Коремът вече се надува, АПРИЛче вътре ще лудува!

• 30 276
  • 783
  •   1
Отговори
# 315
  • Под кленовите дървета
 Не мога да ви насмогна Simple Smile
За студентството - снаха ми така направи докато беше бременна, записа два семестъра и получи паричка.  Не знам колко е ходила де... аз записах да уча в колеж,три месеца след пристигането ни заради стипендията -да поспестим парички,че аз тук нямам стаж. Уча на френски, който не ми е матерен 5 дне седмично. Само сряда и петък са по една лекция, другите дни съм от 8 до 18 часа. Тук няма специални привилегии за бременни студентки. Така че да не ви плашат лекциите. Факт че като дойдат бебетата има много харчове.
За лекциите - посещавах тези на Елена Василева и съм хипер доволна. Безплатни са и ми помогнаха да мина раждането е първите месеци без паника. Има си рекламна част, но пък събрах куп мостри които опитах на себе си и после купих правилната козметика по месеци. Лекциите наистина трябва да съвпадат с вашето усещане. Ходих и на едни двудневни, пак безплатни, към сдружение с превенция срещу изоставяне на бебета. Водеше ги възрастна акушерка и показа и първа помощ за бебета. Еми безценно е! Каквито и лекции да посетите ви съветвам да си опресните знанията за първа помощ, че кърменето е заменимо, ама първата помощ може да спаси живота на детето. Тези на БЧК за шофьорските са добри, аз от там многа неща научих.

# 316
Maceto, аз съм в Сердика, но не знам как са дрехити за бременни в H&M. Другата седмица евентуално ще проверя, защото тази седмица ще работя отвкъщи. Моя термин е 3 април, а още повръщам. Не често, даже съм напълняла, но ми писна... Моята ФМ е чак на 3 окт, в последния момент, и вече губя търпение...

# 317
  • софия

shmatkofel ,АЗ СЪЩО В ЧЕТВЪРТЪК 14:30 съм на при тази лекарка,по принцип моя лекар е ЧЕРНЕВ,НО ТОЙ Е ОТПУСКА, АЗ НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ.НА РЕГИСТРАТУРАТА МИ КАЗАХА СЪЩОТО КАТО НА ТЕБ.СЪЖАЛЯВАМ ЗА БУКВИТЕ,НЕЩО КЛАВИАТУРАТА НЕ РАБОТИ  bouquet

# 318
Момичета аз също съм при Богданова,но в Тина Киркова.Страхотна лекарка.Ако някой,някога ме попита,бих я препоръчала с две ръце.

Нинче,относно болничните,мисля докато може да си взимам и да си ходя на работа,пък после да се надявам,че нама да съм прецакана с парите.

# 319
отчитам се:и двете бебинки са добре,станали са по 6 см Grinningедното голямо мятане и въртене му хвърли,а другото маи спеше Joyмм си умря от кеф,то вече всичко им се вижда-челюсти,носни прегради,гръбначен стълб,стомах и пикочен мехур!половин ФМ ми направи лекарката Joyна истинска ФМ съм на 01.10,интересното е,че ми каза да направя и БХС newsm78.а ние сме с близнаци,нали тогава нетрябвало?!ама слушам и изпълнявам.общо-300лв. Shocked #Crazyама здраве да е!отивам да си изведа кучето,че дава зор Grinningлека ношт и здрав сън на всички сови с безсъние Hug

# 320
Силки За анкетата можеш да вземеш заглавията от старата тема и като има предложения само ще добавяме Wink
Ада  202uu. С всичко съм съгласна, особено за кърменето.
За лекциите за родители Много ми се искаше да отида, но така и не стигнах до тях преди. Повечето мамчета около мен останаха доволни. Сега не смятам да ходя, всичко ми е все още прясно Mr. Green
За болничните Предния път бях от самото начало в болничен и не са ме карали да лежа в болница, не съм взимала от личен лекар и тн. Направо по 30 дни през АГ, от там на комисия и така. Не е редно да ви карат да лежите в болница, както не е редно да се плаща за болничните (защото и това съм го чувала).
За помощта за студентки - предния път я взех, но колкото и да ми се искаше да уча се наложи да прекъсна. Сега не знам дали да подновявам, не вярвам да имам достатъчно време за учене. А определено ще ни дойдат добре паричките. Предното майчинство ми беше добре платено, но това ще се изчислява на минимално и не ми се мисли.

Само това запомних от 62те нови мнения, които имах да чета Laughing. Ще ви покажа какво измайсторих последните два дни Heart Eyes. Дойдоха ми страшно много идеи за такива неща и се замислям да се хвана по сериозно на работа тези дни.

# 321
Ейми, страхотни са! Ама ти наистина си майсторка!  Flutter
Силки, да вкарам един тъп въпрос - дискът, който си носи за ФМ е ДВД, нали?!  ooooh!
За болничните щях да казвам, че предният път ми бяха пуснали три по 34 дни без да съм лежала в болница заради тях ...  Whistling
И честито ми, вече съм в четвърти месец ...  Crazy

# 322
Amy_lee много готино творение, чак се размечтах и аз за една мома. Винаги съм си мечтала да си имам и от двете и нали първото ми е момченце сега тръпна в очакване за едно момиченце Simple Smile
За болничните и мен ме караха да лежа в болница, но сега може и да не се наложи, поне така ми каза докторката. Тя ще си ги оправя как незнам.
Аз също взех студентската помощ и съвсем умишлено си записах един семестър платено в Европейски колеж Пловдив. Ако знаете колко цигани се възползват от какви ли не облаги и им се помага за това, изобщо не се замисляйте държавата и парите в нея са си наши! Ако не променят закона и сега ще се опитам да ги взема. Не са малко пари.

# 323
Ейми, страхотни са! Ама ти наистина си майсторка!  Flutter
Силки, да вкарам един тъп въпрос - дискът, който си носи за ФМ е ДВД, нали?!  ooooh!
За болничните щях да казвам, че предният път ми бяха пуснали три по 34 дни без да съм лежала в болница заради тях ...  Whistling
И честито ми, вече съм в четвърти месец ...  Crazy

Нямаш ли още една семица до 4-тия.Изобщо не съм компетнтна по въпроса, че ми е за първи път но си мислех, че аз както съм на 5-ти на 5-ти октомври влизам в четвъртия месец, явно съм тънала в заблуда  Blush

amy_lee атрахотна си имаш и нщх и страхотни ръце, много ти се радвам   bouquet  

lina_bs май няма много бургазлийки в темата, аз съм от няколко седмици в чуденка къде да я правя ФМ и реших на 30-ти да отида при д-р Драгнева в Девата.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 07:19 от Rafi_11

# 324
Броя близнашките мами в темата... Карени, тиквичката, Мохита, Пепито, Poison Daisy, Смехорани  Blush... Изгуби ми се Мария ... Има ли още някоя Peace бъдеща мама? Иска ми се да зная кого да тормозя на ЛС  Hug
И аз съм в групата  Hug

# 325
Добро утро!
Аз вече съм в 12+1 седмици  Flutter Юпииии!  Crazy
Сладоледче, на мен не ми се гади вече като преди,
по-скоро има неща които не ми се ядат много-много като например месо.

Таз сутрин съм рано-ранила и като примерна мОма, съм замесила тесто за мекици!  Flutter
Ако не бях с мобилен нет,което затруднява качването на снимки,щях да ви нахраня едно хубаво!   Crazy
(абе в тая тема,май не е много хубаво да си говорим за храна  Joy )

# 326
  • Бургас
Rafi_11 моят доктор ми препоръча клиниката на Калчева. И миналият път бях там, но реших да ви попитам. То и няма много време за чудене де Simple Smile

# 327
  • София
Ейми, страхотно произведение!
Чак и аз се замислям дали да не се опитам да плета:)
От всичките ми хобита само едно практикувам в момента, дори пъзелите ме затрудняват сега, че ме заболява кръста:(

На мен днес ми източиха кръвчицата в Токуда, дано всичките ми изследвания са наред:)

# 328
  • Враца
Здравейте, за първи път пиша, но съм изчела всичко за априлските мами в двете темички. Почти всички постове са с положителни новини, което много ме радва. Дано продължаваме все така. Peace Имам един въпрос - утре имам час за ФМ, а на 22.09 влязох в 12-та седмица. Замислям се дали не е твърде рано и дали бебо ще е достигнал необходимия за прегледа размер. Някой правил ли е ФМ на такъв етап като мен?  Rolling Eyes

# 329
Ейми,продължавай в същия дух,браво на теб.Да плетеш и заради мен,че аз вече съм на работа и нямам време за нищичко.
Момичета,нали 4 месец пише ,че е от 14 до 17 седмица?Аз ли съм в заблуда или по нагоре мацката?
И последно,някой беше писал за СУ.Аз вчера проверих в сайта и пише за някакви лиетни магистратури от януари,та ако до тогава не са приели закона и аз мисля да се запиша.
За H M да кажа,че онзи ден бях в Сердика и нищичко за бременни не ми хареса.Имаше доста размери дънки,но самата материя ми се стори гадна,а и нещо 80лв ми се видяха много за 3-4 месеца.В предвид на това,че ще ми трябват още няколко чифта,мисля,че не си струва,май ще си купувам клинове и туники от обикновени магазинчета,поне като дам 80лв да знам ,че ще си ги нося и после.

Maya*the*Bee   
за ФМ дават от 11 до 14 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт