага. Пожелавам на всички незабравими мигове в Родопите Hug   

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 13:46 от mamaGuc

# 686
Паркинга е пред самия хотел на самата улица...Ако търсите спакойна почивка ще Ви хареса...

Точно това търсим. Надявам се да си починем от горещините в чудесната Родопа планина!Благодаря отново!  bouquet
Хубав ден!

# 687
  • Пловдив
milenium 123, утре ще ходим до Ухловица, кажи ми как са цените на смилянския боб  Simple Smile

# 688
milenium 123, утре ще ходим до Ухловица, кажи ми как са цените на смилянския боб  Simple Smile

10лв

# 689
  • Пловдив

10лв
надявам се 10лв за килограм  Wink

Общи условия

Активация на акаунт